Dodaj do ulubionych

Nochmal, bitte :)

30.07.12, 09:18
Hallo, Ich heisse Marek.Wohne in Sued Polen in Bielsko Kreis(Wojewodschaft) Katowice.Ein Paar Jahre habe ich in DE als Elektroinstallateur in Nuernberg (Firma Elektro-Erler) gearbeitet.Die Firma in der Ich beschaeftigt war, existiert leider nicht mehr was mir leid tut weil wahrscheinlich werde ich noch dort Arbeitsmoeglichkeiten suchen. Meine deutsche Sprachkentnisse sind also von diesen Zeiten. Dann bin Ich nach Kanada ausgewandert und dort, unter Anderen, English gelernt.In Branchen die ich unten bezeichnete habe ich keine grosse Erfahrung . Einmal muss Man doch anfangen.Ich lade Sie also herzlich ein, mit mir zusammen zu arbeiten.

Es ist so wichtig weil ich auf Xing.com meine Profile setzte und dies als kurze Beschreibung benutzte.
Obserwuj wątek
    • nemuri_neko Re: Nochmal, bitte :) 30.07.12, 09:27
      marek.dudys napisał(a):

> Hallo, Ich heisse Marek.Wohne in Sued Polen in Bielsko Kreis(Wojewodschaft) Kat
      > owice.Ein Paar Jahre habe ich in DE als Elektroinstallateur in Nuernberg (Firma
      > Elektro-Erler) gearbeitet.Die Firma in der Ich beschaeftigt war, existiert lei
      > der nicht mehr was mir leid tut weil wahrscheinlich werde ich noch dort Arbeits
      > moeglichkeiten suchen. Meine deutsche Sprachkentnisse sind also von diesen Zeit
      > en. Dann bin Ich nach Kanada ausgewandert und dort, unter Anderen, English gele
      > rnt.In Branchen die ich unten bezeichnete habe ich keine grosse Erfahrung . E
      > inmal muss Man doch anfangen.Ich lade Sie also herzlich ein, mit mir zusammen z
      > u arbeiten.
      >
      > Es ist so wichtig weil ich auf Xing.com meine Profile setzte und dies als kurze
      > Beschreibung benutzte.

gerade auf deinen ersten Post geantwortet - siehe dort!
      schöne Grüße
      nemuri neko
    • chief-denunciator Re: Nochmal, bitte :) 30.07.12, 09:44
      Po znakach interpunkcyjnych nie zapominaj kliknąć tego długiego klawisza w środkowej części klawiatury, od frontu... Czasami klikasz, czasami nie. Bardzo razi przy czytaniu.
    • marek.dudys Re: Nochmal, bitte :) 30.07.12, 09:46
      Danke vielmals.
      • lepian4 Re: Nochmal, bitte :) 30.07.12, 10:16
        Nie dziekuj, bo na Xing.com sie jeszcze nie nadaje.
    • chief-denunciator Re: Nochmal, bitte :) 30.07.12, 10:25
      Die Firma in der Ich beschaeftigt war, existiert leider nicht mehr was mir leid tut weil wahrscheinlich werde ich noch dort Arbeitsmoeglichkeiten suchen.
      -----------------------------------------------------------------------
      • nemuri_neko Re: Nochmal, bitte :) 30.07.12, 10:38
        chief-denunciator napisała:

> Takie długachne zdania to są raczej zastrzeżone dla wielkich pisarzy, kandydató
        > w do Nagrody Nobla. Dla nas normalnych ludzi, jest lepiej, gdy ich unikamy. A j
        > eśli już, to musimy uwzględnić właściwy szyk w zdaniu. W zdaniu głównym jest in
        > ny szyk części zdań i w zdaniu podrzędnym jest inna kolejność części zdań.

Normalni ludzie też używają zdań złożonych. I to w każdym języku.
        • chief-denunciator Re: Nochmal, bitte :) 30.07.12, 11:13
          nemuri_neko napisała:
          Normalni ludzie też używają zdań złożonych. I to w każdym języku.
          --------------------------------------------------------------
          • nemuri_neko Re: Nochmal, bitte :) 30.07.12, 11:51

> nemuri_neko napisała:
            > Normalni ludzie też używają zdań złożonych. I to w każdym języku.
            > --------------------------------------------------------------
            • chief-denunciator Re: Nochmal, bitte :) 30.07.12, 12:26
              nemuri_neko napisała:
              Sam zacząłeś z tą normalnością, więc czego się w sumie czepiasz?
              ------------------------------------------------------
      • lepian4 Re: Nochmal, bitte :) 30.07.12, 10:38
        Gdyby wreczano Nagrode Nobla za wyjasnienie zawilosci gramatycznych, bylbys bez watpienia pierwszym kandydatem na to szczegolne wyroznienie. Nic z twoich wykladow nie zrozumialem, ale nie o to chodzi.
        • chief-denunciator Re: Nochmal, bitte :) 30.07.12, 11:04
          lepian4 napisał:

> Gdyby wreczano Nagrode Nobla za wyjasnienie zawilosci gramatycznych, bylbys bez
          > watpienia pierwszym kandydatem na to szczegolne wyroznienie. Nic z twoich wykl
          > adow nie zrozumialem, ale nie o to chodzi.
          ===============================================

Ja także nie .... Werde nur nicht frech, Du Lümmel einer! Ich kann auch anders!

Ale jeśli ktoś lubuje się w długich zdaniach, to bardzo polecam lekturę tego pana.

Jeden z największych niemieckich noblistów. Ja kilka razy próbowałem jego książki czytać, ale ze wstydem muszę przyznać, że nie dałem rady.

Czytałem jego długaśne zdania po 10 razy i nic nie rozumiałem.
          Czytałem po 15 razy i jeszcze mniej rozumiałem.

Ot, co...

PS

Ja nie odziedziczyłem genu inteligencji, ani w czytaniu, ani w śpiewaniu...
          • lepian4 Re: Nochmal, bitte :) 30.07.12, 11:23
            Wcale sie nie dziwie, ze nie dales rady pojac bredni T. Manna. On sam siebie nie rozumial. zablysnal jako rewolucjonista konserwatywny, pozniej mu odpie...lo i wyparl sie wlasnych pogladow, ku radosci Starszych Braci w Wierze... No i w taki oto sposob zostal noblista.

Co tu duzo ukrywac, twoje zaslugi w krzewieniu piekna jezyka niemieckiego sa znacznie wieksze, niz tego ideologicznego kameleona
            • chief-denunciator Re: Nochmal, bitte :) 30.07.12, 11:41
              lepian4 napisał:
              Co tu duzo ukrywac, twoje zaslugi w krzewieniu piekna jezyka niemieckiego sa znacznie wieksze, niz tego ideologicznego kameleona
              -----------------------------------------------------------------
          • nemuri_neko Re: Nochmal, bitte :) 30.07.12, 11:52

> PS
            >
            > Ja nie odziedziczyłem genu inteligencji, ani w czytaniu, ani w śpiewaniu...
            >

>

Nie ma się czym chwalić...
            • chief-denunciator Re: Nochmal, bitte :) 30.07.12, 12:21
              nemuri_neko napisała:
              Nie ma się czym chwalić...
              ----------------------------------------------------
              • chief-denunciator Re: Nochmal, bitte :) 30.07.12, 13:09
                chief-denunciator napisała: Ja rzetelnie informuję...

Poczytaj tu... <------=

Ale w tym artykule chodzi o wielką politykę, nie gramatykę niemiecką. Ale artykuł jest w języku niemieckim...

Ot, co...
                • marek.dudys Re: Nochmal, bitte :) 30.07.12, 14:01
                  Danke, danke vielmals fuer alle Posten.Ich interiessiere mich in NLP, und Die sagen, Man kann die Worten am Anfang benutzen, die wirkich wichtig sind, um besser uns zu verstehen.Klar, dies ist nahaer der ausgesagten Rede aber trozdem. Oder was?:)
                  • lepian4 Re: Nochmal, bitte :) 30.07.12, 15:34
                    Ist das Niederländisch?
                  • chief-denunciator Re: Nochmal, bitte :) 30.07.12, 19:42
                    marek.dudys napisał(a):

Ich interiessiere mich in {für} NLP

W USA NLP było pierwotnie promowane przez Bandlera i Grindera w latach 70.

W 71 pojawiły się w Niemczech pierwsze tłumaczenia i wtedy ja także tym się ubóstwiałem.
                    Za pomocą NLP mogłem każdą dziewczynę namówić do oglądania mojej kolekcji znaczków w mojej sypialni.

Każdego pracodawcę byłem wstanie przekonać, aby mi dał wymarzony job. Tylko w USA takie teoryjki pojawiają co kilka miesięcy na rynku. Od ca 10 lat obserwuję NLP w Polsce.

Tylko jedno pytanie:

Co mają panowie Bandler i Grinder wspólnego z niemiecką gramatyką?

Zreformowali niemiecką gramatykę?

Ot, co...
                    • lepian4 Re: Nochmal, bitte :) 30.07.12, 21:33
                      Sechr ferevhrter Asiek, wasch ischt NLP? Dasch ckene isch nischt.
                      • chief-denunciator Neuro-linguistic programming, NLP 31.07.12, 08:17
                        lepian4 napisał:

> Sechr ferevhrter Asiek, wasch ischt NLP? Dasch ckene isch nischt.
                        =======================================
                        Nu, to przecie każde dziecko na świecie zna!

Neuro-linguistic programming, NLP jest używane przez managerów do motywowania (manipulowania) swej załogi, aby wydajniej harowali, nie zdając sobie z tego sprawy, że harują.

Trenerzy piłkarscy to używają w stosunku do swoich zawodników.
                        Gdy stosują NLP dobrze, to są długo trenerami, gdy stosują NLP niedobrze, to są krótko trenerami.

Także służby specjalne stosują NLP.

Gdy stosują NLP dobrze, to są długo służbami specjalnymi, gdy stosują NLP źle to są krócej służbami specjalnymi.
                        Na ten przykład: STASI, SEKURITATE, UB itd...

Dobrze stosuje NLP MOSSAD...

Kochany Lepianie, był mój krótki wykład o NLP przydatny do rozwiązanie Twego problemu, albo nie?

( ) Bardzo przydatny

( ) Mniej przydatny

( ) Do dupy....

Ot, co...
                        • marek.dudys Re: Neuro-linguistic programming, NLP 31.07.12, 08:42
                          Niektórzy oskarżają Bandlera i Grindera o NLP, niektórzy z racji że to psychologia behawioralna Pawłowa ale, co nie jest czymś złym, korzenie NLP ma w żydowskiej kabale (i od dziś wszyscy co nie lubią Żydów przestają się zadawać z NLP) :).
                          • chief-denunciator Re: Neuro-linguistic programming, NLP 31.07.12, 08:57
                            marek.dudys napisał(a):

> Niektórzy oskarżają Bandlera i Grindera o NLP, niektórzy z racji że to psycholo
                            > gia behawioralna Pawłowa ale, co nie jest czymś złym, korzenie NLP ma w żydowsk
                            > iej kabale (i od dziś wszyscy co nie lubią Żydów przestają się zadawać z NLP) :
                            > ).
                            ------------------------------------------------------
                    • marek.dudys Re: Nochmal, bitte :) 31.07.12, 08:56
                      A co z etyką?
                      • chief-denunciator Re: Nochmal, bitte :) 31.07.12, 09:09
                        marek.dudys napisał(a):
                        www.marekdudys.wordpress.com
                        -------------------------------------------------------
                        • marek.dudys Re: Nochmal, bitte :) 01.08.12, 12:14
                          Uważam, że tak jak osoby znające sztuki walki tak i te które potrafią władać umysłami powinny być traktowane jak uzbrojone i w przypadku jakiegokolwiek konfliktu obarczane odpowiedzialnością,czy chodzi o bójkę czy "zgłuszenie".No a co do emerytury za uczciwie przepracowane lata, no to sam wiesz :).
                          • chief-denunciator Re: Nochmal, bitte :) 01.08.12, 14:58
                            marek.dudys napisał(a):

> Uważam, że tak jak osoby znające sztuki walki tak i te które potrafią władać um
                            > ysłami powinny być traktowane jak uzbrojone i w przypadku jakiegokolwiek konfli
                            > ktu obarczane odpowiedzialnością,czy chodzi o bójkę czy "zgłuszenie".No a co do
                            > emerytury za uczciwie przepracowane lata, no to sam wiesz :).
                            ------------------------------------------------------------------
                            • marek.dudys Re: Nochmal, bitte :) 05.08.12, 11:50
                              I na tym polega ich przewaga.Pocieszające jest że nie tylko Kulczyki i im podobni znają te zasady a milionerami zostają nieliczni.Czyli nie wszyscy wiedzą co wiedzą :).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka