Gość: Bernard IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 05:27 ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ff Re: was bedeutet "schnittiger"?- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 06:32 mówimy o zbożu czy o autach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: was bedeutet "schnittiger"?- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 11:54 o charakterze człowieka, więc pewnie metaforycznie:_) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: was bedeutet "schnittiger"?- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 13:29 z klasą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: was bedeutet "schnittiger"?- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 13:58 er ist ein schnittiger, etwas weltfremder(oderwany od życia) Beau.??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: was bedeutet "schnittiger"?- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 17:30 schnittig = rassig, sportlich, elegant, rasant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki Kappes und sonst nix IP: *.pools.arcor-ip.net 21.08.06, 17:47 "schnittig" nie stosuje sie do ludzi j. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Kappes und sonst nix 21.08.06, 17:55 Gość portalu: jecki napisał(a): > "schnittig" nie stosuje sie do ludzi > > j. żywych ludzi wohl gemerkt - a co powiesz na z.B. "schnittig zugerichtete Leiche"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki was soll ich wohl sagen ? - pervers... :-) IP: *.pools.arcor-ip.net 21.08.06, 18:00 j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki ps IP: *.pools.arcor-ip.net 21.08.06, 18:04 - für "drapierte" könnte ich mich erwärmen... :-) j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff (stosuje się) cytat: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 18:23 "Dachte der entwickelt Spiele fuer Mobile Devices? Romero hat aber eine mehr als schnittige Frau! "killcreek", war auch mal in Playboy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: daj se spokoj... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 19:46 www.informatik-forum.at/showthread.php?p=348302 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki mittelwitzig (in etwa gleicher Verbreitungsgrad) IP: *.pools.arcor-ip.net 21.08.06, 19:54 j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: mittelwitzig (in etwa gleicher Verbreitungsgr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 06:26 der Verbreitungsgrad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki der Verbreitungsgrad - und ? IP: *.pools.arcor-ip.net 25.08.06, 15:35 j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klarysa Jecki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 21:45 JEcki, jak zwykle przy stosunkowo niskiej świadomości leksykalnej dysponujesz w najwyższym stopniu rozwiniętą pewnością siebie, której nie powstydziłby się materializm dialektyczny. Żenujące...Jak nie wiesz, to zachowaj milczenie. Wovon mann nicht sprechen kann....itd resztę znasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki dziecino, daj se spokoj i chyc, chyc po bateryjki- IP: *.pools.arcor-ip.net 24.08.06, 22:02 wiesz przeciez, do czego... kim tys jest, aby sie o mojej "swiadomosci leksykalnej" (ha!ha!) wywnetrzac ?... j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klarysa Re: dziecino, daj se spokoj i chyc, chyc po bater IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 22:27 Może o swiadomosci leksykalnej nie ale o nadmiernej pewnosci siebie chyba moge? P.STobie nawet z bateryjkami nie pomoże....Bez pozdrowień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki skad wiesz, ze moja pewnosc siebie IP: *.pools.arcor-ip.net 24.08.06, 22:47 jest "nadmierna" ? ja tak bynajmniej nie uwazam. kiedys i Ty osiagniesz ten stopien wtajemniczenia, ktory pozwoli Ci zobaczyc sie taka, jaka jestes. wtedy nie bedziesz musiala - innym, a przede wszystkim sobie samej - niczego udawadniac i powiesz po prostu: Klaryski szczekaja, karawana jedzie dalej... :-) Halt' die Ohren steif ! j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KlarysaSzczekająca Re: skad wiesz, ze moja pewnosc siebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 22:58 oj widzisz...chodzi mi o Twoje komentarze w stylu "daj sobie spokój"->nie tłumacz, czy "nie ma takiego wyrazu"...choć jest..tylko o to rzecz idzie...:-) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jecki "daj sobie spokój" Ci sie nie podoba ? IP: *.pools.arcor-ip.net 24.08.06, 23:02 wolalabys wiec, abym jak zwracal sie do przemadzrzalych, czesto cwiercinteligentnych nieukow ? Czy "s p i e r d a l a j polglowku" byloby bardziej wg. Twego g u s t o ??? :-) j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: was bedeutet "schnittiger"?- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 19:15 czyli facet"z klasą"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: was bedeutet "schnittiger"?- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 20:53 Nie znam pełnego kontekstu. "Schnittig" jest potoczne, znaczy mniej więcej tyle co fesch, chic (szykowny). Co dla jednych jest szykowne, dla innych jest obciachowe. Często właśnie z takim podtekstem jest używane to określenie w stosunku do osób. Zobacz: www.hotel-gastgewerbe.info/BB_Dorfschnitten.htm Schnitte to bardzo potoczne określenie dziewczyny /foka/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: was bedeutet "schnittiger"?- IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 22.08.06, 20:54 dobrze ułożony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: was bedeutet "schnittiger"?- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 20:59 nie, bo "dobrze ułożony" dotyczy wnętrza człowieka, a schnittig tego co widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: was bedeutet "schnittiger"?- IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 22.08.06, 21:02 proponuję spytać autora, co miał na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: was bedeutet "schnittiger"?- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 21:19 a Don Juan był dobrze ułozony?chyba tak, teraz sa nowe wersje, w ktorych on jest zagubionym mlodziencem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: was bedeutet "schnittiger"?- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 14:08 Przekazuję jeszcze trochę informacji, które uzyskałem na niem. grupie dyskusyjnej. "Schnittig" jest rzadko używane w stosunku do osób (określenie zarezerwowano raczej dla pojazdów ( jachty, auta)) ma jednak pozytywny wydźwięk, oznacza „elegancki, szykowny (elegant, schick, flott) . Nie jest to jednak elegancja starej szkoły, tylko bardzo współczesna. Zobacz: www.wolles-website.de/sammelsurium_verwechslungen/vg1.htm Odpowiedz Link Zgłoś