Dodaj do ulubionych

Niestety trafne

10.06.14, 16:54
"System bezpieczeństwa ruchu drogowego jest nastawiony na wyłapywanie i surowe karanie sprawców drobnych zagrożeń. Za tymi, którzy w szaleńczym pędzie urządzają swoje śmiertelnie groźne rajdy, system nie nadąża. Dlatego wciąż czują się bezkarni i pobijają swoje rekordy, od których włos jeży się na głowie".

Pan Pytlakowski nie jest emesem :P
Obserwuj wątek
    • klemens1 Re: Niestety trafne 10.06.14, 16:57
      Delikatna korekta: nie tyle drobnych zagrożeń, co braków zagrożeń. Drobne zagrożenia są na drugim miejscu.
      • emes-nju Re: Niestety trafne 10.06.14, 16:59
        Słuszność płynie z ust Waszeci!
      • hasch1 Re: Niestety trafne 10.06.14, 20:28
        W wypadku realnego zagrożenia, milicja nie reaguje. Czemu ?
        Ponieważ taki stan zagrożenia trzeba udowodnić, a do tego trzeba mieć wiedzę, świadomość zaistnienia faktu i trzeba być na miejscu. Jeśli milicjant nie przeszedł przeszkolenia w zakresie prawa ruchu drogowego, wiedza ogranicza się do obsługi sprzętu do pomiaru prędkości, a rozkazem przełorzonego postawiony jest w krzakach, to mamy pełny obraz tego co obserwujemy na codzień.
        W wypadku, obecnie, głośnym komiczne jest przeplatanie się sprzecznych opińji kolejnych stróżów lewa, bo nie nazwę tego prawem. Przy całym tragiźmie sytuacji, bo możemy się spotkać z tym gościem na drodze.
        Ja nawet mam taki, niecny plan aby nieco wyręczając owych durniów poprzez lekkie potrącenie gościa jak go spotkam.
        • nowaczek1 Re: Niestety trafne 11.06.14, 12:00
          >W wypadku realnego zagrożenia, milicja nie reaguje. Czemu ?

Może dlatego, że nie ma już milicji? ;)
          • rapid130 Re: Niestety trafne 11.06.14, 12:38
            nowaczek1 napisał:

> Może dlatego, że nie ma już milicji? ;)

Oj, nie załapałeś ironii. :P
          • emes-nju Re: Niestety trafne 11.06.14, 13:02
            nowaczek1 napisał:

> >W wypadku realnego zagrożenia, milicja nie reaguje. Czemu ?
            >
            > Może dlatego, że nie ma już milicji? ;)

FORMALNIE rzeczywiście nie ma :P
            • hasch1 Re: Niestety trafne 12.06.14, 21:04
              Mam Swoją na ten temat teorię.
              Policja to organ służący obywatelowi, a milicja, zwana dla zaciemnienia obrazu obywatelską, służyła władzy do obywatela kąsania, na zamówienie polityczne.
              Dziś też szczwa się ową na obywatela aby na siłę udowodnić jak to dba się o niego, a przy okazji napełniając budżet, na siłę, bo taka potrzeba polityczna.
              ....bo władza trwa i trwa mać.....
    • bimota Re: Niestety trafne 10.06.14, 20:59
      JA DODAM SWOJA KOREKTE...

NIE BEZPIECZENSTWA DROGOWEGO, TYLKO OGOLNIE BEZPIECZENSTWA...

A DO DROGOWEGO MOZNA DODAC PRAKTYCZNE BRAK KONSEKWENCJI ZA UCIECZKE Z MIEJSCA KOLIZJI...
    • edek40 Re: Niestety trafne 11.06.14, 08:11
      > Pan Pytlakowski nie jest emesem :P

Bo przeciez nie mozna, jak w USA, stawiac policji na kazdym rogu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka