Gość: Mariusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 17:02 Witam, szukam informacji na temat współczesnych niemieckich poetów. Ważne są dla mnie też opracowania. Bardzo proszę o pomoc i za każdą dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ich jakieś nazwiska? :)) IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 31.05.05, 17:11 O który Ciebie szczególnie interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: jakieś nazwiska? :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 17:31 no wlasnie szukam czegokolwiek. Potrzebuję wiersz na zaliczenie z literatury, najlepiej z opracowaniem, ale wiersz taki, którego raczej nie analizuje się na zajęciach. Fajnie by było, gdyby to był jakiś współczesny niemiecki poeta. Jeśli możesz, pomoż mi, to dla mnie ważne. Ps. a znasz może jakieś strony, gdzie można znaleźć ciekawe opracowania z literatury? Oprócz www.hausarbeiten.de i jeszcze lexikon.freenet.de/Deutsche_Literatur Dzięki za wszelkie wskazówki i pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich istnieje mnóstwo możliwości... IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 31.05.05, 18:20 udzielenia Tobie pomocy. Piszesz, że szukasz czegokolwiek. Jest to zbyt ogólnie sformułowane. "Wiersz na zaliczenie z literatury" trudno dopasować do któregoś z kierunków, które się obecnie kształtują w poezji niemieckiej. Domyślam się, że określenie "współczesny niemiecki poeta" dotyczy kogoś, kto porusza współczesne problemy, albo myślisz: współcześnie żyjący, lub uaktywniasz nieżyjących, ale tylko tych, którzy wybiegali myślami w przyszłość? Podajesz możliwość: wiersz, którego raczej się nie analizuje na zajęciach. Tutaj jest łatwiej zaspokoić Twoje potrzeby. Cytuję: Ujebała Misia Pszczoła! Och, ty ku..! Misio woła. Za te męki, za te bóle, rozpie.. wszystkie ule! Autora nie pamiętam, ale postaram się odszukać. A Ty możesz w międzyczasie znaleźć wiersz na zaliczenie. Satysfakcja będzie pełniejsza! P.S. Zauważasz: "Fajnie by było". Masz rację, mi było fajnie. Trochę smutno też. "Takie będą Rzeczypospolite, jakie ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: istnieje mnóstwo możliwości... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 22:02 "Ich" dlaczego Ci bylo smutno? Mozesz rozwinac swoj cytat "Takie beda Rzeczpospolite... "??????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geduld Re: jakieś nazwiska? :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:41 cornelia.siteware.ch/literatur/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pippi Re: jakieś nazwiska? :)) IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:11 Gość portalu: ich napisał(a): > O który Ciebie ... Was fuer einen Ausdruck, .... Mundart aus Lemberg, oder ... ??? MfG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marius Re: jakieś nazwiska? :)) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:15 he? o co Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś