Dodaj do ulubionych

Jesli to prawda...

18.02.14, 12:10
To wchodzimy w nowy wymiar poprawiania bezpiecznestwa. Otoz niejaka Wojciechowska, Martyna, pani podrozniczka i rajdowka dostala mandat. Za to, ze stojac w korku wziela do reki telefon w celu obejrzenia sobie mapy. Policjant, cytuje, oswiadczyl: "w samochodzie telefonem nie można się nawet podrapać, nie można go trzymać w ręku, bo to znaczy, że jest używany".

Przestaje juz sie martwic o bezpiecznestwo i odwoluje swoje spostrzezenia dotyczace domniemanego lenistwa. Tak trzymac.

Mam nadzieje, ze juz niedlugo uda sie pod "uzywanie" podciagnac, nawigacje, radio czy nawet ogrzewanie...
Obserwuj wątek
    • emes-nju Ha! 18.02.14, 12:29
      A ja mandata nie dostanę! Bo telefon mam w uchwycie :P
    • nazimno Edek40, po co Ty sie tak denerwujesz... 18.02.14, 12:46
      Komorki nie wolno wziac do reki w celu obejrzenia sobie mapy albo planu.
      I bardzo dobrze.

Ale mozna rozlozyc atlas samochodowy.
      Taki atlas kosztuje 1/100 ceny "smarkofona" i nie podpada moralicji.

No i nie stymuluje moralicji do dzialan sluzbowych.
      To bardzo madre jest, tak w sumie, bardzo madre.

• bimota Re: Jesli to prawda... 18.02.14, 13:45
      A CO W TYM NOWEGO ?
    • agios_pneumatos Re: Jesli to prawda... 18.02.14, 16:06
      A martwiłeś się, że mazowiecka policja leniwą jest...
    • jim_marrs Re: Jesli to prawda... 21.02.14, 19:21
      Popieram pana policjanta. Kierowcy rozmawiający przez telefon są niebezpieczni.
      • klemens1 Re: Jesli to prawda... 22.02.14, 15:10
        > Popieram pana policjanta. Kierowcy rozmawiający przez telefon są niebezpieczni.

Zwłaszcza gdy stoją w korku i przez ten telefon nie rozmawiają - bo o takim przypadku jest mowa.
    • tomek854 Re: Jesli to prawda... 22.02.14, 13:24
      Był podobny przypadek kiedyś w Szkocji. Kierowca oczywiście się odwołał, mandat mu umorzono a policjant zdaje się, wyleciał z pracy, bo to nie był jego pierwszy wyskok. Policjant był już bohaterem lokalnej prasy, która przezwała go PC Shiny Buttons, po tym, jak kiedy staruszce wychodzącej ze sklepu wypadł banknot 20 funtowy podszedł i zapytał, czy to jej, a kiedy potwierdziła wlepił jej mandat za zaśmiecanie. Słuchałem kiedyś o tym w radio audycji.

Jak widać upierdliwców wszędzie można spotkać. Szkoda, że się Martyna nie odwołała, by można było sprawdzić jak nasze państwo broni obywatela przed nadgorliwością swoich funkcjonariuszy.
      • tomek854 Re: Jesli to prawda... 22.02.14, 13:26
        www.express.co.uk/news/uk/160764/Nose-blow-driver-in-the-clear
        O, to chyba ten sam :D
        • nazimno Re: Jesli to prawda... 22.02.14, 17:11
          Tam tez im mocno odbija.
          Nie maja zbyt wiele klopotow.
          I swiruja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka