Dodaj do ulubionych

zapałka - zagadka pytajna

05.05.05, 12:46
Witam,
z serii zagadek gdzie zadajecie pytania zamknięte:
'Na pustyni leży martwa, naga kobieta, w ręku trzyma złamaną zapałkę. Co się
wydarzyło?'
Życzę miłego zgadywania i pozdrawiam ;)
Obserwuj wątek
    • thorgalla Re: zapałka - zagadka pytajna 05.05.05, 15:31
      Opala sie?
      • roberciu Re: zapałka - zagadka pytajna 05.05.05, 15:38
        thorgalla napisała:

> Opala sie?
        >

martwa? siłą rzeczy opala się, raczej spala
        ;)
        • thorgalla Re: zapałka - zagadka pytajna 05.05.05, 17:33
          To byl zart bo tylko idiotki lubiace raka skóry opalaja sie nago ;-)))
          Szkoda,ze juz jest rozwiazanie.
          Takich to tylko pod mur i .....
    • Gość: xxx Re: zapałka - zagadka pytajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 15:41
      Nad pustynią leciał balon z ekspedycją, a jako że tracił wysokość ktoś musiał
      wyskoczyć:)Losowali zapałki kto wyciągnął złamaną musiał wyskoczyć:) Owa
      kobieta wylosowała własnie tą zapałkę i nie chcc skakać zrzuciała z siebie
      ubranie myśląc że to pomoże, ale nie pomogło i musiała skoczyć:)skoczyła tak
      nieszczęśliwie że się zabiła - i oto całe rozwiązanie:D easy :P
      • roberciu Re: zapałka - zagadka pytajna 05.05.05, 15:48
        Gość portalu: xxx napisał(a):

> Nad pustynią leciał balon z ekspedycją, a jako że tracił wysokość ktoś musiał
        > wyskoczyć:)Losowali zapałki kto wyciągnął złamaną musiał wyskoczyć:) Owa
        > kobieta wylosowała własnie tą zapałkę i nie chcc skakać zrzuciała z siebie
        > ubranie myśląc że to pomoże, ale nie pomogło i musiała skoczyć:)skoczyła tak
        > nieszczęśliwie że się zabiła - i oto całe rozwiązanie:D easy :P

super że popsułeś(aś) całą zabawę innym - powinno być to karane śmiercią
        nie pozdrawiam
        • Gość: pm Re: zapałka - zagadka pytajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 16:17
          Nie podawajcie zagadek, które skądś usłyszeliście, bo zawsze znajdzie sie ktoś,
          kto ja zna i pospieszy z odpowiedzią. W takim wypadku radzę wymyślic inną,
          prawdopodobną wersję takiej zagadki i nie dawać saytysfakcji psującemu zabawę.
          Niech też sie pomęczy.
          Znający odpowiedź moga pomóc nieznającym , formułując odpowiednie pytania i
          wtedy wyjda na wnikliwych myslicieli, a nie na dupków, którzy wyrywaja się z
          okrzykiem :"Ja wiem, ja wiem!!"
          • jamaska Re: zapałka - zagadka pytajna 05.05.05, 22:39
            Do psujacych zabawę - nie znosze osiołków - nadgorliwców.....qrna i po co? ani
            to miłe ani mądraszkowate. Bezinteresowna złośliwośc przy tandetnym IQ.
            Proponuje przerzucic się na zagadki w majnpronie na przykład i tam sie wykazać
            quasiIQ.
            • roberciu Re: zapałka - zagadka pytajna 06.05.05, 08:34
              pm, jamaska - dzięki za wsparcie
              pozdrawiam :D
              • kornel-1 Re: jeszcze lepsza zagadka! 06.05.05, 09:18
                Facet mieszkał na 20 piętrze, ale gdy wracał do domu ze spaceru, to wjeżdżał
                windą na 18 piętro a dalej szedł na piechotę.

Znacie to? Tak? Naprawdę? Eeeeee....

Ale może ktoś nie zna? :-p

Popieram głos "pm" - również uważam, że znacznie ciekawsze są zagadki własne a
                nie zasłyszane i powszechnie znane. A jeśli już - to należy sprawdzić, czy nie
                było takiej zagadki na forum.

Kornel

• Gość: kama Re: jeszcze lepsza zagadka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:39
                  Tej zagadki jeszcze nie było. Była podobna przed miesiącem z 20 piętrami, ale
                  tam facet wjeżdzał na 15 piętro,a w dni deszczowe wyzej. Może to ten sam, tylko
                  podrósł. Pozdrowienia!
        • ebusia_fam_fatal Re: zapałka - zagadka pytajna 02.06.05, 12:34
          ehehe a ja nie slyszalam tej zagadki i myslalam ze ten ktos ma bujna wyobraxnie
          z tym rozwiazaniem a to byla prawidlowa odpowiedx, ech. heheheheeeee
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka