Dodaj do ulubionych

Bledny stenogram?

27.03.11, 00:18
Czytam i patrzalkom nie wierze:
"Wychodzimy z zapaści 150-letniej, z poczucia, że urząd to posługa, nie władza" powiedziec mial premier. Czyli, przekladajac, qrwa, na polski: 150 lat Polacy mysleli, ze tabakiera dla nosa, nie nos dla tabakiery, teraz zas sie przebudzaja i wladze tabakiery odkrywaja. Czy tak?

k-r
Obserwuj wątek
    • zbyfauch Re: Bledny stenogram? 27.03.11, 00:28
      Obudź mnie, kiedy dokonają epokowego odkrycia, że nikomu nie potrzebny jest rząd, tylko administracja. Od orłów i sztandarów są agencje artystyczne.
      Aha, przydałoby się ta świadomość także szefom dużych korporacji, przerośniętych ambicjami wodzostwa.
      • koelscher Re: Bledny stenogram? 27.03.11, 00:47
        Nie mowil o rzadzie. Mowil o 150-letniej "zapasci", wynikajacej jakoby z poczucia, ze "urzad to posluga". Czytam i oczom nie wierze: czymze, qrwa, ma byc urzad, jesli nie posluga dla obywateli?!

k-r
      • folksdojczer4kategorji przerośniętych ambicjami wodzostwa... 27.03.11, 11:30
        zbyfauch napisał:

> Aha, przydałoby się ta świadomość także szefom dużych korporacji, przerośniętych ambicjami wodzostwa.
        -------------------------------------------------------
    • folksdojczer4kategorji OMG! Pan Szlachcic Jecki odkrył Amerykę! 27.03.11, 09:56
      OMG!

Cytat
      Google findet im Netz mehr als 117 Millionen Seiten, auf denen die Abkürzung OMG auftaucht. Meistens dürfte damit das OMG des Netzjargons gemeint sein, die Abkürzung für "Oh My God!" - also "Oh mein Gott!". Doch obwohl im Netz so oft OMG! gerufen wird, hat es bis heute gedauert, dass öffentlich wurde: OMG! schrieb man schon 1917.

OMG! Pan Szlachcic Jecki odkrył Amerykę!
      • koelscher Re: OMG! Pan Szlachcic Jecki odkrył Amerykę! 27.03.11, 11:58
        Nie sraj w watki, ktrorych tematu i tak nie rozumiesz (takich jest wiekszosc).

k-r
        • folksdojczer4kategorji Masz miesiączkę??? że musisz sobie watki zakładać 27.03.11, 12:18
          koelscher napisał:

> Nie sraj w watki, ktrorych tematu i tak nie rozumiesz (takich jest wiekszosc).
          >
          ----------------------------------------------------------
          • koelscher Re: Masz miesiączkę??? że musisz sobie watki zak 27.03.11, 12:39
            Powiedzialem przeciez "nie sraj" - nie rozumiesz po polsku, glupi, rachityczny kutasie?
            k-r
            • folksdojczer4kategorji Re: Masz miesiączkę??? że musisz sobie watki zak 27.03.11, 12:58
              koelscher napisał:

> Powiedzialem przeciez "nie sraj" - nie rozumiesz po polsku, glupi, rachityczny
              > kutasie?
              -----------------------------------
              • koelscher Re: Masz miesiączkę??? że musisz sobie watki zak 27.03.11, 13:56
                Dla ciebie zawsze Hochgeboren, dupku! Tak w kwestii formalnej...

k-r

folksdojczer4kategorji napisała:

> koelscher napisał:
                >
                > > Powiedzialem przeciez "nie sraj" - nie rozumiesz po polsku, glupi, rachit
                > yczny
                > > kutasie?
                > -----------------------------------
    • lunatix Skad ja to juz znam? 27.03.11, 12:45
      Beamter to slyt zycia w tym kraju. Dodatkowe diety, znizki, dodatki i inne "extrasy"

Przyklad:
      Pan powiedzmy "Johann" 1 x raz juz po rozwodzie, lubi wypic,
      zawod : mechanik samochodowy, 10 lat temu przepil prawo jazdy.

Stan ogolny: arogacki prymityw, narzekajacy na obcokrajowcow ze nie ma prawa jazdy i musi placic alimenty na dziecko. Poprostu idiota. Jednym slowem nieudacznik niemiecki.

Bierze slub u urzedniczka z Ost-Deutschland akurat robiaca kariere w aparacie panstwowym po zjednoczeniu.
      Jakos sie udalo zonce wkrecic "Johanka" na urzednika, rodzaj pracy jaki musis wykonywac sprawia jemu nawet radosc bo jest zawziety. Musi weszyc i kapowac ludzi jak maja dodatkowa prace. Ot taki zawziety ORMOwiec jakich pelno bylo w PRL i DDR. Zwykla szmata.

Ledwo sobie 1 rok popracowal (pokapowal), nagle pokazuje mnie nowe prawo jazdy.
      Skad? co? Jakim sposoben??????
      Ano szef sie za nim stawil i wystawil jemu zaswiadczenie od ich uerzdu, dla urzedu od prawek jazdy, ze jest miejskim kapusiem i potrzebuje prawko jazdy.
      No i dostal prawko w trybie przyspieszonym.

I niech mi nikt nie mowi ze w Niemczech wszystko funkcjonuje korrekt.

• fan.club Niech ci nikt nie mówi???? 27.03.11, 12:53
        To ci na pewno nie grozi. Masz to jak w banku.
        • lunatix Re: Niech ci nikt nie mówi???? 27.03.11, 13:57
          Nie naleze do Stasi i Partii z DDR.
          • fan.club Re: Niech ci nikt nie mówi???? 27.03.11, 14:23
            Nie w tym rzecz, ale szkoda czasu na tłumaczenie.
            Przy okazji: nie lubisz Johana z powodu dodatkowej roboty, ale nie wyjaśniłeś jeszcze, co to jest ta "dodatkowa robota".
      • folksdojczer4kategorji Re: Skad ja to juz znam? 27.03.11, 13:06
        Mógłby ktoś życzliwy mi ten polski wpis Lunatyka na kaszubski język przełożyć, bo ja nic nie zrozumiałem....

Z góry serdecznie dziękuję...
        • gadupa Te kolek 27.03.11, 14:07
          To czemu nie jestes na forum kraj gdzie twoje miejsce.
      • lepian4 Re: Skad ja to juz znam? 28.03.11, 04:32
        Ech...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka