mikras 26.04.07, 19:42 Bardzo was wszystkich proszę o pomoc w ulożeniu "bezpiecznej" i w miarę szybkiej trasy z W-wy do Chodzieży w dniu jutrzejszym (27.04.07). Pozdr:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: strongman W czym problem...? IP: *.bredband.comhem.se 26.04.07, 19:50 Dojedź do Poznania np. autostradą. W Poznaniu jedziesz na Piłę, potem jedziesz jeszcze kawałek krajową 11. Od Obornik droga jest dobra, szerokie pobocza te sprawy. Z Poznania jakieś 35-40 minut nie przekraczając limitów prędkości. Odpowiedz Link Zgłoś
mikras Re: W czym problem...? 26.04.07, 19:58 ...uhm w porządku, tylko jak chodzi obwodnica w Poznaniu, bo zastanawiam sie nad odjazdem przed Poznaniem na Gniezno i dalej na północ. Widzisz rok temu ugrzązłem na tej obwodnicy ok. 2 godziny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strongman Re: W czym problem...? IP: *.bredband.comhem.se 26.04.07, 21:36 Faktycznie na obwodnicy utkniesz. Ominięcie jest możliwe ale nie potrafię tego zgrabnie wyjaśnić. Ja zawsze skręcam z ulicy Lechickiej zaraz za mostem przez rzekę wjeżdżając w ulicę Serbską (w lewo). Potem jadę aż do skrzyżowania Umultowska/Połabska, skręcam w prawo na Umultowską, potem jadę prosto aż do Opieńskiego, skręcam w lewo. Potem jadę prosto Opieńskiego aż do ronda i skręcam w prawo w ul. Stóżyńskiego. Następnie jadę aż do Mateckiego gdzie skręcamy w lewo. Stamtąd jadę aż na Obornicką gdzie na ogół nie ma już korków. Wyznacz sobie trasę przez map24.interia.pl. Możesz jechać przez Gniezno ale nie wiem czy dużo zaoszczędzisz na czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaro_ss Re: W czym problem...? 27.04.07, 07:10 Więc moja propozycja: w Biedrusku jest most. Przelatujesz do Swarzędza, potem przez puszczę zielonke do drogi na Owińska, potem przez biedrusko do Obornik. Jeszcze jak ominać zatkaną Obornicką od Ronda: na rondzie wyjazd na Świecko i w pierwszą w prawo (na wysokości szpitala) potem prosto aż do oporu (śą dwa małe rondka), na końcu jest skrzyżówanieg gdzie można tylko w prawo i w lewo: więc my w prawo i wylatujemy w Złotnikach na światłach, gdzie spokojnie skręcimy sobie w lewo. W drugą stronę tak samo, tylko trafić trudniej... ;o) Odpowiedz Link Zgłoś