Dodaj do ulubionych

Noc Muzeów trwa - relacja

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.09, 20:19
Nikt nie komentuje? Wszyscy poszli? ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: sztampo Ja właśnie robię kupę i piszę na laptopie do was. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 21:16
      Tyle w temacie . Kultura została skomercalizowana ,a ci co pójdą na tę noc
      muzeów to tylko dlatego ,że modnie ,albo się nudzą ,a czy coś z tego
      wyciągną ? Chyba bachora za 9 miesięcy .
      • Gość: ogór Re: Ja właśnie robię kupę i piszę na laptopie do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 21:23
        dokładnie, szczególnie po nocy w Łazienkach ze świecami, dobrze że
        jest zimno i mokro to może nie będą się pier..ć oficlanie na ławkach
        tylko gdzieś w pomaranczarni albo teatrze na wodzie
      • Gość: po badzie "W temacie"?! I ty chciałbyś o kulturze pisać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 23:31
        Podumaj nad kulturą języka kolego "w temacie"?

Natomiast z resztą wywodu z przykrością muszę się zgodzić. Jutro, przy "kawie" w Strbucksie, leszczyki będą się liczytować nie tym co zobaczyli, lecz ile wystaw "zaliczyli". Bo liczy się ilość a nie jakość.
    • Gość: Ziutek Noc Muzeów trwa - relacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 03:53
      Uff... właśnie wróciłem. Dużo fajnych rzeczy się działo, ale muszę
      przyznać, że największe wrażenie, zupełnie niespodzianie, zrobił na
      mnie film "My, którzy przeżyliśmy", który można było zobaczyć w
      synagodze. To, że rok 68 przekreślił ostatecznie możliwość
      odrodzenia się kultury żydów polskich to szkolna oczywistość. Ale
      nie miałem pojęcia jak wielkie szanse na to istniały. Film
      uświadomił mi jaki ogromny rozdźwięk istnieje pomiędzy oficjalną,
      nauczaną w szkołach i mocno okrojoną, wizją losów polskiej
      społeczności żydowskiej a dużo barwniejszą rzeczywistą historią.
      Niesamowite zatem jest to, że grupa młodych ludzi z projektu "jidysz
      lebt", chce ocalić takie perełki jak ten film od zapomnienia
      tłumacząc to na polski. Tak by mogło dotrzeć do szerszego grona
      odbiorców. Nastawiłem się na towarzyską ludyczną zabawę i piwo, a
      wróciłem z "Nocy" pobudzony do refleksji. I chyba tak naprawdę o to
      w tej imprezie chodzi...
    • Gość: Czytelnik Noc Muzeów trwa - relacja IP: *.gts.entel.pl 17.05.09, 07:08
      Czy Wyborczej już nie stać na fotografa i musi naprawdę korzystać z takich zdjęć?
      Przecież to wstyd by tak duży portal wykorzystywał tak marnej jakości zdjęcia!
      Tam nic nie widać. Gdzie się podzieli dziennikarze z prawdziwego zdarzenia
      którzy w życiu by nie puścili takich zdjęć?!
    • Gość: asd Noc Muzeów trwa - relacja IP: *.chello.pl 17.05.09, 08:43
      Dziwne, a może nie dziwne że juz drugi raz podczas nocy muzeów próbowałem się
      dostać do Muzeum Motoryzacji i nici. Kiedys w Norblinie mnie odprawiono z
      kwitkiem że zamknięte a wczoraj na Filtrowej karteczka że zamknięte w noc
      muzeów... no to może wszystkie zamknąć... i wtedy by było fajnie.
      • Gość: Serce Re: Noc Muzeów trwa - relacja IP: *.acn.waw.pl 17.05.09, 09:39
        Mi się podobało tym bardzie, że przy okazji w Magazynie Praga kupiłem fajna
        koszulkę.
        Dla zainteresowanych podaje link:

smellthegrave.pl/?144,pl_praga
        • Gość: Adam Re: Noc Muzeów trwa - relacja IP: *.centertel.pl 17.05.09, 10:13
          Bardzo fajna koszulka.

Szkoda, że pogoda trochę namieszała i pewnie wiele osób zrezygnowało z wyjścia z
          domu, zwłaszcza na imprezy plenerowe, takie jak Noc Muzeów na Pradze. Muzeum nie
          ma jeszcze wiele do zaoferowania zwiedzającym, tak więc taka noc miała być
          swoistym środkiem promocji nowo powstającego muzeum.

Osobiście wybrałem sobie trzy imprezy do obejrzenia i się nie zawiodłem, było
          ciekawie, sympatycznie, chociaż mokro :)

Obserwując zwiedzających wcale nie odniosłem wrażenia, że chcą oni zaliczyć jak
          najwięcej, a raczej ich działania były przemyślane. W tym roku to i to, w
          następnym inne obiekty.

Takie imprezy powinny byc organizowane częściej, bo w naszym zaganianym świecie
          nie ma zbyt wiele czasu na kulturę inną niż masowa, dostępna po włączeniu neta,
          czy naciśnięciu pilota od TV.

• Gość: gosc Noc Muzeów trwa - relacja na żywo IP: *.acn.waw.pl 17.05.09, 10:39
      Nie nazywajcie tego nocą muzeum tylko WIECZOREM MUZEÓW bo co to za atrakcja
      jak muzea są otwarte do 1 w nocy!! Używajcie poprawnych nazw, bo wprowadzacie
      ludzi w błąd!!
      • Gość: Rob Re: Noc Muzeów trwa - relacja na żywo IP: *.chello.pl 17.05.09, 12:05
        Dokladnie, nie mowiac juz nic o komunikacji nocnej, mogloby tych busowo troche wiecej jezdzic niz zazwyczaj :)
      • misiekka Re: Noc Muzeów trwa - relacja na żywo 18.05.09, 00:40
        Część była otwarta do 3....
    • Gość: hubert Re: Noc Muzeów trwa - relacja IP: *.nat.student.pw.edu.pl 17.05.09, 11:29
      Szkoda trochę, że noc zbiegła się z finałem juwenaliów warszawskich.
      Trzeba było wybierać między jednym a drugim.
      • Gość: świadomy Re: Noc Muzeów trwa - relacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 11:40
        no tak miałeś zarąbisty problem chlać i pukać studentkę na
        juwenaliach, czy chlać i oglądać małego powstańca....
    • Gość: Marta Re: Noc Muzeów trwa - relacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 12:31
      to co się działo w muzeum etnograficznym po prostu przechodziło
      ludzkie pojęcie. stworzyła się jakaś alternatywna kolejka, byłam z
      dzieckiem, które zostało prawie zmiażdżone przez dużego silnego
      faceta, który mimo strasznego ściskui koniecznie musiał właśnie w
      tym momencie wejść na wystawę, więc uczepił się rękami klamki i
      wpychał się na chama. naprawdę, dantejskie sceny.

w całym muzeum kręciło się mnóstwo ludzi z obsługi, szkoda tylko,
      ze NIKT nie zadbał o to, żeby któraś z tych osób dbała o porzadek w
      kolejce.
      • Gość: lolo Re: Noc Muzeów trwa - relacja IP: *.multimo.gtsenergis.pl 17.05.09, 21:38
        Proponuję więc zobaczyc muzeum w tygodniu bez tłoku... pusto wręcz...
        No tak tylko nie można wtedy pochwalić się znajomym że było się w tę
        JEDNĄ, JEDYN NOC.
    • Gość: aneta Noc Muzeów trwa - relacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 12:55
      Najgorsze muzeum w Krakowie i nie ciekawe to Muzeum etnograficzne odradzam.
    • Gość: sawa Noc Muzeów trwa - relacja IP: *.acn.waw.pl 17.05.09, 14:41
      Noc muzeów.

Taras widokowy - tylko z zaproszeniami . No dobrze, ale gdzie można było
      zaproszenia dostać/ kupić? nie ma żadnych informacji o tym- to żenujące .. przy
      wejściu robiły się głupie kolejki i każdy każdego przepychał choć i tak nikt nie
      mógł wejść bez zaproszenia.a wogóle jak można było je zdobyć?

o Muzeum Narodowego nie wpuszczali już o 23:45 choć ludzie stali ... 'bo muzeum
      jest otwarte do 1' znowu nie było NIGDZIE informacji że trzeba przychodzić do
      23:30 żeby wejśc...po co piszecie że jest muzeum do 1 jak jest do 24? BEZ SENSU.

a co do komunikacji miejskiej rzeczywiście można było się przejechać zabytkowym
      trawmajem - super sprawa:] ale swoje i tak trzeba było odczekać.

szklane pokazy na ul. próżnej - klimatyczne :]

performance przygotowany przez ASP - bardzo ciekawy :]

noi ta atmosfera na Krakowskim przedmieściu - niezapomniana:]

• Gość: prawie ok Re: Noc Muzeów trwa - relacja IP: *.chello.pl 17.05.09, 15:44
        oczywiście, że było napisane na stronie muzeum, że ostatnie wejście jest o
        północy (to chyba logiczne, że nie będą wpuszczać do 00.55 skoro o 1 zamykają)
        Swoją drogą to idea może słuszna, ale raz czy dwa w roku to jednak za mało, bo
        kończy się tabunami ludzi. gdyby była raz w miesiącu sobota albo niedziela za
        darmo jak w wielu krajach jest to by to lepiej wyglądało.
        Zresztą to jest okazja do zobaczenia raczej specjalnych wystaw, czy pokazów, po
        co iść do tych "zwykłych" obleganych muzeów (narodowe, powstania, zachęta..),
        stać w kolejce i oglądać w ścisku skoro normalny bilet można kupić za
        kilkanaście złotych, nie mówiąc już o ulgowych.
    • Gość: pablo Największa lipato ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 15:05
      ..zachęta !!!!!!! Poprostu traggedia narodowa ! Kto na to daje pieniądze...

Pzdr pablo
    • bartekm23 co za kretyn zamknął Łazienki.. 17.05.09, 15:11
      chcieliśmy dobrze, wyszło jak zwykle..
      bo znowu ktoś kur*a nie pomyślał..

otwarte łazienki..do późnej nocy.
      startując z podchorążych weszliśmy wejsciem nieco bocznym, ale o 20 wszystko OK,
      zadnej uwagi, ze potem bedzie zamknięte..
      oczywiście niedlugo potem bylo zamkniete. po koncercvie przy pominku Chopina
      zeszliśmy na dół, w strone ul.podchorażych i pocałowaliśmy kłódke..
      nic to, pomyśleliśmy, napewno wejscie główne od gagarina jest otwarte..
      niespodzianka, również zamkniete..
      pogodziwszy sie z myślą o powrocie na góre i potem o kolejnym spacerze w strone
      czereniakowskiej znaleźlismy :nieoficjalne" wyjście przez parking restauracji
      Belvedere.

dramat.. polska organizacja jak zwykle dała o sobie znać..

co do samego koncertu wszystko pieknie wyszło, az miło posluchać, szkoda tylko
      ze scena była tak zmontowana, ze zasłaniała pomnik Chopina, a w zasadzie
      najważniejszą jego cześć..nie dało sie podnieść dachu sceny o pare metrów i
      odslonic piekny pomnik??
    • Gość: jaś Noc Muzeów trwa - relacja IP: *.chello.pl 17.05.09, 16:38
      IPN był czynny nawet do 3,30, wiem, bo byłem jednym z ostatnich,
      którzy wyszli.
    • Gość: karol Noc Muzeów trwa - relacja IP: 85.232.249.* 17.05.09, 16:51
      ja nie wiem co to za atrakcja, stanie w kolejce przez pol godziny, zeby potem w
      scisku obejrzec to co mozna w inny dzien obejrzec za niewielkie pieniadze (lub
      za darmo) bez tlumow.

ja spasowalem po obejrzeniu muzeum drukarstwa na luckiej, mimo, ze z checia bym
      sie tam jeszcze pokrecil, to tlumy i zaduch mnie skutecznie z tego wyleczyl.
    • ritzy Noc Muzeów trwa - relacja 17.05.09, 22:04
      Pomysl jest fajny i trzeba go chwalic i popierac. Natomiast nie za
      bardzo moge zrozumiec ludzi, ktorzy stoja w dlugasnych kolejkach,
      aby zaoszczedzic pare zlotych. Ale ich wybor. Moze bez tej "Nocy" w
      ogole by do muzeum nie poszli?
      • Gość: paniwalewska Re: Noc Muzeów trwa - relacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 18:56
        Może mnie po prostu nie stać na 5 biletów do muzeum? A poza tym było
        fajnie.
    • Gość: LiliMarlene Noc Muzeów trwa - relacja IP: 188.33.58.* 18.05.09, 11:20
      Chcieliśmy iść ze znajomymi do Muzeum Etnograficznego, niestety jak zobaczyliśmy że kolejka jest tam ogromna się poddaliśmy i obejrzeliśmy wystawę w Zachęcie, która była całkiem ciekawa, szczególnie ta sala w krórej obraz poruszał się dookoła po ścianach. Wystawa fotografii z GW także była przyjemna. Zrobiliśmy kolejne podejście do Etnograficznego i znowu kolejka na pół Kredytowej. Postanowiliśmy wrócić do domu. Przez przypadek jeszcze zajrzeliśmy jako jedni z ostatnich gości do Muzeum Pożarnictwa, stare wozy strażacki są fantastyczne, plus młodzi przystojni strażacy jako dodatkowy element muzeum ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka