roberciu 05.05.05, 12:46 Witam, z serii zagadek gdzie zadajecie pytania zamknięte: 'Na pustyni leży martwa, naga kobieta, w ręku trzyma złamaną zapałkę. Co się wydarzyło?' Życzę miłego zgadywania i pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roberciu Re: zapałka - zagadka pytajna 05.05.05, 15:38 thorgalla napisała: > Opala sie? > martwa? siłą rzeczy opala się, raczej spala ;) Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: zapałka - zagadka pytajna 05.05.05, 17:33 To byl zart bo tylko idiotki lubiace raka skóry opalaja sie nago ;-))) Szkoda,ze juz jest rozwiazanie. Takich to tylko pod mur i ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: zapałka - zagadka pytajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 15:41 Nad pustynią leciał balon z ekspedycją, a jako że tracił wysokość ktoś musiał wyskoczyć:)Losowali zapałki kto wyciągnął złamaną musiał wyskoczyć:) Owa kobieta wylosowała własnie tą zapałkę i nie chcc skakać zrzuciała z siebie ubranie myśląc że to pomoże, ale nie pomogło i musiała skoczyć:)skoczyła tak nieszczęśliwie że się zabiła - i oto całe rozwiązanie:D easy :P Odpowiedz Link Zgłoś
roberciu Re: zapałka - zagadka pytajna 05.05.05, 15:48 Gość portalu: xxx napisał(a): > Nad pustynią leciał balon z ekspedycją, a jako że tracił wysokość ktoś musiał > wyskoczyć:)Losowali zapałki kto wyciągnął złamaną musiał wyskoczyć:) Owa > kobieta wylosowała własnie tą zapałkę i nie chcc skakać zrzuciała z siebie > ubranie myśląc że to pomoże, ale nie pomogło i musiała skoczyć:)skoczyła tak > nieszczęśliwie że się zabiła - i oto całe rozwiązanie:D easy :P super że popsułeś(aś) całą zabawę innym - powinno być to karane śmiercią nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: zapałka - zagadka pytajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 16:17 Nie podawajcie zagadek, które skądś usłyszeliście, bo zawsze znajdzie sie ktoś, kto ja zna i pospieszy z odpowiedzią. W takim wypadku radzę wymyślic inną, prawdopodobną wersję takiej zagadki i nie dawać saytysfakcji psującemu zabawę. Niech też sie pomęczy. Znający odpowiedź moga pomóc nieznającym , formułując odpowiednie pytania i wtedy wyjda na wnikliwych myslicieli, a nie na dupków, którzy wyrywaja się z okrzykiem :"Ja wiem, ja wiem!!" Odpowiedz Link Zgłoś
jamaska Re: zapałka - zagadka pytajna 05.05.05, 22:39 Do psujacych zabawę - nie znosze osiołków - nadgorliwców.....qrna i po co? ani to miłe ani mądraszkowate. Bezinteresowna złośliwośc przy tandetnym IQ. Proponuje przerzucic się na zagadki w majnpronie na przykład i tam sie wykazać quasiIQ. Odpowiedz Link Zgłoś
roberciu Re: zapałka - zagadka pytajna 06.05.05, 08:34 pm, jamaska - dzięki za wsparcie pozdrawiam :D Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: jeszcze lepsza zagadka! 06.05.05, 09:18 Facet mieszkał na 20 piętrze, ale gdy wracał do domu ze spaceru, to wjeżdżał windą na 18 piętro a dalej szedł na piechotę. Znacie to? Tak? Naprawdę? Eeeeee.... Ale może ktoś nie zna? :-p Popieram głos "pm" - również uważam, że znacznie ciekawsze są zagadki własne a nie zasłyszane i powszechnie znane. A jeśli już - to należy sprawdzić, czy nie było takiej zagadki na forum. Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: jeszcze lepsza zagadka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:39 Tej zagadki jeszcze nie było. Była podobna przed miesiącem z 20 piętrami, ale tam facet wjeżdzał na 15 piętro,a w dni deszczowe wyzej. Może to ten sam, tylko podrósł. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: zapałka - zagadka pytajna 02.06.05, 12:34 ehehe a ja nie slyszalam tej zagadki i myslalam ze ten ktos ma bujna wyobraxnie z tym rozwiazaniem a to byla prawidlowa odpowiedx, ech. heheheheeeee Odpowiedz Link Zgłoś