Gość: sylwiaa IP: 82.160.91.* 21.10.06, 16:09 Zdawal ktos z Was moze DSH ?? Na czym polega taki egzamin ? Wysoki poziom ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: google Re: DSH IP: 62.134.53.* 21.10.06, 17:17 www.google.de/search?hl=de&q=DSH&btnG=Suche&meta=lr%3Dlang_de Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Faustyna Re: DSH IP: *.dip.t-dialin.net 21.10.06, 17:32 Ja zdawalam na Uni w Halle (Sachsen-Anhalt) juz kilka lat temu. Egzamin nie jest trudny, ale wymaga przygotowania, szczegolnie jesli chodzi o oswojenie sie z "typem zadan". Czesc pisemna i ustna. Odpowiedz Link Zgłoś
alesko Re: DSH 22.10.06, 12:42 ja zdawalam ten egzamin rok temu na HU w Berlinie, poziom miedzy Mittel a Oberst., trzeba zwrocic uwage na konkretne zagadnienia gram.-wazne dla jezyka naukowego (np wszystkie konstrukcje bezosobowe, strona bierna, partizip, konj. itd) i naukowe slownictwo, umiec napisac streszczenie wypowiedzi naukowej lub krotki tekst na temat jakiegos problemu (nie ma listow itp) na ustnym musialam zreferowac jakis problem i potem podyskutowac z komisja, pamietam ze wybieralam go z 3 innych tematow i mialam chyba pol godziny na przygotowanie sie, egzamin przebiegal w milej atmosferze, na ustnym zworcono uwage na wymowe i intonacje, ja nie mialam z tym problemu, ale okazalo sie, ze nie wszyscy egzaminowani, ktorzy przeszli przez czesc pisemna mowili zrozumiale po niemiecku:))) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś