malunia_21 19.03.07, 13:45 Potrzebuję wzór jak napsiać recenzję książki po niemiecku. Będę wdzięczna za przykłady :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: smok Re: recenzja książki IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.07, 13:49 www.literaturschock.de/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netka Re: recenzja książki IP: *.pools.arcor-ip.net 19.03.07, 16:25 to znaczy napisac Ci tutaj recenzje niemieckiej ksiazki po niemiecku? masz jakas ulubiona? )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loonie Re: recenzja książki IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.07, 19:09 no naaaaapisz Netka, a jak nie to chociaz jakas bajke, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netka Re: recenzja książki IP: *.pools.arcor-ip.net 19.03.07, 19:24 niech najpierw poda tytul swojej ulubionej ksiazki w jez, niemieckim. ))) Ja wtedy walne recezje, a Ty, loonie, recenzje recenzji, oki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loonie Re: recenzja książki IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.07, 19:44 byloby fajnie, ale malunia sie rozmyslila... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netka Re: recenzja książki IP: *.pools.arcor-ip.net 19.03.07, 20:00 wiem, ze miales ochote :) a nawet ufam, ze szczera miales)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loonie Re: recenzja książki IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.07, 21:00 Piña Colada jest zdradliwa, nic dzis wiecej nie pisze, bo potem sam sie dziwie jakie bzdury wypisuje. Bawta sie dobrze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
malunia_21 Re: recenzja książki 21.03.07, 09:58 Otóż... studiuję angielski i niemiecki nie jest moim konikiem :P Posiadam taką książeczkę w domciu angielskiego pisarza Johna Steinbacka "Von Mäusen und Menschen" i potrzebuję pomocy przy napisaniu recenzji do tej książki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loonie Re: recenzja książki IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.07, 10:36 moze Steinbecka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netka Re: recenzja książki IP: *.pools.arcor-ip.net 21.03.07, 11:03 w ten sposob nie posuniemy ani o krok, loonie...a czas wydaje mi sie nagli :) Ustalmy waruneczki .A moze by tak przetarg otwarty na recenzunie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loonie Re: recenzja książki IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.07, 11:06 slowo sie rzeklo netka - zabieraj sie do pisania i nie proboj sie wykrecac :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loonie Re: recenzja książki IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.07, 11:07 chociaz ... jecki ma taki fajny adres - cos z laczka- tam pewnie jest ta recenzja Odpowiedz Link Zgłoś
malunia_21 Re: recenzja książki 21.03.07, 11:11 a zna ktoś tą książkę wogóle? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netka Re: recenzja książki IP: *.pools.arcor-ip.net 21.03.07, 11:09 loooooooooooooonie!!!!!!!!!!!!! dobrze, ale najpierw musze ugotowac barszczyk. Lubisz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loonie Re: recenzja książki IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.07, 11:13 netka - uwielbiam, robisz z zakwasem ? Ja mam dzis wolny dzien i tez robie obiad- placek po wegiersku - i dlatego za bardzo nie moge z ta recenzja. Napisalbym ja super, bo ksiazki nie czytalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netka Re: recenzja książki IP: *.pools.arcor-ip.net 21.03.07, 11:17 placek po wegiersku! Ich werde verrückt...lece do kuchni ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netka Re: recenzja książki IP: *.pools.arcor-ip.net 21.03.07, 11:14 Maluniu, kochanie, a nie prosciej byloby obejrzec DVD? z Malkovicem, taki naprawde fajny ten film byl, jak juz Ci sie nie chce czytac. I w razie czego mozesz zawsze sciagnac recenzyjke z okladki filmu ...))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
malunia_21 Re: recenzja książki 21.03.07, 11:18 Ale tu nie chodzi,że mi się nie chce czytać, po prostu mój niemiecki jest kiepski :( Po angielsku no problem,ale po niemiecku lipa. I musze to dobrze napisać,żeby mieć na koniec 4 z lektoratu niemieckiego Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: recenzja książki 21.03.07, 11:11 Posiadanie nie jest karalne. A jakbyś tak samodzielnie weszła na Amazon.de? Jest tam całe mnóstwo recenzji... Odpowiedz Link Zgłoś
malunia_21 Re: recenzja książki 21.03.07, 11:16 lira_korbowa! Jak nie chcesz pomagać to po prostu nie pomagaj :P Na tej stronce co podałaś byłam, ale tam są 3-wersowe recenzje ludzi i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: recenzja książki 21.03.07, 11:22 A czyje miałyby być, jak nie ludzi, hę? A poza tym kiepsko liczysz - ja naliczyłam 14 wersów. A recenzji widzę 14. Nie da się z tego nic zrobić? Jedna jest nawet po angielsku, to powinnaś zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netka Re: recenzja książki IP: *.pools.arcor-ip.net 21.03.07, 11:30 lira ma racje, malunia, pod linkiem smoka tez jest sporo tego, przeciez mozesz wypozyczyc kttoras ze zrecenzjonowanych tam ksiazek po niemiecku z biblioteki. Zawsze mozesz poprosic o pomoc przy sprawdzeniu Twojej wersji . Glowa do gory! Odpowiedz Link Zgłoś
malunia_21 Re: recenzja książki 21.03.07, 11:30 Hehe jesteś śmieszna.. przyszłaś mi tu wrzucać czy co? Ja tylko poprosiłam o pomoc..nie chcecie pomagać to nie ..Ok :) Jeśli myślisz że na drugim roku studiów tłumacząc tą recenzję kogoś po angielsku na niemiecki dostanę pozytywną ocenę to chyba kpisz :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loonie Re: recenzja książki IP: *.dip.t-dialin.net 21.03.07, 11:38 malunia nikt Ci nie wrzuca - zajrzyj pod ten adresik, a jesli to za malo, to pozostaje tylko laczka www.lesekost.de/Us/stb/HHLSTB01.htm Odpowiedz Link Zgłoś
malunia_21 Re: recenzja książki 21.03.07, 11:40 Gość portalu: loonie napisał(a): > malunia nikt Ci nie wrzuca - zajrzyj pod ten adresik, a jesli to za malo, to > pozostaje tylko laczka > > www.lesekost.de/Us/stb/HHLSTB01.htm Bardzo Ci dziękuję :) To mi na pewno pomoże Odpowiedz Link Zgłoś