Dodaj do ulubionych

recenzja książki

19.03.07, 13:45
Potrzebuję wzór jak napsiać recenzję książki po niemiecku. Będę wdzięczna za
przykłady :)
Obserwuj wątek
    • Gość: smok Re: recenzja książki IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.07, 13:49
      www.literaturschock.de/
      • Gość: netka Re: recenzja książki IP: *.pools.arcor-ip.net 19.03.07, 16:25
        to znaczy napisac Ci tutaj recenzje niemieckiej ksiazki po niemiecku?
        masz jakas ulubiona?
        ))
        • Gość: loonie Re: recenzja książki IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.07, 19:09
          no naaaaapisz Netka, a jak nie to chociaz jakas bajke, co?
          • Gość: netka Re: recenzja książki IP: *.pools.arcor-ip.net 19.03.07, 19:24
            niech najpierw poda tytul swojej ulubionej ksiazki w jez, niemieckim. )))
            Ja wtedy walne recezje, a Ty, loonie, recenzje recenzji, oki?
            • Gość: loonie Re: recenzja książki IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.07, 19:44
              byloby fajnie, ale malunia sie rozmyslila...
              • Gość: netka Re: recenzja książki IP: *.pools.arcor-ip.net 19.03.07, 20:00
                wiem, ze miales ochote :)
                a nawet ufam, ze szczera miales))))))))))
                • Gość: loonie Re: recenzja książki IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.07, 21:00
                  Piña Colada jest zdradliwa, nic dzis wiecej nie pisze, bo potem sam sie dziwie
                  jakie bzdury wypisuje. Bawta sie dobrze :)))
                  • malunia_21 Re: recenzja książki 21.03.07, 09:58
                    Otóż... studiuję angielski i niemiecki nie jest moim konikiem :P Posiadam taką
                    książeczkę w domciu angielskiego pisarza Johna Steinbacka "Von Mäusen und
                    Menschen" i potrzebuję pomocy przy napisaniu recenzji do tej książki
                    • Gość: loonie Re: recenzja książki IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.07, 10:36
                      moze Steinbecka ?
                      • Gość: netka Re: recenzja książki IP: *.pools.arcor-ip.net 21.03.07, 11:03
                        w ten sposob nie posuniemy ani o krok, loonie...a czas wydaje mi sie nagli :)
                        Ustalmy waruneczki .A moze by tak przetarg otwarty na recenzunie ?
                        • Gość: loonie Re: recenzja książki IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.07, 11:06
                          slowo sie rzeklo netka - zabieraj sie do pisania i nie proboj sie wykrecac :)))
                          • Gość: loonie Re: recenzja książki IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.07, 11:07
                            chociaz ... jecki ma taki fajny adres - cos z laczka- tam pewnie jest ta recenzja
                            • malunia_21 Re: recenzja książki 21.03.07, 11:11
                              a zna ktoś tą książkę wogóle? :P
                          • Gość: netka Re: recenzja książki IP: *.pools.arcor-ip.net 21.03.07, 11:09
                            loooooooooooooonie!!!!!!!!!!!!!

dobrze, ale najpierw musze ugotowac barszczyk. Lubisz? :)
                            • Gość: loonie Re: recenzja książki IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.07, 11:13
                              netka - uwielbiam, robisz z zakwasem ? Ja mam dzis wolny dzien i tez robie
                              obiad- placek po wegiersku - i dlatego za bardzo nie moge z ta recenzja.
                              Napisalbym ja super, bo ksiazki nie czytalem.
                              • Gość: netka Re: recenzja książki IP: *.pools.arcor-ip.net 21.03.07, 11:17
                                placek po wegiersku! Ich werde verrückt...lece do kuchni !
                            • Gość: netka Re: recenzja książki IP: *.pools.arcor-ip.net 21.03.07, 11:14
                              Maluniu, kochanie, a nie prosciej byloby obejrzec DVD? z Malkovicem, taki naprawde
                              fajny ten film byl, jak juz Ci sie nie chce czytac. I w razie czego mozesz zawsze
                              sciagnac recenzyjke z okladki filmu ...)))))))))))))
                              • malunia_21 Re: recenzja książki 21.03.07, 11:18
                                Ale tu nie chodzi,że mi się nie chce czytać, po prostu mój niemiecki jest
                                kiepski :( Po angielsku no problem,ale po niemiecku lipa. I musze to dobrze
                                napisać,żeby mieć na koniec 4 z lektoratu niemieckiego
                      • lira_korbowa Re: recenzja książki 21.03.07, 11:11
                        Posiadanie nie jest karalne.
                        A jakbyś tak samodzielnie weszła na Amazon.de? Jest tam całe mnóstwo recenzji...
                        • malunia_21 Re: recenzja książki 21.03.07, 11:16
                          lira_korbowa! Jak nie chcesz pomagać to po prostu nie pomagaj :P Na tej stronce
                          co podałaś byłam, ale tam są 3-wersowe recenzje ludzi i to wszystko.
                          • lira_korbowa Re: recenzja książki 21.03.07, 11:22
                            A czyje miałyby być, jak nie ludzi, hę?
                            A poza tym kiepsko liczysz - ja naliczyłam 14 wersów. A recenzji widzę 14. Nie
                            da się z tego nic zrobić? Jedna jest nawet po angielsku, to powinnaś zrozumieć.
                            • Gość: netka Re: recenzja książki IP: *.pools.arcor-ip.net 21.03.07, 11:30
                              lira ma racje, malunia, pod linkiem smoka tez jest sporo tego, przeciez mozesz
                              wypozyczyc kttoras ze zrecenzjonowanych tam ksiazek po niemiecku z biblioteki.
                              Zawsze mozesz poprosic o pomoc przy sprawdzeniu Twojej wersji .
                              Glowa do gory!
                            • malunia_21 Re: recenzja książki 21.03.07, 11:30
                              Hehe jesteś śmieszna.. przyszłaś mi tu wrzucać czy co? Ja tylko poprosiłam o
                              pomoc..nie chcecie pomagać to nie ..Ok :) Jeśli myślisz że na drugim roku
                              studiów tłumacząc tą recenzję kogoś po angielsku na niemiecki dostanę pozytywną
                              ocenę to chyba kpisz :D
                              • Gość: loonie Re: recenzja książki IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.07, 11:38
                                malunia nikt Ci nie wrzuca - zajrzyj pod ten adresik, a jesli to za malo, to
                                pozostaje tylko laczka

www.lesekost.de/Us/stb/HHLSTB01.htm
                                • malunia_21 Re: recenzja książki 21.03.07, 11:40
                                  Gość portalu: loonie napisał(a):

> malunia nikt Ci nie wrzuca - zajrzyj pod ten adresik, a jesli to za malo, to
                                  > pozostaje tylko laczka
                                  >
                                  > www.lesekost.de/Us/stb/HHLSTB01.htm

Bardzo Ci dziękuję :) To mi na pewno pomoże

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka