Dodaj do ulubionych

Brawa dla ZTM-u

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 15:27
Chcialem podziekowac ZTM-owi, ze wzial sie wreszcie za tych zlodziei i naciagaczy, ktorzy od lat kombinowali i nie wpisywali swoich danych na kartach miejskich. Jakos trudno mi uwierzyc, ze czlowiek nawet po podstawowce nie umial przeczytac prostych polecen i podpisac swoje karty czy wpisac numeru dowodu. A teraz ci naciagacze lataja po prasie i sie skarza, ze maja SLUSZNE mandaty.
Z tym kraju nadal panuje komuna, i czesc tylko tylko patrzy, jakby tu obejsc przepisy.
Jakos uczciwa wiekszosc potrafila wpisac swoje dane i to lata temu.
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: Brawa dla ZTM-u 06.05.09, 16:01
      tak, brawa dla ztmu: jadę ci ja sobie ostatnio autobusem, obok mnie
      siedzi chłopak, na oko 28-30-letni z dzieckiem. Podchodzi do niego
      kanar, prosi go o bilet. Ten odpowiada, że jak wysiądzie. Kanar
      powtarza: poproszę bilet, ten odpowiada jak wyżej. Kanar mówi: no to
      wysiadamy. Chłopak: nie.

Co robi kanar? Wysiada z autobusu.

W dupie mam taką organizację, która nie złapała tego złodzieja, a ja
      musiałem płacić za brak podpisu na karcie miejskiej, chociaż płacę
      od prawie 5 lat co miesiąc kilkadziesiąt złotych.
      • Gość: Marek Re: Brawa dla ZTM-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 16:37
        Brak podpisu jest TYLKo twoja wina. Na karcie jest to wyraznie napisane. Na niepodpisanej karcie moze sobie claa twoja rodzinka jezdzic, ale nie, to tylko insynuacja prawda? Powtarzam, uczuciwi ludzie od lat jezdza na podpisanej karcie, mi pierwsza sluzyla 5 lat, do wymiany dowodu, i od poczatku byla podpisana, zajmuje to 10 sekund.
        • Gość: bla Re: Brawa dla ZTM-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 16:57
          szkoda z tobą gadać
          • Gość: Marek Re: Brawa dla ZTM-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 17:03
            Nie, szkoda z gadac z ludzmi, ktorzy SWIADOMIE nie wpisali wymaganych danych, a teraz robia z siebie ofiary.
            Nie oszukujmy sie, wiekszosc robila to by oszukiwac. Tajemnica poliszynela jest, ze gdy kompletnie nie sprawdzano tych danych, tylko kontrolowano karty zamkniete w portfelach, wielu cwaniaczkow mialo jedna karte na cala rodzine i uzywalo jej na zmiane. A uczciwi placili i czuli sie jak jelenie.
            Powtarzam: te dane nie sa kara dla pasazerow, maja tylko wytepic cwaniaczkow. I sprawic, by uczciwi psazerowie nie czuli sie naciagani.
            • Gość: pasażer do wazelniarza mareczka z ZTM IP: *.skynet.net.pl 06.05.09, 19:13
              Gość portalu: Marek napisał(a):

> Nie, szkoda z gadac z ludzmi, ktorzy SWIADOMIE nie wpisali wymaganych danych, a
              > teraz robia z siebie ofiary.

Duraku Mareczku z ZTM`u, gdyby Yavorius zrobił to celowo to skasowaną kratę
              trzymałby w domu, kretynie.
              Gdybyś go złapał bez tej skasowanej karty "zapomnianej" w domu i wypisałbyś mu
              mandat to Yavor pojawiłby się z podpisaną już kartą w biurze ZTM, aby anulować
              twój mandat klakierze ZTM.
              PS
              ZTM musi mieć kasę na premie za rewolucję w miejskiej komunikacji.
              • Gość: Marek Re: do wazelniarza mareczka z ZTM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 19:38
                Nie mam nic wspolnego z ZTM-em. Jestem po prostu uczciwym pasazerem, jezdzacym od poczatku z podpisana i niezamazana karta, ktorego wnerwiaja uzalania sie ludzi ewidentnie zlapanych na zlamaniu przepisow i robiacyh z siebie ofiary. Jak nie potraficie podpisac karty to jezdzijcie na jednorazowkach.
                • Gość: pasażer Re: do wazelniarza mareczka z ZTM IP: *.skynet.net.pl 06.05.09, 19:41
                  Kłamiesz Marku.
                  Ja mam podpisaną kartę według was prawidło i nigdy mnie nie czepialiście się,
                  ale stoję po stronie Yavoriusa i takich ludzi, jak on.
                  • Gość: Marek Re: do wazelniarza mareczka z ZTM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 19:51
                    To sobie stoj.
                    Jak ci jakis kierowca przejedzie dziecko na pasach, jadac 90 a bylo ograniczenie do 40, to zmienisz zdanie. Bo to dokladnie takie samo wybiorcze traktowanie przepisow.
                    I nie jestem z ZTM-u. Jestem obywatelem, ktorego wnerwia kompletne olewanie przepisow i robienie z siebie ofiar.
                    • Gość: duda rex tubo ztm, opanuj się IP: *.chello.pl 06.05.09, 21:24
                      A ja jestem obywatelem, którego wnerwiają idiotyczne przepisy.
                      Wnerwia mnie też jednostronne egzekwowanie prawa. Ztm nie odpowiada
                      za nic, do niczego sie nie poczuwa, wykręca się sianem. Klient tej
                      zwykłej bileterni, jaką jest ztm, jest w tej chwili karany za
                      najdrobniejsze przewinienie czy zwykłe gapiostwo, o takim czymś jak
                      POUCZENIE, to w tej "instytucji" słyszeć nie chcą, bo to strata
                      kasy. No bo co ztm obchodzi, że ktoś zapomniał się podpisać? No to
                      ok, jak tak chcecie, ale w takim razie, żeby wypełnić literę prawa
                      jaką jest umowa między klientem a ztm na przewóz pasażerów,
                      zacznijmy domagać się odszkodowań za niekomfortowe warunki,
                      spóźnienia, chamstwo kierowców, zarzygane podłogi. ZACZNIJMY WYMAGAĆ
                      WŁAŚCIWEJ REALIZACJI UMOWY I DOMAGAĆ SIĘ KAR DLA USŁUGODAWCY. W
                      odpowiedzi na przesłanki jakimi się kierujesz, mogę powiedzeć: A CO
                      MNIE OBCHODZĄ KORKI NA ULICACH, TO ŻE NIE MA KTO SPRZĄTAĆ PO
                      PASAŻERACH I TO ŻE KIEROWCY SĄ ZMĘCZENI? Autobus ma jeździć zgodnie
                      z rozkładem jazdy, ma być czysty, z ludzkim kierowcą. Możemy zacząć
                      dosłownie wymagać od ztm odpowiedniej jakości usług, tylko zaraz by
                      tę budę zamknęli, ku chwale ojczyzny. A nie powiem tego, bo jestem w
                      stanie zrozumieć, że są korki, że kierowca też cZłowiek i jest
                      przepracowany, że pasażerowie potrafią zachowywać się gorzej niż
                      świnie. To jak, na pewno chcesz dosłownie stosować się do przepisów?
                      • jhbsk Re: tubo ztm, opanuj się 07.05.09, 08:47
                        ZTM jako monopolista egzekwuje prawo wyłącznie od swych klientów. Sam jest bezkarny.
                      • Gość: Greg Re: tubo ztm, opanuj się IP: *.acn.waw.pl 07.05.09, 08:54
                        > Autobus ma jeździć zgodnie z rozkładem jazdy, ma być czysty, z
                        > ludzkim kierowcą.

To zadzwon i to zglos jeżeli jest inaczej - zamiast się pienić na forum.
                        • Gość: duda rex Re: tubo ztm, opanuj się IP: *.chello.pl 07.05.09, 20:57
                          Następny, który czyta wyrywkowo, wyjmując z kontekstu co mu wygodne.
                          Może byś się, TY pieniaczu, najpierw pofatygował i przeczytał
                          całość. ZE ZROZUMIENIEM.
                  • Gość: Agent MPWiK Re: do wazelniarza mareczka z ZTM IP: *.acn.waw.pl 07.05.09, 08:49
                    > Kłamiesz Marku.
                    > Ja mam podpisaną kartę według was prawidło i nigdy mnie nie
                    > czepialiście się, ale stoję po stronie Yavoriusa i takich ludzi, jak
                    > on.

Nie rób z siebie kretyna insynuując, że każdy, kto ma inne zdanie od razu musi
                    pracować w ztm.
                    • w357 Wazeliniarze zapomnieli tylko o tym, 07.05.09, 09:38
                      że nie ma Ludzi nieomylnych/niezapominalskich/beztroskich itp.

Ja osobiście używam Karty Miejskiej już od dawna......
                      Co jakiś czas wyjeżdżam na jakiśtam czas poza W-we i wtedy w ogóle
                      nie potrzebuje Warszawskiej Karty.....
                      Czyli po prostu jej nie przedłużam.
                      Po powrocie wykupuje nowe "doładowanie" na NOWEJ karcie.....
                      Wiedząc o "regulaminie" i marnej jakości "paska do napisania danych"
                      ZAWSZE powtstrzymywałem się z napisaniem danych do momentu dotarcia
                      do domu, aby napis wykonać pisakiem "Permanent" (który się nie
                      sciera)......
                      Conajmniej dwa/trzy razy zdarzyło Mi się zapomnieć o napisaniu
                      danych przez ~~ tydzień !!!!! (nie było to zamierzone)

Pewnego razu trafiłem na "kanara" , który miał chęć wystawić Mi
                      mandacik.....Gdy mu pokazałem "kwit kasowy" potwierdzający zakup
                      trzy dni wcześniej, to zrezygnował i "kazał" Mi podpisać przy Nim !
                      Zapytałem czy ma porządne pisadełko, abym mogł podpisać, a ono sie
                      nie zetrze "za chwilę"......? Rezultat był taki , że Facio
                      zrezygnował i powiedział, abym podpisał Kartę jaknajszybciej po
                      dotarciu do domu :-)

• Gość: duda rex Re: Wazeliniarze zapomnieli tylko o tym, IP: *.chello.pl 07.05.09, 20:58
                        Czyli jednak można mieć ludzkie podejście do sprawy, a przecież
                        tylko o to biega.
        • yavorius Re: Brawa dla ZTM-u 06.05.09, 18:15
          Ale masz coś do powiedzenia merytorycznego na temat, o którym
          napisałem? Czy tylko wycierasz sobie anonimową gębę moją rodziną?
        • Gość: szymciolo Re: Brawa dla ZTM-u IP: *.chello.pl 06.05.09, 22:08
          Ale powiedz mi Mareczku, w jaki sposób cała rodzinka może korzystać jednocześnie
          z jednej karty? Więc gdzie tu oszustwo?
          • Gość: Marek Re: Brawa dla ZTM-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 22:21
            Do niedawna bylo to codzienoscia.
            Bo nikt nie sprawdzal danych, tylko wystarczylo ze karta sobie z torebki pikala. i wpisywalo sie albo nic, albo dane szczatkowe.
            Ja moge uwierzyc ze jedna osoba zapomniala, ale TYSIACE?
            • 0ffka Pytanie do Marka o karty z fotami 06.05.09, 22:27
              Ciekawe czy też będą mandaty za to, że się jest w szkłach kontaktowych lub
              okularach, w berecie a nie w kapeluszu, ogolonym czy z zarostem, krótkim włosami
              czy z długim, itp?
              • Gość: kuna Nie oczekuj odpowiedzi racjonalnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.09, 08:05
                Niektórzy nie pojmują, że np. zmiana koloru włosów może bardzo zmienić
                wizerunek. Albo zapuszczenie brody. Mój facet do niedawna miał sumiaste wąsy, od
                3 miesięcy hoduje do kompletu brodę, więc wygląda trochę jak Rumcajs. Opatrzność
                ustrzegła go przed wyrobieniem SWKM, bo na pewno już niejedną karę by mu wlepili
                za różnicę między fotką a pyskiem rzeczywistym ;-)
                Ale nie martwmy się, ztm będzie gorliwie wlepiał kary, a jednocześnie może
                zacząć sponsorować kilka salonów piękności, by skutecznie pracowały nad zmianą
                wizerunku klienta. Wszak konieczność wyrobienia nowej karty to dla nich czysty zysk.
                • Gość: Asia a dlaczego kontrolerzy omijają pijane bydło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 09:46
                  No dobra, faceci facetami, ale jak kobieta (a niektóre robią to
                  często) skróci, przedłuży, przefarbuje lub przemodeluje uczesanie,
                  to też ma zmienić kartę miejską? ROTFL

I do autora wątku: Cudownie, że się cieszysz. Niech kontrolerzy,
                  którzy tak wspaniale sprowadzają do parteru ludzi, na których
                  karcie brakuje podpisu lub się wytarł, wykażą się równą odwagą i
                  nie omijają pijanych łysoli, jadących wieczorem w autobusie z
                  otwartym piwskiem w łapach, drących się na cały pojazd. Dlaczego
                  pan kontroler w takiej sytuacji wymięka? Taki prawdziwy mężczyzna z
                  niego?
                  • yavorius Nie, Asiu 07.05.09, 09:59
                    Najgorsze jest to, że oni omijają ludzi takich, jakich opisałem
                    tutaj...
                    • Gość: Asia No tak, prawdziwi twardziele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 10:13
                      Nic dodać, nic ująć. To coś jak Straż Miejska, która pogoni babcię
                      ze szczypiorkiem, ale kłócących się meneli już ze strachu omija.
                      • dorota_marek_wawa Re: No tak, prawdziwi twardziele 07.05.09, 11:46
                        Brawo ZTM. Po dzisiejszej decyzji promujacej oszutów, ja i moja rodzina odkladamy spersonalizowane karty miejskie na polke, kupujemy jedna zwykla, podpiszemy ja naszym nazwiskiem, ktore sie nie odmienia, a poniewaz jezdzimy w roznych porach zwykle, zaoszczedzimy miesiecznie 120 zl. W razie kontroli, ktorych i tak na naszym osiedlu nie ma, bede sie wlumaczyl ze zapomnialem sie dokladniej podpisac.
                        Skoro ZTM nie zalezy na naszych pieniadzach, jeleniem nie bede, a co.
                        • Gość: duda rex masz manię z tymi oszustami, lecz się już IP: *.chello.pl 07.05.09, 21:08
                          Śmieszne może, ale twoja decyzja jest racjonalna wbrew pozorom, gdyż
                          i tak na tej karcie podróżować w danym czasie może jedna osoba.
                          Skoro jest to opłata za PRZEJAZDY, a nie za leżenie w portfelu na
                          nocnej szafce, to liczy się jej ważność w momencie przejazdu. Chyba
                          że ztm wprowadzi masowe kontrole na ulicach, w zakładach pracy, w
                          domach i będzie sprawdzać czy do każdego obywatela przypisana jest
                          jedna karta. O to ci chodzi? SWKM jako nowa wersja dowodu
                          osobistego? BZDURA Rozumiesz, czy nie? Ty jedzesz - twoje dziecko w
                          tym czasie na tej samej karcie NIE JEDZIE. Którekolwiek z was
                          pojedzie na tej karcie, to opłata za przejazd jest wniesiona. Czyli
                          jest to jakby karta na okaziciela tylko w bardziej przystępnej
                          cenie. Jeśli chcesz dofinansować ztm, to najprostrzą drogą jest
                          uczynienie darowizny na rzecz tej instytucji.
                          • rosebud68 Re: masz manię z tymi oszustami, lecz się już 07.05.09, 21:16
                            nie ma o czym mowic, a tym bardziej powolywac sie na logike...
                            akcja ztm ma wyraznie charakter oszukanczy i chodzi o naciaganie tych ktorzy za
                            przejazd zaplacili
                            mozna sie domyslac ze jest to efekt uboczny spadku liczby gapowiczow, skoro jest
                            malo gapowiczow to karajmy tych, ktorzy za przejazd zaplacili...
                            przykre ze wymiar tej kary jest wyzszy niz za brak oplaty za przjazd...
                            to juz czyste k...stwo
                            • dorota_marek_wawa Re: masz manię z tymi oszustami, lecz się już 07.05.09, 21:26
                              Logika?
                              Sa dwa rodzaje biletow: na okaziciela, i imienny.
                              Imienny jest twnszy i wazny tylko przy podpisanej karcie.
                              Nie pasuje, kupuj drozszy i wtedy nic wpisywac nie musisz.
                              No ale w Polsce zawsze promuje sie naciagaczy, i dlatego ten kraj jest zadupiem.
                            • jhbsk Re: masz manię z tymi oszustami, lecz się już 08.05.09, 13:28
                              rosebud68 napisał:

> mozna sie domyslac ze jest to efekt uboczny spadku liczby
                              gapowiczow, skoro jest

To bardzo prawdopodobne. Ludzie uczciwie płacą, więc trzeba z nich
                              zrobić oszustów.
                • pompompom Re: Nie oczekuj odpowiedzi racjonalnej 12.05.09, 23:03
                  A inne dokumenty ze zdjęciem jak często zmienia? Za każdym razem?
                  Ja tam jak tylko dostanę nowy dowód (poprzedni mi skradziono)
                  wyrobię sobie SWKM i jak mi jakies gó...ary buchną torebkę (tak jak
                  ostatnio) to będę mogła odzyskać część pieniędzy. Teraz, znając
                  numer WKM (szczęściem chowam różne kwitki), mogłam tylko zablokowac
                  kartę. Dobre i to. Nie będzie zasrana złodziejka z niej korzystać.
            • Gość: szymciolo Re: Brawa dla ZTM-u IP: *.chello.pl 07.05.09, 20:11
              Ale nadal nie odpowiedziałeś mi na pytanie.

Bo przecież jedna karta pika tylko jednej osobie w torebce!
    • Gość: Kris Re: Brawa dla ZTM-u IP: *.lot.pl 08.05.09, 13:20
      A ja przy tej euforii chciałbym aby ZTM zqaczął zachowywać się
      uczciwie i jeżeli ktoś nie ma biletu to płaci karę albo wysiada z
      tramwaju czy autobusu. niestety tak nie jest kontrolerzy zupełnie
      nie widzą rozwrzeszczanych Romów czy też rodzimych nurków. Są
      uprzywilejowani i jeźdzą za darmo ile mogą.
    • Gość: Kate Re: Brawa dla ZTM-u IP: *.chello.pl 17.05.09, 09:45
      A ZTM to pewnie jest święte. Jak nie wiesz to ZTM oszukuje i okrada
      swoich pasażerów. Jak?? Oszukuje na biletach. Kupując bilet
      jednodniowy, ważny jest on przez 24 godziny, czyli kasujac go w
      poniedziałek o godz. 8.30, jest ważny do wtorku do 8.29.
      Natomiast bilet trzydniowy juz nie. Kasujac go w poniedziałek o 8.30
      jest ważny do srody do 23.59, podobnie jeśli skasujesz go w
      poniedziałek o 21.30 - wtedy tez jest ważny do srody do 23.59. A
      więc pasazer kupujacy taki bilet jest oszukiwany. Bo nie ma pelnych
      3 dni, a przeciez za to płaci. Tak samo jest z biletami 30-
      dniowymi,ZTM okrada swoich pasażerów, a sam czepia sie i nakłada
      wysokie kary za mało czytelny podpis karty, brak nr dowodu ze
      zdjeciem itp. Niech ZTM zacznie traktować pasżerów w sposó uczciwy,
      to i pasazerówie tak będą traktowac ZTM.
      • yavorius Re: Brawa dla ZTM-u 18.05.09, 10:02
        Sama napisałaś, że to jest bilet trzydniowy, a nie 72-
        godzinny
        . Nie pasi - wsiądź na rower.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka