szokokasia 16.06.05, 11:54 Mam ogromną prośbę- jak napisać po niemiecku- "za zgodność z oryginałem"- nie pamiętam a nie mam pod ręką słownika. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
francesca12 Re: za zgodność z oryginałem- pomocy potrzebuję 16.06.05, 12:04 für die Richtigkeit der Kopie/Übersetzung Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stettin Re: za zgodność z oryginałem- pomocy potrzebuję IP: 213.155.167.* 16.06.05, 12:04 Für die Übereinstimmung mit der Urschrift. Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: za zgodność z oryginałem- pomocy potrzebuję 16.06.05, 12:10 inne wersje: für die Übereinstimmung mit der Urschrift für die Übereinstimmung mit dem Original Używa się też formuły: (ale to do uwierzytelniania) Hiermit bestätige ich, dass die Übersetzung mit dem Original übereinstimmt. Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: za zgodność z oryginałem- pomocy potrzebuję 16.06.05, 12:34 Und vielleicht ein kleines <Danke schön> ?? oder Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jecki "Danke schön" ? Frances, mloda jestes, IP: *.arcor-ip.net 16.06.05, 18:55 ale starej daty... :-) Dasz sie lubic. j. Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: "Danke schön" ? Frances, mloda jestes, 16.06.05, 20:30 Oje, das war absichtlich und dazu noch ein bisschen ironisch gemeint :) Pozytyw od Meister J. hmm :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jecki liebe frances, IP: *.arcor-ip.net 16.06.05, 21:52 ich hege überhaupt keinen Zweifel, dass alles, aber auch wirklich alles was Du tust, mit Absicht geschieht... :-) Im übrigen vermute ich, dass es eher sarkastisch als ironisch war :-) j. Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: lieber J., 16.06.05, 22:09 ich wandere doch nicht ziellos durch die Welt ... und bin für Konsequenz bekannt... > Im übrigen vermute ich, dass es eher sarkastisch als ironisch war :-) ok, beides. Ich war etwas irritiert, dass manche "Bitte" sagen, und dann ... nichts. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jecki Ha ! Andere können nicht mal das...("bitte" sagen) IP: *.arcor-ip.net 16.06.05, 22:22 j. Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: Ha ! Andere können nicht mal das...("bitte" s 16.06.05, 22:27 Diese nennt man wohl Barbaren :) Und ihnen gebe ich keine Chance :P Odpowiedz Link Zgłoś
szokokasia hmmmm 16.06.05, 22:13 teraz to już nie wiem czy moje spóźnione podziękowania będą przyjęte...czasem naprawdę nie ma sie czasu... W każdym razie bardzo dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: hmmmm 16.06.05, 22:17 szokokasia napisała: > teraz to już nie wiem czy moje spóźnione podziękowania będą przyjęte...czasem > naprawdę nie ma sie czasu... W każdym razie bardzo dziękuję za pomoc. No brawo ! Darum ging es die ganze Zeit! Oczywiście, że będą przyjęte. Das versteht sich aber von sich selbst :) Taa, z tym brakiem czasu. Są priorytety i priorytety... :) Odpowiedz Link Zgłoś