Dodaj do ulubionych

proszę o przetłumaczenie tekstu w czasie perfekt

15.10.10, 13:34
Podczas wakacji pracowałem w londyńskiej restauracji jako pomoc kuchenna. Pracę tę znalazłem na internecie. Do moich obowiązków należało roznoszenie posiłków, a także pomoc w kuchni. Korzyści jakie zaczerpnąłem z tej pracy to zarobione pieniądze, poznanie nowych ludzi, a także nauka angielskiego.
Obserwuj wątek
    • frankafiranka1 Re: proszę o przetłumaczenie tekstu w czasie perf 15.10.10, 14:17
      Podczas wakacji byłem pracowałem w londyńskiej restauracji jako pomoc kuchenna. Pracę
      tę byłem znalazłem na internecie. Do moich obowiązków należało było roznoszenie posiłków,
      a także pomoc w kuchni. Korzyści jakie byłem zaczerpnąłem z tej pracy to zarobione pieniądze, poznanie nowych ludzi, a także nauka angielskiego.
    • zawszekacperek Re: proszę o przetłumaczenie tekstu w czasie perf 15.10.10, 17:25
      Sprecyzuj. Jaki to ma być czas perfekt.
      Past Perfect, Present Perfect,... ?

Kacperek

ferai napisał:

> Podczas wakacji pracowałem w londyńskiej restauracji jako pomoc kuchenna. Pracę
      > tę znalazłem na internecie. Do moich obowiązków należało roznoszenie posiłków,
      > a także pomoc w kuchni. Korzyści jakie zaczerpnąłem z tej pracy to zarobione p
      > ieniądze, poznanie nowych ludzi, a także nauka angielskiego.
      • zawszekacperek Teraz poważnie 15.10.10, 17:56
        Polecam Ci lekturę Hrabala.
        Mam na myśli: Obsługiwałem angielskiego króla
        Perełka!!!
        Korzyści jakie "zaczerpniesz" z tej lektury będą większe niż zarobione
        pieniądze, poznanie nowych ludzi, a także nauka angielskiego.

Serio.

Kacperek

P.S.
        Poza tym niczego nie będziesz musiał znajdować na internecie.

zawszekacperek napisał:

> Sprecyzuj. Jaki to ma być czas perfekt.
        > Past Perfect, Present Perfect,... ?
        >
        > Kacperek
        >
        >
        > ferai napisał:
        >
        >
        > > Podczas wakacji pracowałem w londyńskiej restauracji jako pomoc kuchenna.
        > Pracę
        > > tę znalazłem na internecie. Do moich obowiązków należało roznoszenie posi
        > łków,
        > > a także pomoc w kuchni. Korzyści jakie zaczerpnąłem z tej pracy to zarobi
        > one p
        > > ieniądze, poznanie nowych ludzi, a także nauka angielskiego.
    • ferai Re: proszę o przetłumaczenie tekstu w czasie perf 15.10.10, 18:55
      w czasie przeszlym perfekt

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka