szonik1 17.02.11, 11:48 Jak powiedzieć "osoba na kluczowym stanowisku (w firmie)". Person auf der Schlüsselstelle? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szoppracz09 Re: prośba o pomoc - zwrot w jęz. niem. 17.02.11, 12:30 Kluczowe stanowisko ma zwykle związek z kierowaniem Führungsposition de.mimi.hu/karriere/fuhrungsposition.html Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: prośba o pomoc - zwrot w jęz. niem. 17.02.11, 12:39 No wlasnie w tym sęk, bo w tej firmie "kluczowe stanowisko" to stanowisko informatyka np, więc nie mogę użyć Führungsposition. Odpowiedz Link Zgłoś
szoppracz09 Re: prośba o pomoc - zwrot w jęz. niem. 17.02.11, 13:07 Schlüssel: 1. drückt in Bildungen mit Substantiven aus, daß jmd. oder etw. eine zentrale Stellung einnimmt: Schlüsselbetrieb, -charakter, -gruppe. 2. drückt in Bildungen mit Substantiven aus, daß etw. ein Mittel zum Zugang, zum Verständnis einer Person od. Sache ist: Schlüsselgedicht, -roman. (c) Dudenverlag To mejbi "Position mit Schlüsselcharakter"? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_da_deby Re: prośba o pomoc - zwrot w jęz. niem. 17.02.11, 14:20 szonik1 napisała: > No wlasnie w tym sęk, bo w tej firmie "kluczowe stanowisko" to stanowisko infor > matyka np, więc nie mogę użyć Führungsposition. Moze w takim razie: Signifikante Position / strategische Position Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: prośba o pomoc - zwrot w jęz. niem. 17.02.11, 18:07 O takim rozwiązaniu przed chwilą pomyślałam: strategische Position:) Odpowiedz Link Zgłoś
folksdojczer4kategorji Dawaj go............................. 17.02.11, 13:26 Die Person ist Inhaberin einer Schlüsselstelle. Die Person besetzt eine Schlüsselstelle. Die Person besetzt eine Schlüsselposition. Die Person hat das Vertrauen ihrer Vorgesetzter. Die Person geniest das Vertrauen ihrer Vorgesetzter. Die Person erfreut sich der besonderer Achtung ihrer Vorgesetzter. Ohne der Person ist die Firma total aufgeschmissen. Sie hat eine Schlüsselposition inne. ------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
szoppracz09 Re: Dawaj go............................. 17.02.11, 13:40 www.mydict.com/Wort/Schlüsselposition/ www.badische-zeitung.de/beruf-karriere-1/schluesselstellung-auf-dem-bau--10666984.html czyli ok ale de.wikipedia.org/wiki/Schlüsselstelle chociaż: www.kimeta.de/stellenangebote-schlüsselstelle znaczy może być z kluczem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
folksdojczer4kategorji Re: Dawaj go............................. 17.02.11, 14:20 szoppracz09 napisał: > www.mydict.com/Wort/Schlüsselposition/ > www.badische-zeitung.de/beruf-karriere-1/schluesselstellung-auf-dem-bau--10666984.html > czyli ok -------------------------------------------------> Dziękuję! Bardzo dobre, wstawiłem do swoich zakładek... Odpowiedz Link Zgłoś
folksdojczer4kategorji Re: Dawaj go............................. 17.02.11, 14:37 szoppracz09 napisał: > ale > > de.wikipedia.org/wiki/Schlüsselstelle > chociaż: > > www.kimeta.de/stellenangebote-schlüsselstelle > znaczy może być z kluczem :-) > ---------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
szoppracz09 Re: Dawaj go............................. 17.02.11, 15:29 I o to chodzi. Ty miałeś rację, ja się przekonałem, że nie miałem racji, a szonik wie, że miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś
folksdojczer4kategorji Re: Dawaj go............................. 17.02.11, 16:02 szoppracz09 napisał: > I o to chodzi. Ty miałeś rację, ja się przekonałem, że nie miałem racji, a szo > nik wie, że miał rację. --------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
folksdojczer4kategorji Re: pisz na temat 17.02.11, 15:14 gaarsch napisał: > a ode mnie się odpie... ------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: prośba o pomoc - zwrot w jęz. niem. 17.02.11, 18:55 a moze by tak "Posten" zamiast "Position"... Odpowiedz Link Zgłoś
siejest Re: prośba o pomoc - zwrot w jęz. niem. 17.02.11, 18:57 Schlusselperson, Schlusselkraft. tak jak sam logicznie rozumujesz "Schlüsselstelle": Schlusselkräfte am Arbetsmarkt np. Odpowiedz Link Zgłoś