Dodaj do ulubionych

płyn do spryskiwaczy

IP: *.icpnet.pl 21.10.05, 22:59
wie nennt man umgangssprachlich płyn do spryskiwaczy?
(Flüssigkeit in der Sprühanlage der Scheibenwischer), es geht mir mehr um ein
einfache, oft gebrauchte Bezeichnung
Obserwuj wątek
    • Gość: jecki Glasklar ! :-))) IP: *.pools.arcor-ip.net 21.10.05, 23:01
      j.
      • Gość: ich falsch! IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 21.10.05, 23:17
        ein Glas Klaren! :)))
    • crannmer Re: płyn do spryskiwaczy 21.10.05, 23:18
      Gość portalu: reatka napisał(a):

> wie nennt man umgangssprachlich płyn do spryskiwaczy?
      > (Flüssigkeit in der Sprühanlage der Scheibenwischer), es geht mir mehr um ein
      > einfache, oft gebrauchte Bezeichnung

z. B. Scheibenwasser, Wischwasser (to, co jest w zbiorniku w samochodzie)
      z. B. Scheibenwaschkonzentrat, Scheibenwaschflüssigkeit (to, co sie kupuje na
      stacji do zmieszania z woda i wlania do zbiornika)

MfG

C.
      • tiggerific Re: płyn do spryskiwaczy 21.10.05, 23:45
        a jak ja go kupuję na stacji i nic nie trzeba rozcieńczać, to jak on się wtedy
        nazywa? :))))
        jeden głupi płyn do spryskiwaczy, a tyle nazw :)
        • Gość: ich płyn, którego nie rozcieńczasz, to IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 22.10.05, 00:20
          zwykła woda. Jeszcze nie spotkałem gotowego płynu, przynajmniej w Niemczech
          nikt "wody" nie sprzedaje, tylko zawsze trzeba mieszać w pewnych proporcjach.
          • tiggerific to rozcieńcz wodę ;) 22.10.05, 00:40
            a no widzisz, co kraj to obyczaj. u nas są i takie, i takie, ale jakoś jeszcze
            nigdy nie trafiłam na taki do rozcieńczania).
            • Gość: ich a może już jestem IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 22.10.05, 01:10
              cały niemiecki i rozcieńczam dla oszczędności? Teraz będę całą noc myślał! :)))
              • tiggerific :)))) 22.10.05, 01:29
                weszłam sobie z ciekawości na niem. sklep motoryzacyjny online i faktycznie te
                Scheibenreiniger u Was to wszystko koncentraty, niewielkie buteleczki, a u nas
                na stacjach charakterystyczny obrazek to takie całkiem spore kanisterki
                wystawione na zewnątrz, a koncentratu pewnie w sklepie trzeba ze świeczką
                szukać :)))
                • Gość: kholera Wasser for psik, psik, psik... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.10.05, 19:34
                  ...machen Autoscheibe
                  Ich haben fertig!;)
                  • Gość: ich aber ich bin leer wie eine flasche! :))))) IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 22.10.05, 22:11

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka