Dodaj do ulubionych

Przerwane wyprzedzanie?

27.03.10, 17:18
W chwili gdy jesteśmy wyprzedzani, nie wolno nam przyspieszać i samemu wyprzedzać.
A co robić jeśli wyprzedzający nas przestanie wyprzedzać i zastygnie na lewym pasie?

Jechać i czekać na zmianę sytuacji?

Ja wyprzedziłem poprzednika, choć wyglądało to dziwacznie...
Obserwuj wątek
    • erasms11 Re: Przerwane wyprzedzanie? 27.03.10, 20:09
      W okolicach 30 sek. merc zachował się grzecznie, kulturalnie i bezpiecznie.
      Minutę później (na filmie) też dobrze.

Nie widać, czy nie miałeś włączonego lewego kierunkowskazu?

Dał ci wyprzedzić ciężarówkę, nie wpychał się.
      A potem i tak cię wyprzedził. Lekko, bez wysiłku.

W porównaniu do nowobogackich w miejskich terenówkach, którym się wydaje, że oni mogą wszystko, to kierowca merca jechał z (eS-) klassą.

• wolfgang87 Re: Przerwane wyprzedzanie? 27.03.10, 21:05
      Bardzo fajne wyczucie. On cie puscil, a ty wyczules, ze on cie puszcza. Ale fakt, jeszcze nikt mnie nie puszczal w takiej sytuacji :)

Ale to swoja droga masakra, nagrywac na 2 kamery :)
    • wichura Re: Przerwane wyprzedzanie? 27.03.10, 21:05
      Chyba po prostu zostawił Ci miejsce do wyprzedzania (bo wiedział, że za chwilę i
      tak wszystkich "łyknie"). Mógł jeszcze mrugnąć "długimi", by manewr stał się
      bardziej czytelny.
    • tiges_wiz Re: Przerwane wyprzedzanie? 27.03.10, 23:06
      po prostu cie puścił ;) tez mi sie tak zdarza jak widze ze jest duzo miejsca ;)
    • emes-nju Wyszedl na wyprzedzanie na podwojnej ciaglej! 28.03.10, 09:19
      A potem zobaczyl oko kamery celujace w niego z Twojego auta ;-) Spekal...
      • mejson.e Re: Wyszedl na wyprzedzanie na podwojnej ciaglej! 28.03.10, 14:53
        emes-nju napisał:

> A potem zobaczyl oko kamery celujace w niego z Twojego auta ;-) Spekal...
        >
        Raczej nie miał szans dostrzec kamery.

Pewnie głupio mu się zrobiło, że grając nieczysto wystawił mnie na wlokącą się
        ciężarówkę...
        • jureek Re: Wyszedl na wyprzedzanie na podwojnej ciaglej! 28.03.10, 15:32
          mejson.e napisał:

> Pewnie głupio mu się zrobiło, że grając nieczysto wystawił mnie na wlokącą się
          > ciężarówkę...

W jakim sensie nieczysto grał?
          Jura
          • mejson.e Siły nieczyste 28.03.10, 16:00
            jureek napisał:

> W jakim sensie nieczysto grał?

Zjechał na lewy pas jeszcze przez linię ciągłą, podczas, kiedy ja czekałem do
            początku przerywanej.
            • jureek Re: Siły nieczyste 28.03.10, 16:09
              mejson.e napisał:

> Zjechał na lewy pas jeszcze przez linię ciągłą, podczas, kiedy ja czekałem do
              > początku przerywanej.

OK. Rozumiem.
              Jura
        • emes-nju Re: Wyszedl na wyprzedzanie na podwojnej ciaglej! 28.03.10, 16:37
          mejson.e napisał:

> emes-nju napisał:
          >
          > > A potem zobaczyl oko kamery celujace w niego z Twojego auta ;-)
          > > Spekal...
          > >
          > Raczej nie miał szans dostrzec kamery.

Mam podobne zdanie ;-)

Ale jako ze "obrona" piratow zrobila ze mnie pirata (proba zrozumienia co nimi kieruje traktowana jest jako ich obrona; wyjasnienie, ze ktos, kto przekroczyl podwojna ciagla moze tez przy okazji byc kims uprzejmym i uwaznym, pograzylaby mnie do reszty), postanowilem "zablysnac" i podpowiedziec wyjasnienie zgodne z trendem - ktos, kto zlamal przepisy to zly i podstepny cwaniak, ktory caly swoj czas za kierownica poswieca na wypatrywanie niebezpieczenstw ze strony czujnego oka waaadzy ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka