Gość: Aga IP: *.crowley.pl 11.01.05, 09:59 Dlaczego Word tak dziwnie reaguje na taki text " =rand(200,99) " enter Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zylo Re: Word i jego ciekawostki IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 11.01.05, 23:12 w tym zdaniu są wszystkie litery alfabetu polskiego dokładnie jeden raz Odpowiedz Link Zgłoś
republican Re: Word i jego ciekawostki 12.01.05, 00:58 Gość portalu: zylo napisał(a): > w tym zdaniu są wszystkie litery alfabetu polskiego dokładnie jeden raz Powiedzialbym ze wszystkie litery alfabetu angielskiego.. PS gdy napiszes (11,2) dostaniesz 11 linijek dwa zdania w linijce etc... Dlaczego w ogole tak jest? ie mam pojecia; Microsoft sofware ma fure "bugs". PS2 =rand( w Excel daje ci liczbe dowolna (random number) Odpowiedz Link Zgłoś
republican Re: Word i jego ciekawostki 12.01.05, 05:24 republican napisał: > Gość portalu: zylo napisał(a): > > > w tym zdaniu są wszystkie litery alfabetu polskiego dokładnie jeden raz > > Powiedzialbym ze wszystkie litery alfabetu angielskiego.. > PS > gdy napiszes (11,2) dostaniesz 11 linijek dwa zdania w linijce etc... > Dlaczego w ogole tak jest? ie mam pojecia; Microsoft sofware ma fure "bugs". > PS2 > =rand( w Excel daje ci liczbe dowolna (random number) > I found more information on the subject, vide: word.mvps.org/FAQs/Formatting/DummyText.htmand support.microsoft.com/?kbid=114222 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zylo Re: Word i jego ciekawostki IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 12.01.05, 18:38 > > w tym zdaniu są wszystkie litery alfabetu polskiego dokładnie jeden raz > > Powiedzialbym ze wszystkie litery alfabetu angielskiego.. w moim wordzie wyskakuje zdanie ze wszystkimi litera jezyka polskiego to ma chyba angielskiego worda "Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig." Odpowiedz Link Zgłoś
republican Re: Word i jego ciekawostki 13.01.05, 00:10 Gość portalu: zylo napisał(a): > > > w tym zdaniu są wszystkie litery alfabetu polskiego dokładnie jeden > raz > > > > Powiedzialbym ze wszystkie litery alfabetu angielskiego.. > w moim wordzie wyskakuje zdanie ze wszystkimi litera jezyka polskiego > > to ma chyba angielskiego worda > > "Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig." Dziekuje, a u mnie: The quick brown fox jumps over the lazy dog. Ciekaw jetem jaka jeat versja Finska, maja mniej liter... Odpowiedz Link Zgłoś
lotrzynapl Re: Word i jego ciekawostki 18.01.05, 16:09 A jak sie ma zainstalowany inny jezyk (nie innego offica calkowicie) to cos zmienia ? Bo tak sie zastanawiam jakby to w nihongo wygladalo a w pracy nie mam :P pozdr. ALP Odpowiedz Link Zgłoś
mmiga Re: Word i jego ciekawostki 13.01.05, 09:54 To są tak zwane 'easter eegs'. Poszukaj w googlu, to ci pełno takich wyskoczy... np: www.eeggs.com/tree/558.html pozdrawiaMM Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: Word i jego ciekawostki 14.01.05, 12:21 Dla mnie rewelacyjna pozostaje kontrola bękartów i wdów: Format ->Akapit-> Podziały wiersza i strony. (tak jest w Office XP, w Office 2000 zdaje się jest kontrola wdów i sierot) Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
republican Re: Word i jego ciekawostki 18.01.05, 17:17 kornel-1 napisał: > Dla mnie rewelacyjna pozostaje kontrola bękartów i wdów: > Format ->Akapit-> Podziały wiersza i strony. > (tak jest w Office XP, w Office 2000 zdaje się jest kontrola wdów i sierot) > > Kornel Office 2000 tlumaczenie jest poprawne (Widow/Orphan Control) a nie Widow/bastard control. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: Word i jego ciekawostki 19.01.05, 15:14 republican napisał: > Office 2000 tlumaczenie jest poprawne (Widow/Orphan Control) a nie > Widow/bastard control. Określenie "bękart" w drukarstwie ma długą tradycję. I nie to mnie rozśmiesza lecz ich "kontrola". ;-) pozdr, Kornel Odpowiedz Link Zgłoś