Gość: Mati IP: 91.208.150.* 24.07.09, 09:17 Za te burdy jeszcze im wody dawać?! A z czyich pieniedzy?! Może wyborcza zafunduje?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nika_j Re: Chaos i upał: "Kadeci" odbierają towar z hali 24.07.09, 09:37 Naiwność ludzka nie ma granic. Dobrze wiedzieli, że tego dnia wchodzi komornik. Dobrze wiedzieli, ze będzie walka (sądząc po narzędziach obrony, które ze sobą przynieśli) i mimo to zostawili w hali cenne rzeczy? Dokumenty? Leki? Skoro ten dobytek życia można spakować w ciągu godziny-dwóch, dlaczego tego nie zrobili wcześniej? Ktoś (zarząd KDT) im naobiecywał, że zostaną? Do kogo teraz te pretensje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Chaos i upał: "Kadeci" odbierają towar z hali IP: 195.90.102.* 24.07.09, 16:51 Bezczelność handlarzy nie zna granic... Pozbywają się ostatnich resztek swoich godności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: botson Chaos i upał: "Kadeci" odbierają towar z hali IP: 217.153.172.* 24.07.09, 09:39 mieli 2,5 roku na zwiniecie interesu... czekali do konca wytaczajac jeszcze dziala przeciwko prawu. Teraz jeszcze maja czelnosc narzekac! Co madrzejsi juz dawno sie z tamtad wyniesli i moga juz kontynuowac interes... Ci ktorzy tego nei zrobili niech sie smaza w promieniach slonca za wybryki we wtorek... malo tego - pociagnalbym ich jeszcze do kosztow za egzekucje komornicza! Odpowiedz Link Zgłoś
lalalili Re: Chaos i upał: "Kadeci" odbierają towar z hali 24.07.09, 09:52 Jeszcze mają czelność się stawiać !!! Zgodnie z prawem ten ich towar powinien być zajęty przez komornika w poczet postępowania. Miasto sie wyraźnie ugięło i toleruje bezprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wjaz Re: Chaos i upał: "Kadeci" odbierają towar z hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 12:36 Nie, to nieprawda. Komornik zajmował tylko halę spółki KDT i przeciwko spółce KDT toczy się to postępowanie. Nie przeciwko poszczególnym kupcom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oiooo mało przewidujący byli ci "kupcy" IP: 194.156.48.* 24.07.09, 09:53 że pozostawili towar wiedząc, że będzie egzekucja. Na co liczyli? Że komornik odstąpi, że zwyciężą z Policją, będą trwali w stanie oblężenia i nadal prowadzili handel, że kupią teren od miasta? Jak widziałem zachowanie ich i ich sojuszników to bardzo mało mi ich szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domcia kupcy w potrzebie??? IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.09, 10:04 "Czy nie można zorganizować wody dla siedzących w upale ludzi? Wynająć przenośnych toalet? Zrobić dwie listy i wydawać towar z dwóch stron hali? Zawikłane spory między KDT i ratuszem sądy będą wyjaśniać jeszcze długo. Ludzie są w potrzebie dziś". Handlarze doskonale wiedzieli, jakie mogą być skutki pozostawienia towaru w boksach i teraz muszą ponieść tego konsekwencje. I tak miasto znowu poszło im na rękę i niech się cieszą, że w ogóle odzyskają swoje rzeczy. Teraz czekają godzinami - no i dobrze! A jeśli są w potrzebie fizjologicznej, to niech im w jej realizacji pomoże zarząd KDT albo niech się sami odpowiednio zorganizują. Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Tylko wodę im dostarczyć? eeee 24.07.09, 11:29 Jakie są wasze propozycje? Moja to obowiązkowo po WieśMacu dla wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baron Chaos i upał: "Kadeci" odbierają towar z hali IP: 195.42.249.* 24.07.09, 10:04 I dobrze sku....... zlicytować cały ten pseudotowar, albo wysłać do domów dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany No i po co im ta burda była? 24.07.09, 10:05 Teraz za ten zniszczony towar nawet grosza z ewentualnego ubezpieczenia nie dostaną, bo każde towarzystwo ubezpieczeniowe zastrzega, że nie wypłaca odszkodawania za szkody powstałe w wyniku udziału w manifestacji, rozruchach czy nielegalnych zgromadzeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: No i po co im ta burda była? IP: 81.210.87.* 24.07.09, 10:06 Wątpię, żeby ktoś tam był ubezpieczony... Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Re: No i po co im ta burda była? 24.07.09, 10:09 To był tylko taki przykład;) bo firmy ubezpieczeniowe (też prywatny biznes) rozumieją że takie działania powodują straty, a oni nie rozumieli? Dziwni to "kupcy" którzy nie dbają o swój towar... Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wwa Re: Chaos i upał: "Kadeci" odbierają towar z hali 24.07.09, 10:07 Wiedzieli że będzie komornik. Pół roku bez umowy to mieli masę czasu na zabranie towaru, a na zaufanie po tym co zrobili nie zasługują i tyle. Woda, toalety? to niech sobie sami organizują, dlaczego pośrednio my mamy im to fundować? Jak wiem że gdzieś idę to zabieram ze sobą picie, w okolicy są sklepy w czym problem? Sami są sobie winni i teraz muszą przecierpieć, to był ich świadomy w pełni przemyślany wybór nikt nie kazał zostawiać towaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zly Re: Chaos i upał: "Kadeci" odbierają towar z hali IP: 83.3.2.* 24.07.09, 10:23 A dlaczego ja mam finansować stadion legii? Nie interesuje się piłką- niech sie kibice składają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Chaos i upał: "Kadeci" odbierają towar z hali IP: 195.90.102.* 24.07.09, 16:28 Gość portalu: zly napisał(a): > A dlaczego ja mam finansować stadion legii? Nie interesuje się piłką- > niech sie kibice składają Piłka jest zbyt okrągła. To może dofinansujesz mi tor F1 w Warszawie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Polecam czapeczki i wode w butelkach IP: 81.210.87.* 24.07.09, 10:10 a najblizsze WC maja na stacji metra. Chyba zdaza dobiec zanim się posikają. Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Przecież wc jest w PKiN ! Rzut beretem 24.07.09, 10:13 Może jeszcze niech miasto najmie pakowaczy i firmę kurierską? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 004 Chaos i upał: "Kadeci" odbierają towar z hali IP: *.acn.waw.pl 24.07.09, 10:44 Trudno się nie zgodzić z przedmówcami. Handlarze grali na zwłokę, wiedzieli, choć że muszą się wyprowadzić, od paru lat prowadzili nieuczciwą grę. Ich działania są sprzeczne z moim interesem. Ja chcę zadbanego nowoczesnego centrum z fajnym muzeum i metrem, a nie bazaru w środku europejskiej stolicy. Kiedyś kupiłam w KDT pantofle - nie wytrzymały podróży do domu. Kiedy wróciłam z reklamacja, zostałam potraktowana bardzo nieuprzejmie, o reklamacji handlarka nawet nie chciała słyszeć. Znajomy miał to samo. Od tamtej pory nic tam nie kupuję, a dla handlarzy nie mam litości. PS. Kupcy to się skończyli na pocz. XX w. Ci państwo to handlarze tandetą, warchoły i awanturnicy. Ze względu na podejście do klienta nie nazwę ich nawet sprzedawcami. Odpowiedz Link Zgłoś
wordchip Re: Chaos i upał: "Kadeci" odbierają towar z hali 24.07.09, 10:46 Te komentarze piszą zapewne ludzie, którzy siedzą na ciepłych posadkach. Zarówno państwowych jak i prywatnych - Kodeks Pracy, stała pensja i urlop. Ale to taka nasza polska solidarność, a urzędnicy i władza się cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Chcesz powiedzieć, że ludziom tam pracującym 24.07.09, 10:51 właściciele straganów odmawiali praw przysługujących im w Kodeksie Pracy? Oj ciężkie zarzuty stawiasz! Masz na to jakieś dowody?:) Odpowiedz Link Zgłoś
wordchip Re: Chcesz powiedzieć, że ludziom tam pracującym 24.07.09, 11:16 ronin-teraz-zarejestrowany napisał: > właściciele straganów odmawiali praw przysługujących im w Kodeksie Pracy? Oj ci > ężkie zarzuty stawiasz! Masz na to jakieś dowody?:) Pisałem wręcz przeciwnie coś innego:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalisto Re: Chcesz powiedzieć, że ludziom tam pracującym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 12:41 No właśnie - a propos Kodeksu Pracy: Słyszałem, że z tych "2000 miejsc pracy" tylko około 1000 to były legalnie zarejestrowane osoby. Tak więc być może wszystkie te argumenty o olbrzymich podatkach płaconych przez "kupców" są tylko mydleniem oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Llama Re: Chcesz powiedzieć, że ludziom tam pracującym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 14:01 Olbrzymich podatkach? 6mln rocznie na tak wielką halę to olbrzymi podatek? Nawet, jeśli płaciło tylko 1000, a nie 2000, to wychodzi to wielokrotnie mniej, niż każdy inny normalny sklep w tej okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia Re: Chaos i upał: "Kadeci" odbierają towar z hali 24.07.09, 11:31 wordchip napisał: > Te komentarze piszą zapewne ludzie, którzy siedzą na ciepłych posadkach. Zarówn > o > państwowych jak i prywatnych - Kodeks Pracy, stała pensja i urlop. Ale to taka > nasza polska solidarność, a urzędnicy i władza się cieszy. A co? Mam płakać, bo ktoś jest głupi? Jak jesteś taki solidarny to zanieś im nocniki. Mnie jakoś nie żal tych którzy zdając sobie sprawę z konsekwencji z uporem maniaka pchają paluchy między drzwi, a później płaczą, że boli. Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Panie Grzegorzu z góry dziękuje! 24.07.09, 10:47 Następnym razem, gdy będę stał po wizę na Pięknej już wiem do kogo mogę dzwonić z prośbą o dostarczenie wody lub załatwienie toi toi. Napewno nie tylko ja będę Panu bardzo wdzięczny za okazaną pomoc i ludzkie zrozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballack Wody?! Chyba z policyjnej polewaczki! Wynocha! IP: 213.77.28.* 24.07.09, 10:57 Wody?! Chyba z policyjnej polewaczki! Wynocha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek007 Apel do ludków!!! IP: 195.245.213.* 24.07.09, 12:10 Apel do resztek intelektu u zwolenników PO i HGW!!! Ludkowie, bez względu na swój stosunek do blaszaka KDT i postępowania kupców (myślę, że zdecydowana większość warszawiaków chciałaby się wreszcie pozbyć tego hangaru z centrum) weźcie pod rozwagę jedno - dziś, w mojej ocenie Państwo Polskie w postaci władz samorządowych i komornika pokazało swoją apodyktyczną, nie liczącą się ze swoim suwerenem twarz: 1) Po pierwsze - przedstawiciel państwa polskiego, do egzekucji prawomocnego wyroku sądu zamiast policji zatrudnia bez przetargu z naszej kieszeni firmę ochroniarską, o wątpliwej reputacj! 2)Po drugie- powiecie, że podatnicy nic za to nie zapłacą, bo kosztami obciązeni będą kupcy. Ale komornik nie jest przecież jasnowidzem - nie dał natomiast szansy kupcom - nie przyszedł sam!!! 3)Po trzecie -firma ochroniarska podczas "ochrony" komornika złamała prawo używając gazu do czego nie mają prawa!!! De facto prawo złamał więc komornik - przedstawiciel Państwa!!! 4)Po czwarte - pani prezydent i jej urzędnicy uzurpują sobie prawo przynależne niezawisłym sądom, a mianowicie "dyscyplinują" i upadlają , dają nauczkę kupcom poprzez sposób odbierania przez nich towaru z hali- bez możliwości podjechania samochodem itp!!! 5)Po piąte- egzekwowanie prawa przez aparat Państwa nie może opierać się na łamaniu prawa i nie liczeniu się z suwerenem! Nie wpadnijcie ludkowie w pułapkę następującego myślenia: Kupcy są według mnie be, popieram PO i HGW i dobrze , że z nimi zrobili porządek. Spójrzcie na to z dystansu - czy jeśli kiedyś w przyszłości, wasz interes prywatny stanie w sprzeczności z interesem miasta czy Państwa to będziecie chcieli stanąć sami naprzeciwko maszyny publicznej używającej całej swojej mocy i łamiącej prawo aby pokonać wasze racje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Prywatny interes bandytów napadających na bank 24.07.09, 12:26 też stoi w sprzeczności zarówno z interesem banku, jak i obowiązującym prawem. I państwo używa całej swojej machiny oraz środków przymusu, a czasami łamie prawo (choćby ruchu drogowego w czasie pościgu). I co? Sam się zastanów zanim coś napiszesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek007 Re: Prywatny interes bandytów napadających na ban IP: 195.245.213.* 24.07.09, 12:41 Jeśli nie widzisz różnicy, to w takim razie życzę abyś zamiast mandatu za złe parkowanie dostał kulkę w durny łeb! Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Ty byś pewnie za mandat wziął kamień 24.07.09, 12:47 i nim tłumaczył policjantowi swoje racje co? Tak samo jak nie widzę różnicy między gościem pędzącym 160km/h i wyprzedzającym na trzeciego na podwójnej ciągłem a kibolem biegającym z nożem po mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek007 Re: Ty byś pewnie za mandat wziął kamień IP: 195.245.213.* 24.07.09, 12:50 I co ja mam ci człowieku powiedzieć? Niektórzy nadal twierdzą, że ziemia jest płaska! Można starać się ich przekonać , ale czy to ma sens? Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany No właśnie nie ma sensu bo ty dalej będziesz 24.07.09, 12:52 twierdził że jest płaska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek007 Re: No właśnie nie ma sensu bo ty dalej będziesz IP: 195.245.213.* 24.07.09, 12:56 Jedno proste pytanie: czy przy egzekucji prawa, można łamać prawo? I pytanie pomocnicze: nie zapłaciłeś podatku gruntowego w wys. 17 zł - przychodzi komornik i torturuje cię, żeby wyciągnąć informację , gdzie masz skarpętę z pieniędzmi, żeby odebrać dług? MOże czy nie, bo do tego sprowadza się problem. Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany I ty mi wypominasz nietrafność porównania? 24.07.09, 13:04 Napewno nie czekałbym 7 miesięcy na zwrot 17 zł więdząć że jestem je winny. A w innym wypadku znając godzinę przyjścia komornika miałbym naszykowane te 17 zł na stole, bo niechciałbym żeby dzieci i żona były świadkami takich żenujących scen (już nie wspomnę że nie wykorzytywałbym ich do blokowania drzwi, bo rodzinę trzeba chronić a nie narażać). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek007 Re: I ty mi wypominasz nietrafność porównania? IP: 195.245.213.* 24.07.09, 13:07 Widzę, że trafiłem w nieskazitelnego człowieka więc przepraszam. Nie traktuj tych pytań personalnie, powiedzmy że masz samotnego sąsiada ze sklerozą, który nie zapłacił tych 17 zł. Czy komornik może go torturować czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Re: I ty mi wypominasz nietrafność porównania? 24.07.09, 13:14 Odpowiem inaczej, jeśli przez 7 miesięcy nie zapłaci i wie że przyjdzie komornik (wie bo przygotowuje się na nie wpuszczenie go czyli jednak nie taki sklerotyk) a on bedzie barykadował drzwi, wyskoczy na niego z pałą, kamieniami i butelkami to uważam że komornik ma prawo użyć siły (a dokładnie policja na jego polecenie) do zaprowadzenia porządku i wyegzekwowania długu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek007 Re: I ty mi wypominasz nietrafność porównania? IP: 195.245.213.* 24.07.09, 13:21 Nigdy się nie dogadamy jak będziesz uciekał od odpowiedzi na konkretne pytanie. Tu nie chodzi o to jak okropny jest sąsiad dłużnik, czy ma wąsy czy nie, czy się zabarykadował przed komornikiem. Tu chodzi o PAŃSTWO PRAWA, w którym PAŃSTWO nie łamie prawa, czyli czy komornik może torturować brzydkiego niegrzecznego i pyskującego mu dłużnika. BO stan konstytucyjno-prawny jest taki, że odpowiedź na to pytanie jest jednoznaczna : NIE. Państwo musi podejmować działania zgodne z literą prawa nawet podczas egzekucji tegoż prawa. Inaczej Państwo zmienia się w anarchię, wktórej urzędnik decyduje kto jest cacy a kto be i komgo można a kogo nie... Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Re: I ty mi wypominasz nietrafność porównania? 24.07.09, 13:26 Jest jeden słaby punkt w twoim rozumowania, którego najwyraźniej nie dostrzegasz. Nie mówimy o sytuacji w której przewitali komornika i towarzyszących mu ochroniarzy z otwartymi ramionami, serdecznie zapraszając na rozmowę i częstując kawą, a on będąc już w środku kazał swoim zbirom związać, bić i torturować biednych ludzi. Wyglądało to trochę inaczej gdybyś nie zauważył! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek007 Re: I ty mi wypominasz nietrafność porównania? IP: 195.245.213.* 24.07.09, 13:34 Poddaję się, jak powiedział klasyk "Nic nas nie przekona, że białe jest białe, a czarne czarne". Jak już pójdziesz na jakieś studia, to koniecznie chodź pilnie na zajęcia z przedmiotu pt.: Logika bo ja jestem bezradny... Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Nic nie poradzę że jesteś bezradny na logice 24.07.09, 13:40 To niełatwy przedmiot dla niektórych. Ja miałem 5 na egzaminie, ale na roku sporo osób oblało więc się nie martw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek007 Re: Nic nie poradzę że jesteś bezradny na logice IP: 195.245.213.* 24.07.09, 13:45 Hahahahaha, dobre naprawdę dobre. Uśmiałem się dzieciaku setnie. I tak już skończmy. Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Cieszę się że umiesz się z siebie śmiać 24.07.09, 13:49 to pozytywna cecha. I uwierz mi studia to piękny okres, więc nie mart się jednym oblanym przedmiotem jeszcze jest kampania wrześniowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nic nie poradzę że jesteś bezradny na logice IP: 195.90.102.* 24.07.09, 17:00 Gość portalu: człowiek007 napisał(a): > Hahahahaha, dobre naprawdę dobre. Uśmiałem się dzieciaku setnie. I > tak już skończmy. Fajnie tak zobaczyć takiego idiotę, który śmieje się patrząc w lustro :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Jackowski Bo po co jest komornik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 13:57 Zastanówcie się panowie nad istotą działań komornika. Kobiecie należą się alimenty. Ma na to wyrok sądu. Ma klauzulę wykonalności. Facet ma dużą firmę, piękny dom, zasobne konto, ogólnie jest majętny. Ale nie zapłaci alimentów bo jest łobuzem. A konta bankowe, zlicytować przysłowioergo mercedesa i Picassa może tylko KOMORNIK. To samo się stanie gdy JA pożyczę od WAS 100 zł lub 100 tysięcy dolarów (kwota nie gra roli to tylko przykład) i nie będę chciał oddać. Też będziecie posługiwać się KOMORNIKIEM bo nie ma innej drogi. Wtedy to będzie dobry komornik? Zastanówcię się przez moment. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek007 Re: Bo po co jest komornik? IP: 195.245.213.* 24.07.09, 14:09 Jak mowił klasyk :" Du...pa jest od srania, komornik od ściągania" , że trochę sparafrazuję. To oczywiste, że komornik jest od ściągania wymagalnych wierzytelności. Wykonuje niewdzięczną, dobrze płatną pracę. Chodzi tylko o to, żeby wykonywał ją zgodnie z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Bo po co jest komornik? IP: 195.90.102.* 24.07.09, 17:01 Gość portalu: człowiek007 napisał(a): > Jak mowił klasyk :" Du...pa jest od srania, komornik od ściągania" , > że trochę sparafrazuję. To oczywiste, że komornik jest od ściągania > wymagalnych wierzytelności. Wykonuje niewdzięczną, dobrze płatną > pracę. Chodzi tylko o to, żeby wykonywał ją zgodnie z prawem. Najważniejsze, że tak wykonał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wjaz Analogia Ronina jest OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 12:53 Jak dla mnie rozróżnienie policja-ochroniarze jest tylko techniczne. Ochroniarze byli z komornikiem żeby zabezpieczyć towar. Na polecenie urzędnika sądowego wykonywali wyrok sądu. Być może faktycznie nie powinni używać gazu, ale tak naprawdę to są technikalia. Przede wszystkim ochroniarze nie byli przygotowani na taki poziom agresji kupców. Wystarczy spojrzeć na filmiki - polecam np. ten: www.youtube.com/watch?v=4wa91S7XyB0 Od początku do minuty ok. 6:00 pokazani są "kupcy" - zadymiarze obrażający wszystkich dookoła, ale od 6:00 widać jak wyglądała próba wejścia ochroniarzy do blaszaka. Wg mnie to nie pozostawia pola do interpretacji. "Kupcy" bronią się wszelkimi możliwymi środkami - pały, kamienie, gaśnice. Powinni się cieszyć, że do blaszaka próbowali wejść ochroniarze a nie policjanci - napaść na policjanta podlega bardzo surowej karze. Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Re: Analogia Ronina jest OK 24.07.09, 12:59 Dzięki że wkleiłeś ten filmik. Na końcu jest fajna scena, jak część z nich wychodzi spokojnie jak z kina bez żadnego uszczerbku a część się rzuca, pyskuje, kopie i jest wypychana siłą. To chyba wyczerpuje ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek007 Re: Analogia Ronina jest OK IP: 195.245.213.* 24.07.09, 12:59 Dla ciebie to mogą być technikalia czy co tam chcesz. Natomiast w świetle prawa policja i firma ochroniarska to niebo i ziemia. Jeśli fakty są przeciwne -tym gorzej dla faktów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Tu się zgodze policja to nie ochrona! 24.07.09, 13:06 No i prosze jak powiesz coś rozsądnego to potrafię przyznać ci rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wjaz Re: Analogia Ronina jest OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 13:45 Nie jestem prawnikiem i nie znam prawa regulującego egzekucję komorniczą. Czytałem tylko, że komornik może wynająć ochroniarzy do zabezpieczenia mienia, ale nie do czynnego przełamywania oporu. Ale tak czy inaczej - ja nie widzę wielkiej różnicy. Myślisz, że jeżeli to by byli policjanci to by zostali wpuszczeni bez walki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek007 Re: Analogia Ronina jest OK IP: 195.245.213.* 24.07.09, 13:50 To, że nie widzisz różnicy to twój problem nie mój. Fakty są takie, że złamano prawo. Gdyby od początku interweniowała tam policja, gdyby nawet użyła gazu, nie byłoby czego komentować - najwyżej prokurator z urzędu sprawdziłby po całej akcji czy użycie gazu było zasadne i tyle. Nie ważne co ja myślę, czy by ich wpuścili czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wjaz Re: Analogia Ronina jest OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 14:00 No i dobrze. Jeżeli się na tym znasz to ci wierzę. Komornik być może złamał prawo. Nie powinien był. Być może zamiast ochroniarzy powinna tam być policja. W takim razie i tak nie ma czego komentować - prokurator po akcji niech sprawdzi, czy użycie ochroniarzy do przełamywania oporu było zasadne czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek007 Re: Analogia Ronina jest OK IP: 195.245.213.* 24.07.09, 14:06 Widzę, że problem zrozumiałeś(aś) chodzi tylko o to, że chcesz mieć ostatnie słowo:) Ok. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wjaz Re: Analogia Ronina jest OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 14:27 Widzę, że twój "problem" też ewoluował w toku dyskusji - zacząłeś dość szeroko od: "Apel do resztek intelektu" (!) "Państwo Polskie (...) pokazało swoją apodyktyczną, nie liczącą się ze swoim suwerenem twarz" itd. itp. a teraz wystarcza ci, że przyznałem rację, że być może komornik przekroczył swoje uprawnienia i warto się temu przyjrzeć? Jeżeli tak - to ja też jestem zadowolony z tej dyskusji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia Re: Apel do ludków!!! 24.07.09, 12:39 Gość portalu: człowiek007 napisał(a): > Apel do resztek intelektu u zwolenników PO i HGW!!! (..) > 1) Po pierwsze - przedstawiciel państwa polskiego, do egzekucji > prawomocnego wyroku sądu zamiast policji zatrudnia bez przetargu z > naszej kieszeni firmę ochroniarską, o wątpliwej reputacj! Znasz firmę ochroniarską o dobrej reputacji? > 2)Po drugie- powiecie, że podatnicy nic za to nie zapłacą, bo > kosztami obciązeni będą kupcy. Ale komornik nie jest przecież > jasnowidzem - nie dał natomiast szansy kupcom - nie przyszedł sam!!! Jakiej szansy????? Komornik jako sądowy organ egzekucyjny nie jest uprawniony do badania zasadności i wymagalności obowiązku objętego tytułem wykonawczym (art. 804 kpc).Tłumacząc z polskiego na nasze: nie dyskutuje tylko wykonuje. Koniec. Kropka. > 3)Po trzecie -firma ochroniarska podczas "ochrony" komornika złamała prawo używając gazu do czego nie mają prawa!!! De facto prawo złamał więc komornik - przedstawiciel Państwa!!! Demagogia w czystej postaci i pokrętna logika. Znaczy, rozstrzelać komornika? > 4)Po czwarte - pani prezydent i jej urzędnicy uzurpują sobie prawo przynależne niezawisłym sądom, a mianowicie "dyscyplinują" i upadlają, dają nauczkę kupcom poprzez sposób odbierania przez nich towaru z hali- bez możliwości podjechania samochodem itp!!! I znów demagogia. Ci kupcy mieli wystarczając dużo czasu by nawet sobie helikoptery wyczarterować. Teraz niech się ciszą, że dostają graty, bo miasto mogło wystąpić o nakaz zabezpieczenia towarów na poczet przyszłych należności. > 5)Po piąte- egzekwowanie prawa przez aparat Państwa nie może opierać się na łamaniu prawa i nie liczeniu się z suwerenem! Zmień dilera. > (..) czy jeśli kiedyś w przyszłości, wasz interes prywatny stanie w sprzeczności z interesem miasta czy Państwa to będziecie chcieli stanąć sami naprzeciwko maszyny publicznej używającej całej swojej mocy i łamiącej prawo aby pokonać wasze racje!!! I znów znów demagogia. Nie wybieram się zajmować bez tytułu prawnego czyjegoś lokalu, więc mnie i pewnie większości z tego forum problem ten nie dotyczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowie Re: Apel do ludków!!! IP: 195.245.213.* 24.07.09, 12:45 Tak jak przypuszczałem macie zbyt ciasne mózgi na samodzielne myślenie - co do "zabezpeczania" towaru kupców na poczet długów spółki to jest to niezgodne z prawem i nawet HGW szybciutko się z tego pomysłu wycofała. Nie zarzucaj demagogii - przedstaw kontrargumenty - pytam jeszce raz: czy przy egzekucji prawa można łamać prawo?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Czy przy tłumaczeniu swoich racji można 24.07.09, 12:51 używać kamieni, butelek, gaśnic, pięści i steku wulgaryzmów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek007 Re: Czy przy tłumaczeniu swoich racji można IP: 195.245.213.* 24.07.09, 13:03 Nie można. A gazu niezgodnie z prawem można? Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Re: Czy przy tłumaczeniu swoich racji można 24.07.09, 13:10 Nie można. Ale ty się słowem nie zająknąłeś w swoim wywodzie, że przemoc była z obu stron (bardzo brutalna), tylko że zostali pobici przez zbirów. To jeśli decydujesz się z kimś na bójkę to zły jest tylko ten kto cię pobił? A jakby kupcy pobili ochronę to byś napisał że łobuzy zmasakrowały biednych bezbronnych ochroniarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek007 Re: Czy przy tłumaczeniu swoich racji można IP: 195.245.213.* 24.07.09, 13:26 Ciągle nie chcesz pojąć jednej zasady: to nie jest tak, że spotkało się dwóch zbirówjeden walnął drugiego a ten mu oddał i kłócą się kto zaczął. Spotkało się Państow Polskie ze swoimi Obywatelami (którzy zajmując KDT łamali prawo- to oczywiste). Jednak Państwo nie może stawać ponad prawem i go łamać bo spotkało się z brzydkimi obywatelami - wręcz przeciwnie powinno doprowadzić do egzekucji prawa zgodnie z tym prawem! Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Re: Czy przy tłumaczeniu swoich racji można 24.07.09, 13:32 tak tak a policja goniąca pirata drogowego powinna go ścigać stosując się do przepisów ruchu drogowego. Przeciez to też "obywatel". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek007 Re: Czy przy tłumaczeniu swoich racji można IP: 195.245.213.* 24.07.09, 13:38 Policja (nie ochrona) goniąca pirata drogowego ma zapobiec ewentualnemu zagrożeniu czyjegoś życia- to tzw stan wyższej konieczności. Czyje życie było zgrożone przez nielegalne zajmowanie przez kupców KDT, że ochrona ( nie policja ) złamała prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Re: Czy przy tłumaczeniu swoich racji można 24.07.09, 13:42 Gdyby była policja krzyczał byś na policję, że jak zomo ludzi traktuje taka prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek007 Re: Czy przy tłumaczeniu swoich racji można IP: 195.245.213.* 24.07.09, 13:46 Prorok k...wa czy co? Wiesz co bym robił? A gdzie jadę na wczasy? Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Re: Czy przy tłumaczeniu swoich racji można 24.07.09, 13:57 Sam napisałeś że państwo z całą swoją siłą występuje przeciw obywatelom (i to jest złe) i co by było gdyby tak przeciw tobie wystąpiło. Policja państwowa to organ państwa. Wiec w końcu się zdecyduj! Bo narazie to schizofrenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek007 Re: Czy przy tłumaczeniu swoich racji można IP: 195.245.213.* 24.07.09, 14:03 Ponieważ masz znane problemy z logicznym myśleniem wybaczam:) Najlepiej będzie jak wrócisz do 1 postu,aby sprawdzić jakie miałem zastrzeżenia do aparatu pańswowego, a w toku dalszej rozmowy skupiłem się na uświadomieniu ci różnicy pomiędzy "zubrzyckim" a policją, żeby nie wprowadzać zbyt wielu wątkow bo ewidetnie się gubisz. Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Kto tu ma problemy z logiką? 24.07.09, 14:08 Najwyraźniej ty skoro piszesz: "czy jeśli kiedyś w przyszłości, wasz interes prywatny stanie w sprzeczności z interesem miasta czy Państwa to będziecie chcieli stanąć sami naprzeciwko maszyny publicznej używającej całej swojej mocy" poczym "Gdyby od początku interweniowała tam policja, gdyby nawet użyła gazu, nie byłoby czego komentować " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek007 Re: Kto tu ma problemy z logiką? IP: 195.245.213.* 24.07.09, 14:14 Jeden cytat wyrwany z całej wypowiedzi ma coś potwierdzić? Można i tak: "Nie ja ukradłem rower Zenobiuszowi". Cytat: "...ja ukradłem rower Zenobiuszowi". Komentarz: " I on mówi o uczciwości?" Niestety, więcej czasu na darmowe korki z Logiki już nie mam. Zamykam temat. Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Re: Kto tu ma problemy z logiką? 24.07.09, 14:21 Sorki ale ja nie uciołem nie, a wklejanie całości nie miało sensu bo i tak byś się pogubił. Zresztą po kimś kto twierdzi że to źle że państwo występuje przeciw obywatelom z całą mocą, no chyba że robi to policja państwowa, nie spodziewałbym się niczego więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kto tu ma problemy z logiką? IP: 195.90.102.* 24.07.09, 17:11 Gość portalu: człowiek007 napisał(a): > Jeden cytat wyrwany z całej wypowiedzi ma coś potwierdzić? Można i > tak: "Nie ja ukradłem rower Zenobiuszowi". Cytat: "...ja ukradłem > rower Zenobiuszowi". Komentarz: " I on mówi o uczciwości?" > Niestety, więcej czasu na darmowe korki z Logiki już nie mam. > Zamykam temat. Boś za tępy na zajęcia z logiki. Zapisz się czym prędzej na korki, bo pośmiewisko tu robisz... Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Chyba jednak wprowadziłeś za dużo tych wątków 24.07.09, 14:09 bo sam się pogubiłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia Re: Apel do ludków!!! 24.07.09, 13:07 Gość portalu: człowie napisał(a): > Tak jak przypuszczałem macie zbyt ciasne mózgi na samodzielne > myślenie - co do "zabezpeczania" towaru kupców na poczet długów > spółki to jest to niezgodne z prawem i nawet HGW szybciutko się z > tego pomysłu wycofała. Nie zarzucaj demagogii - przedstaw > kontrargumenty - pytam jeszce raz: czy przy egzekucji prawa można > łamać prawo?!!! Szerokommózgowym pojęcie sądowego zabezpieczenia jak widać jest obce. A gdzie się kamieniem nie rzuci tam prawnik. Jedyny argument i to na Twoją obronę jest taki, że wypowiadasz się na temat o którym nie masz pojęcia. Prawo pod halą złamali po raz kolejny, i miejmy nadziej ostatni raz kupcy. Może mi umknęło, ale podczas tego trwającego już czas długi sporu na linii miasto-KDT nie słyszałam ANI JEDNEJ wypowiedzi prawnika reprezentującego kupców. Czyżby go nie było? Ciekawe dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek007 Re: Apel do ludków!!! IP: 195.245.213.* 24.07.09, 13:15 Otóz nie wiem jak serokomózgowym, natomiast mnie pojęcie "zajęcia na poczet" jest znane - podobnie jak prawnikom HGW, dlatego pani prezytent z tego pomysłu musiała się wycofać. A był on niezgodny z prawem dlatego że: zjecie miało być na poczet zabezpieczenia roszczeń od Sólki KDT !!! a towar należy do kupców czyli przeważnie do jednoosobowych firm działających na podstawie wpisu do EDG!!! a wiec nie ich miało dotyczyć zajęcie!!! Żeby o czymś pisać trzeba mieć na ten temat minimum wiedzy - a propaganda to nie wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Krytykujesz komornika ok! 24.07.09, 13:22 A teraz postaw się w sytuacji że jako właściciel hurtowni której jeden sklep wisi sporo gotówki idziesz z nakazem sądowym do komornika (zakłądam ze jesteś uczciwy i nie korzystasz z usług mafii). Komornik jedzie na miejsce,ale gość barykaduje się w sklepie z żoną i dziećmi, ściąga na miejsce telewizję a komornik stoi pod zamkniętymi drzwiami i grzecznie prosi o wpuszczenie do śroka. Po kilku godzinach odjeżdża i mówi ci że niestety nie mamożliwości abyś odzyskał pieniądze. Co byś wtedy powiedział? Ok niema sprawy podyskutuje z gościem kolejne 2 lata może odda! czy byłbyś wciekły że taki z niego gamoń a państwo którego jest urzędnikiem nie chroni twoich interesów bo jest bezradne wobec gościa który od lat śmieje ci się w twarz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek007 Re: Krytykujesz komornika ok! IP: 195.245.213.* 24.07.09, 13:31 Ależ skąd, egzekwować nakaz zgodnie z prawem. Wezwać policję i niech wchodzą. Jeśli nawet muszą użyć gazu niech używają- najwyżej później prokurator sprawdzi, czy było to zasadne. Nioe może tego jednak zrobić firma ochroniarska bo nie ma do tego prawa!!! Jeśli zrobi to w porozumieniu z komornikiem, to ten z komornika przemienia się w zwykłego bandziora łamiącego prawo - tal samo jak sciągacze długów z miasta. Tu jest cała różnica! Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Re: Krytykujesz komornika ok! 24.07.09, 13:38 wszytko by było pięknie tylko w tym przypadku kdt działanie zubrzyckiego (bardzo mało profesjonalne) to zwykły pretekst. Dowód? Proszę bardzo. Na samym początku słyszłąem w radiu jak krzyczeli że to policja ich bije, że będą pisać skargę na policję bo dowódca nie chciał się wylegitymować! Również później policji niechcieli wpóścić dobrowolnie. Naprawdę myślisz, że gdyby odpoczątku urzyto policji to argumenty były by inne i nie byłoby rozruby? Sam sobie przeczysz bo piszesz że państwo wykorzystuje swoją siłę, a tą "siłą" jest właśnie policja. Czyli co policja w końcu zła czy dobra bo już się pogubiłem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek007 Re: Krytykujesz komornika ok! IP: 195.245.213.* 24.07.09, 13:43 Policja nie ma być zła ani dobra - ma postępować zgodnie z prawem, zgodnie z konstytucją i ustawą o policji i tyle. Ja w sprawie KDT do policji nie mam kompletnie nic! Jeszcze raz ci powtarzam, że nie ma tu znaczenia jak się zachowywali kupcy. "Ochrona Zubrzycki" to nie jest policja państwowa i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia Re: Apel do ludków!!! 24.07.09, 14:07 Gość portalu: człowiek007 napisał(a): > Otóz nie wiem jak serokomózgowym, natomiast mnie pojęcie "zajęcia na > poczet" jest znane - podobnie jak prawnikom HGW, dlatego pani > prezytent z tego pomysłu musiała się wycofać. A był on niezgodny z > prawem dlatego że: zjecie miało być na poczet zabezpieczenia > roszczeń od Sólki KDT !!! a towar należy do kupców czyli przeważnie > do jednoosobowych firm działających na podstawie wpisu do EDG!!! a > wiec nie ich miało dotyczyć zajęcie!!! > Żeby o czymś pisać trzeba mieć na ten temat minimum wiedzy - a > propaganda to nie wiedza. Czytaj ze zrozumieniem - SĄDOWE ZABEZPIECZENIE. Idąc tokiem Twojego wywodu, skoro kupcy to jednoosobowe firmy działające na podstawie wpisu do EDG to mieli prawo zajmować halę, bo umowa dzierżawy dotyczy KDT a nie ich firm? Otóż oni mimo, że są jednoosobowymi firmami są również UDZIAŁOWCAMI KDT. Rozpierduchę pod halą zrobili kupcy - udziałowcy spółki KDT. No właśnie - propaganda to nie wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek007 Re: Apel do ludków!!! IP: 195.245.213.* 24.07.09, 14:22 Czytam ze zrozumieniem "sądowe zabezpieczenie na poczet..." W dalszej części wywodu masz oczywiście rację - ci kupcy są udziałowcami KDT, i zajmowali halę nielegalnie - przecież z tymi faktami nikt nie dyskutuje. Wskaż mi jednak podstawę prawną, na podstawie której można zająć na poczet kosztów egzekucji komorniczej wykonywanej na spółce KDT na majątku firm współudziałowców? Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia Re: Apel do ludków!!! 24.07.09, 14:46 Gość portalu: człowiek007 napisał(a): > Czytam ze zrozumieniem "sądowe zabezpieczenie na poczet..." W > dalszej części wywodu masz oczywiście rację - ci kupcy są > udziałowcami KDT, i zajmowali halę nielegalnie - przecież z tymi > faktami nikt nie dyskutuje. Wskaż mi jednak podstawę prawną, na > podstawie której można zająć na poczet kosztów egzekucji komorniczej Jednak nie rozumiesz. Czy ja gdzieś napisałam, że zajęcie gratów miałoby nastąpić na poczet kosztów egzekucji komorniczej? No to łopatologicznie: Sądowe zabezpieczenie tzn. sąd wydaje postanowienie o zabezpieczeniu roszczeń powoda poprzez zajęcie (lub zabezpieczenie) np. ruchomości pozwanego. Tak na marginesie - egzekucję kosztów komornika prowadzi się na podstawie postanowienia o kosztach wydanym przez komornika. Podstawą są przepisy Kodeksu Postępowania Cywilnego i ustawa o komornikach sądowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek007 Re: Apel do ludków!!! IP: 195.245.213.* 24.07.09, 15:31 Jak łopatologicznie to łopatologicznie: HGW ogłosiła w TV, że towar zostanie zajęty na poczet zabezpieczenia kosztów egzekucji! To o czym piszesz to również prawda z tym , że nie ma związku z tematem - bo sąd wydał wyrok o zajęciu KDT a nie towaru kupców (ktory to towar chciała zająć Hania). Czytaj po dwa razy zanim się odezwiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Apel do ludków!!! IP: 195.90.102.* 24.07.09, 17:15 Gość portalu: człowiek007 napisał(a): > Jak łopatologicznie to łopatologicznie: HGW ogłosiła w TV, że > towar zostanie zajęty na poczet zabezpieczenia kosztów egzekucji! > To o czym piszesz to również prawda z tym , że nie ma związku z > tematem - bo sąd wydał wyrok o zajęciu KDT a nie towaru kupców > (ktory to towar chciała zająć Hania). Czytaj po dwa razy zanim > się odezwiesz. Tyle że Hania to nie wyrocznia. Jest wyrok niezawisłego sądu! To nie jest sprawa polityczna... Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Apel do ludków!!! 24.07.09, 13:34 Gość portalu: człowiek007 napisał(a): > 1) Po pierwsze - przedstawiciel państwa polskiego, do egzekucji > prawomocnego wyroku sądu zamiast policji zatrudnia bez przetargu z > naszej kieszeni firmę ochroniarską, o wątpliwej reputacj! > 2)Po drugie- powiecie, że podatnicy nic za to nie zapłacą, bo > kosztami obciązeni będą kupcy. Ale komornik nie jest przecież > jasnowidzem - nie dał natomiast szansy kupcom - nie przyszedł sam!!! > 3)Po trzecie -firma ochroniarska podczas "ochrony" komornika złamała > prawo używając gazu do czego nie mają prawa!!! De facto prawo złamał > więc komornik - przedstawiciel Państwa!!! > 4)Po czwarte - pani prezydent i jej urzędnicy uzurpują sobie prawo > przynależne niezawisłym sądom, a mianowicie "dyscyplinują" i > upadlają , dają nauczkę kupcom poprzez sposób odbierania przez nich > towaru z hali- bez możliwości podjechania samochodem itp!!! > 5)Po piąte- egzekwowanie prawa przez aparat Państwa nie może opierać > się na łamaniu prawa i nie liczeniu się z suwerenem! A wszystkie te przemyślenia obala jeden artykuł "Ustawy o komornikach sądowych i egzekucji": Art. 36 1. Komornik zatrudnia na podstawie umów: o pracę, o dzieło lub zlecenia pracowników oraz inne osoby niezbędne do obsługi kancelarii, a także ochrony i pomocy w czynnościach w terenie. 2. Komornik zatrudnia aplikantów komorniczych zgodnie art. 29 ust. 2 i asesorów komorniczych zgodnie z art. 32 ust. 2. 3. Za działania osób wymienionych w ust. 1 i 2 związane z postępowaniem egzekucyjnym komornik odpowiada jak za działania własne. 4. Skarb Państwa nie odpowiada za zobowiązania komornika wynikające z zatrudnienia osób, o których mowa w ust. 1 i 2, oraz kosztów jego działalności. Nie podobała się akcja komornika? Złóż na niego doniesienie. Proste i zgodne z prawem, odwrotnie do rzucania kamieniami i uniemożliwienia przeprowadzenia czynności przez komornika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek007 Re: Apel do ludków!!! IP: 195.245.213.* 24.07.09, 13:58 A konkretnie, które z tych przemyśleń obala przytoczona przez ciebie ustawa o komornikach? czyżby np. z :"> 2. Komornik zatrudnia aplikantów komorniczych zgodnie art. 29 ust. 2 i asesorów > komorniczych zgodnie z art. 32 ust. 2." wynikało, że zatrudniona przez komornika firma ochroniarska mogła używać podczas pracy dla komornika gazu czego w myśl Ustawy o Policji czynić nie może? To ,że wkleiłeś cytat z ustawy bez składu i ładu oraz związku z dyskusją nie sprawiło, że twój głos stał się mądrzejszy... Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Apel do ludków!!! 24.07.09, 14:22 Gość portalu: człowiek007 napisał(a): > To ,że wkleiłeś cytat z ustawy bez składu i ładu oraz związku z > dyskusją nie sprawiło, że twój głos stał się mądrzejszy... Bez składu i ładu to on chyba tylko dla ciebie jest. Twoje wpisy mądre nigdy nie były, bo co np. ma ustawa o policji do firm ochroniarskich? Nic! Ale niech tam, doucz się: funkcjonowanie firm ochrony reguluje ustawa z dnia 22 sierpnia 1997 r. o ochronie osób i mienia a teraz poczytaj fragment z rozporządzenia RM z dnia 30 czerwca 1998 r. "w sprawie szczegółowych warunków i sposobów użycia przez pracowników ochrony środków przymusu bezpośredniego": § 7. 1. Paralizatory elektryczne, broń gazową i ręczne miotacze gazu można stosować w przypadkach: 1) odpierania czynnej napaści na pracownika ochrony lub osoby chronione, 2) pokonywania czynnego oporu, 3) bezpośredniego pościgu za osobą podejrzaną o popełnienie przestępstwa przeciwko dobrom powierzonym ochronie, 4) przeciwdziałania kradzieżom lub niszczeniu mienia, 5) ujęcia osób. Jak wyglądała sytuacja: 1/ komornik przyjeżdza do KDT (i nie zaczyna egzekucji, ja twierdził ktoś wyżej o 6.00, bo egzekucję komorniczą można rozpocząć dopiero od godz. 7.00 - patrz ustawa ) 2/ zastaje zamknięte i zabarykadowane wejścia 3/ ochrona komornika chce je otworzyć, zostaje zaatakowana przez handlarzy zabarykadowanych wewnątrz hali. Czym handlarze skutecznie wyczerpują opisane w par. 7 rozporządzenia znamiona czynów, na któe ochroniarz może odpowiedzieć dozwolonymi środkami przymusu bezpośredniego. Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Re: Apel do ludków!!! 24.07.09, 14:36 Daj spokój. Gość twierdzi że państwo nie powinno używać całej swojej mocy egzekwując prawo względem obywateli, no chyba że robi to policja państwowa. Więc naprawdę nie warto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek007 Re: Apel do ludków!!! IP: 195.245.213.* 24.07.09, 14:41 Fajnie, że znasz tę ustawę ale powołujesz sie nie na ten art. ustawy co trzeba:jako, że ochroniaże byli poza obiektem zastosowanie ma tutaj art.37: Art. 37. Pracownik ochrony przy wykonywaniu zadań ochrony osób i mienia poza granicami chronionych obiektów i obszarów ma prawo do: 1) wykonywania czynności, o których mowa w art. 36 ust. 1 pkt 3, czyli: 3) ujęcia osób stwarzających w sposób oczywisty bezpośrednie zagrożenie dla życia lub zdrowia ludzkiego, a także dla chronionego mienia, w celu niezwłocznego oddania tych osób Policji. I tylko tyle mogli robić. Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany I kolejny strzał w stopę! 24.07.09, 14:45 A"rt. 37. Pracownik ochrony przy wykonywaniu zadań ochrony osób i mienia poza granicami chronionych obiektów i obszarów ma prawo do: 1) wykonywania czynności, o których mowa w art. 36 ust. 1 pkt 3, czyli: 3) ujęcia osób stwarzających w sposób oczywisty bezpośrednie zagrożenie dla życia lub zdrowia ludzkiego, a także dla chronionego mienia, w celu niezwłocznego oddania tych osób Policji." A tu włąśnie byli na obszarze który mieli ochraniać, co zostało zapisane w umowie, czyli na miejskiej działce. Ach ta logika! Po kampanii wrześniowej jest jeszcze komis;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek007 Re: I kolejny strzał w stopę! IP: 195.245.213.* 24.07.09, 15:34 Jednak jesteś mułem i muszę ci tow yjaśnić łopatologicznie: jak ochroniaż w środku -cacy; jak ochroniarz chcieć wkroczyć - to be a po działce sobie może chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Jednak debil! 24.07.09, 16:32 Hala i działka należa do miasta! więc gdzie ma wchodzić ćwoku! Jak nie rozumiesz języka ustawy to nie udzileaj się. Po komisie doradzałbym pismo do prodziekana o zaliczenie warunkowe, ale proszę nie rób tego bo świadomość że możesz znaleść się wśród mniejszośći z wyższym wykształceniem dobija mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: I kolejny strzał w stopę! IP: 195.90.102.* 24.07.09, 16:49 Gość portalu: człowiek007 napisał(a): > Jednak jesteś mułem i muszę ci tow yjaśnić łopatologicznie: > jak ochroniaż w środku -cacy; > jak ochroniarz chcieć wkroczyć - to be a po działce sobie może > chodzić. Przydałoby się, żebyś chociaż tyle potrafił rozumować, co ów powyższy muł... :D Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Bzdurzysz "zero"! 24.07.09, 16:13 1/ Ochroniarze pracowali na zlecenie komornika, tak? 2/ Komornik miał prawomocny wyrok sądu pozwalający jemu i zatrudnionej przez niego ekipie na wejscie do hali, tak? 3/ Ochroniarze zostali zaatakowani przy próbie wejścia do chronionego obiektu, tak? 3/ Atak był jednoznaczny i bezpośredni, tak? 4/ Przepisy dają każdemu obywatelowi prawo do obrony zdrowia i życia, tak? Był to więc bezpośredni zamach na komornika i zatrudnionych przez niego ludzi, co w zupełności wyczerpuje przesłanki do użycia środków przymusu. Nie dość tego, art. 36 ustawy daje mu takie prawo w odniesieniu do obiektów jak i obszaru znajdującego się pod jego pieczą. Jeśli teraz zerkniesz do umowy miedzy KDT i miastem, to dowiesz się, że KDT to nie tylko hala ale i parking. Upsss... ochroniarze byli jednak na chronionym terenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLM durny artykuł głupiego pismaka IP: *.chello.pl 24.07.09, 12:17 "Część boksów jest zdemolowana, towary zalane wodą z hydrantów, którymi bronili się kupcy." - czyli według autora, to źli ochroniarze zaatakowali bezprawnie dobrych kupców, którzy musieli się bronić wodą i gaśnicami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Jackowski Chaos i upał: "Kadeci" odbierają towar z hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 12:24 Podobno było tam 600 "kupców" i 2 000 "miejsc pracy". Zastanówmy się chwilę nad tą propagadą warchołów. Nie było ich tylu. Podmiotów było poniżej 600, ponad setka opuściła ten cyrk przed rozruchami. Wietnamczycy wyszli już z końcem roku. Wielu z nich miało więcej niż jeden boks i kilka sklepów na mieście. Wychodzi na to że każdy z dresów musiał "zatrudniać" co najmniej pięciu pracowników. A były jakieś umowy o pracę? 2 000? I teraz okazuje się że cukrzycy, sercowcy, maleńkie dzieci, słabe kobiety z kostą brukową i piwem w delikatych rączętach, dorabiający do emerytury starzy i biedni ludzie znaleźli siłę na demolowanie mojego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Re: Chaos i upał: "Kadeci" odbierają towar z hali 24.07.09, 12:28 A jesteś pewny że to ICH miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Jackowski Re: Chaos i upał: "Kadeci" odbierają towar z hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 13:31 Moje ale na pewno nie ich. Zwróć uwgę na to kto robił zadymę a kto przychodzi po towar. Jakieś całkiem inne osoby. Tych gardłujących jakoś nie widać. Wniosek nasuwa się sam. Ktoś kogoś wynajął. Pan prezes POŁEĆ nawet im publicznie dziękował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuł Re: Chaos i upał: "Kadeci" odbierają towar z hali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 13:39 Zdemolowali Milanówek, Wołomin, Nadarzyn itp ??? :O Odpowiedz Link Zgłoś
elzbietawypych Kupcy byli konkurencją dla Złotych Tarasów 24.07.09, 16:15 Warszawskich kupców nie wyrzucono na bruk ze względów estetycznych, ale dlatego, że Złote Tarasy, które dla miały być kurą przynoszącą złote jaja ciniutko przędą. Jeśli kogoś ta sprawa interesuje, niech sprawdzi powiązania Z.T. z Urzędem Miasta i ludźmi z PO. elzbietawypych.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Kupcy byli konkurencją dla Złotych Tarasów 24.07.09, 16:24 "Warszawskich kupców"? Strzaszliwe naduużycie semantyczne! Pozostałe bez komentarza. Z głosicielami spiskowej teorii dziejów, nie dyskutuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ronin-teraz-zarejestrowany Kupcy byli konkurencją dla Złotych Tarasów? 24.07.09, 16:36 Dobrze wiedzieć;) Jednak człowiek się uczy całe życie. Chyba różnym asortymentem bo raczej nie cenowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati HGW przesadziła IP: *.chello.pl 24.07.09, 18:31 HGW przesadziła , gestapowskie metody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: js Re: HGW przesadziła IP: 195.90.102.* 24.07.09, 18:38 Gość portalu: mati napisał(a): > HGW przesadziła , gestapowskie metody Tak, tak, a twój dziadek też był z Wehrmachtu... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wjaz Re: HGW przesadziła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 01:14 To gestapo prowadziło 2,5-letnie negocjacje z kupcami? Odpowiedz Link Zgłoś