Dodaj do ulubionych

Literatura- ważne

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 17:02
Witam, szukam informacji na temat współczesnych niemieckich poetów. Ważne są
dla mnie też opracowania. Bardzo proszę o pomoc i za każdą dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: ich jakieś nazwiska? :)) IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 31.05.05, 17:11
      O który Ciebie szczególnie interesuje?
      • Gość: Mariusz Re: jakieś nazwiska? :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 17:31
        no wlasnie szukam czegokolwiek. Potrzebuję wiersz na zaliczenie z literatury,
        najlepiej z opracowaniem, ale wiersz taki, którego raczej nie analizuje się na
        zajęciach. Fajnie by było, gdyby to był jakiś współczesny niemiecki poeta. Jeśli
        możesz, pomoż mi, to dla mnie ważne.
        Ps. a znasz może jakieś strony, gdzie można znaleźć ciekawe opracowania z
        literatury? Oprócz www.hausarbeiten.de i jeszcze
        lexikon.freenet.de/Deutsche_Literatur
        Dzięki za wszelkie wskazówki i pomoc
        • Gość: ich istnieje mnóstwo możliwości... IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 31.05.05, 18:20
          udzielenia Tobie pomocy.
          Piszesz, że szukasz czegokolwiek. Jest to zbyt ogólnie sformułowane. "Wiersz na
          zaliczenie z literatury" trudno dopasować do któregoś z kierunków, które się
          obecnie kształtują w poezji niemieckiej.
          Domyślam się, że określenie "współczesny niemiecki poeta" dotyczy kogoś, kto
          porusza współczesne problemy, albo myślisz: współcześnie żyjący, lub
          uaktywniasz nieżyjących, ale tylko tych, którzy wybiegali myślami w przyszłość?
          Podajesz możliwość: wiersz, którego raczej się nie analizuje na zajęciach.
          Tutaj jest łatwiej zaspokoić Twoje potrzeby.
          Cytuję:

Ujebała Misia Pszczoła!
          Och, ty ku..! Misio woła.
          Za te męki, za te bóle,
          rozpie.. wszystkie ule!

Autora nie pamiętam, ale postaram się odszukać.
          A Ty możesz w międzyczasie znaleźć wiersz na zaliczenie. Satysfakcja będzie
          pełniejsza!

P.S. Zauważasz: "Fajnie by było". Masz rację, mi było fajnie. Trochę smutno też.

"Takie będą Rzeczypospolite, jakie ..."
          • Gość: ja Re: istnieje mnóstwo możliwości... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 22:02
            "Ich" dlaczego Ci bylo smutno? Mozesz rozwinac swoj cytat "Takie beda
            Rzeczpospolite... "??????????/
        • Gość: geduld Re: jakieś nazwiska? :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:41
          cornelia.siteware.ch/literatur/
      • Gość: Pippi Re: jakieś nazwiska? :)) IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:11
        Gość portalu: ich napisał(a):

> O który Ciebie ...

Was fuer einen Ausdruck, .... Mundart aus Lemberg, oder ... ???
        MfG.
        • Gość: Marius Re: jakieś nazwiska? :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:15
          he? o co Ci chodzi?
        • Gość: ich Pippi, pass auf! IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 31.05.05, 18:22

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka