Gość: Iris IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 14:12 gramatyka, słownictwo. znajdziesz tu wszystko co chcesz :) www.auf- deutsch.blog.onet.pl ZAPRASZAM! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jecki weshalb nur habe ich das Gefühl, dass IP: *.pools.arcor-ip.net 08.06.07, 15:57 Du selbst Hilfe brauchst? z.B. in Form einer tiefgründiger Anal yse... j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?! Re: weshalb nur habe ich das Gefühl, dass IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.07, 16:13 Dziecko drogie, najpierw napisz twoj tekst w blogu poprawnie po polsku, omijajac wszystkie bledy, a potem wypowiedz slowo np. Wohnheim opuszczajac srodkowe "H", jak to uogolniajac sugerujesz. A nastepnie zobaczymy co da sie zrobic :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jecki.p siehst Du? - 08.06.07, 16:22 - wlasnie to mialem na mysli. slonce Ci mozg wypala... j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Dobrą wolę doceniamy IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.07, 16:30 (tzn. przynajmniej ja), ale po pierwsze korzystaj ze słownika, po drugie z tą wymową to nie jest takie proste, po trzecie akurat tu na forum znajdziesz mnóstwo osób które znają niemiecki jak drugi ojczysty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fenomen Re: Dobrą wolę doceniamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 18:34 ale wy sie czepiacie... skad mozecie wiedziec co ten ktos tam chce napisac. a moze jest po germanistyce? hmmm? wymowa jest ok. faktycznie w polskiej czesci notki jest klika literowek i nic wiecej. dajmy szanse! Odpowiedz Link Zgłoś
wsiowa.baba Geniusze sa wsrod nas!! :-)) 08.06.07, 19:00 Nie na codzien spotyka sie kogos, kto w wieku 16 lat skonczyl germanistyke :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
liligorzow Re: Masz problem z niemieckim? Pomoge ci! 08.06.07, 19:16 tak, mam problem...chyba moge sie do Ciebie zwrocic, skoro sam oferujesz pomoc?? Prosze Cie bardzo...napisz mi kilka wad pracy za granica po niemiecku, bo ten jezyk to dla mnie kosmos...nigdy sie go chyba nie naucze:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iris Re: Masz problem z niemieckim? Pomoge ci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 20:19 faktycznie germanistyki nie skonczyla i mam 16 lat. ale oprocz osób biegle wladających niemieckim to forum odwiedzaja także osoby ze szkole podstawowej, gimnazjum. i ja mam taką wiedzę, którą bym mogła im przekazać. napisałam jeen popst a wszyscy z góry już wiecie, że to będzie nie wypał bo w polskiej części notki w jednym słowie odwrotnie napisałam 2 lierki. prosze bardzo! nie chcecie pomocy to bez łaski! umiecie tylko krytykować a sami pomagacie komuś? ciekawe... zawiodłam się bo zamist życzliwych ludzi spotykam tu zazdrośników i źle nastawionych do wszystkich i wszystkiego. to by było na tyle... ;( Odpowiedz Link Zgłoś
liligorzow Re: Masz problem z niemieckim? Pomoge ci! 08.06.07, 20:25 zgadzam sie z Toba, ludzie odwiedzajace te forum sa okropni!!! Zamiast pomocy spotkalam sie tu z okropnym szyderstwem i nietolerancja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netka Re: Masz problem z niemieckim? Pomoge ci! IP: *.pools.arcor-ip.net 08.06.07, 20:46 z ta nietolerancja ( dla lenistwa )masz racje. Zrob moze tak, jak gimnazjalisci : zacznij od konkretnego pytanka o jedna wade( tak na podpuche), zmien nick i czekaj na kogos, kto ma slabosc do idiotow ( chodza sluchy, ze netka ma taka slabosc). Po kilku dniach, pod nastepnym nikiem zadaj drugie pytanko ( moze znow ktos chwyci, bo np. dzisiejszych postow nie sledzil ) itd, itd. az do zebrania zadowalajacej ilosci zdan. Byl tu kiedys taki jeden, co cale zadanie domowe w ten sposob skompletowal. Powodzenia! ( bo widze, ze zmuszac Cie do wykonania jakiejkolwiek samodzielnej pracy byloby zbrodnia ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Bo my to forum traktujemy IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.07, 20:51 ...jako miejsce gdzie przychodza osoby zainteresowane jezykiem, wkładajace troche pracy w jego nauke i szukajace pomocy. Napiszesz na przykład tekst po niemiecku i chcesz wiedziec czy jest gramatycznie, ortograficznie, stylistyczunie poprawny - wtedy mozesz liczyc na pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netka Re: Bo my to forum traktujemy IP: *.pools.arcor-ip.net 08.06.07, 20:54 Mareczku, masz absolutna racje, tylko dla tak zdeterminowanego czlowieka taki wyklad to plachta na byka ! Zaloze sie, ze pokazala Ci teraz jezyk ( albo jeszcze co gorszego):-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magenta Schwan Nein! Glaube ich nicht! IP: 85.183.218.* 08.06.07, 22:36 Gość portalu: Marek napisał(a): ...jako miejsce gdzie przychodza osoby zainteresowane jezykiem, wkładajace troc > he pracy w jego nauke i szukajace pomocy. ================================================= Nein! Glaube ich nicht! Sehr viele junge Frauen, die hier reinblicken, haben mit Deutschlernen nix am Hut. Die wollen sich nur vom Jecki analysieren lassen. Wo keine Nachfrage, kein Markt, da auch kein Angebot! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasinek Re: Masz problem z niemieckim? Pomoge ci! IP: *.adsl.hansenet.de 08.06.07, 21:24 Willst Du überhaupt wirklich dem kleinen pubertierenden Erotomanen, der sich beim "Analysieren" am liebsten selbst im Spiegel betrachtet, wirklich die Freude machen und unglaublich prickelnde und seine ausnehmend geistreiche Ergüsse ernst nehmen? Der Jecki hat sich nun derart oft als Prekariatsaffe offenbart, dass man seine Antwort getrost ignorieren kann. Odpowiedz Link Zgłoś
jecki.p dat war soein Jenuss, dat man's wiederholen muss: 08.06.07, 21:36 "Willst Du überhaupt wirklich dem kleinen pubertierenden Erotomanen, der sich beim "Analysieren" am liebsten selbst im Spiegel betrachtet, wirklich die Freude machen und unglaublich prickelnde und seine ausnehmend geistreiche Ergüsse ernst nehmen? Der Jecki hat sich nun derart oft als Prekariatsaffe offenbart, dass man seine Antwort getrost ignorieren kann". Obiger Erguss stellt ein geradezu sinnblildliches Beispiel dafür dar, wie ein kleiner Junge sich VERHEBEN kann... :-))) j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasinek Re: dat war soein Jenuss, dat man's wiederholen m IP: *.adsl.hansenet.de 08.06.07, 22:00 wußte ich es doch, Sie ringen sich wenigstens ein Schmunzeln ab. BTW.Was für´n kleiner Junge möchte denn Dir schon bei deinen pädophilen Phantasiereien zuhören ? Odpowiedz Link Zgłoś
jecki.p na, so einer wie du 08.06.07, 22:07 - es sei denn, du bist ein einfacher Idiot... j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alice Lass ihm doch! IP: *.adsl.alicedsl.de 09.06.07, 09:46 Gość portalu: jasinek napisał(a): Willst Du überhaupt wirklich dem kleinen pubertierenden Erotomanen, der sich beim "Analysieren" am liebsten selbst im Spiegel betrachtet, wirklich die Freude machen... ============================= Lass ihm doch! Jeder muss auf seine eigene Art glücklich werden! Odpowiedz Link Zgłoś
jecki.p ebenD ! niejaki ASIEK bevorzugt z.B. 09.06.07, 09:51 das öffentliche Onanieren... :-) j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alice So bereitet man sich gegenseitig eine Freude. IP: *.adsl.alicedsl.de 09.06.07, 10:10 jecki.p napisał: ebenD ! niejaki ASIEK bevorzugt z.B.das öffentliche Onanieren... :-) ============================== Und der Jetzki schaut mit einem Fernglas zu! (Feldstecher) (10 x 50 CB Großfeld 119 / 1000m) Deine Alice mit den blonden Zopf und blauen Augen PS So bereitet man sich gegenseitig eine Freude. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alice Alice ist ein frommes Mädchen IP: *.adsl.alicedsl.de 09.06.07, 10:22 jecki.p napisał: > (Freuden) - hahahahahaha !!! :-)) ======================================= Man tut, was man kann für die armen Nächsten. Alice mit dem blondgoldenen Zopf ist ein frommes Mädchen. Geht jeden Freitag zur Heiligen Beichte! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alice Baba Wsiowa! Hilfe! IP: *.adsl.alicedsl.de 09.06.07, 10:45 jecki.p napisał: hahahahahaha !!! :-)) ============================================ Baba Wsiowa! Hilfe! Dem Jecki sind die Argumente ausgegangen im intellektuellen Dialog mit der blonden Alice. Sein Wortschatz war ja immer schon sehr limitiert. Bringe bitte auch die Tiggerific mit. Ich glaube ihr gehört alle zu einer Sippe. Und Sippenmitglieder stehen sich gegenseitig bei. Eure Alice mit dem goldenen Haar und blauen Augen PS Janusz bitte auch mitbringen! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alice Ist das nicht eine schwere Sünde? IP: *.adsl.alicedsl.de 09.06.07, 10:54 jecki.p napisał: ebenD ! niejaki ASIEK bevorzugt z.B.jecki ============================================================== "ebenD ! niejaki ASIEK bevorzugt z.B. jecki.p" Stimmt das wirklich? Treiben die beiden das miteinander? Was sagt die polnische Regierung dazu? Ist das nicht eine schwere Sünde? Eure Alice mit den blauen Augen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alice Las Dich nicht ins Bockshorn jagen. IP: *.adsl.alicedsl.de 09.06.07, 10:01 Gość portalu: Iris napisał(a): > gramatyka, słownictwo. znajdziesz tu wszystko co chcesz :) www.auf- > deutsch.blog.onet.pl ZAPRASZAM ======================================= Liebe Iris! Las Dich nicht ins Bockshorn jagen. Mir hat es in Deinem Internetportal sehr gut gefallen. Deine Alice mit dem blonden Zopf und blauen Augen tinyurl.com/339zb6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek I zniechęciliście dziewczynę IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.07, 19:21 (albo: zniechęciliśmy) (bloga juz nie ma) Szkoda w sumie. Chciała dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
gruene_fee Re: I zniechęciliście dziewczynę 09.06.07, 19:38 Mit guten Vorsätzen ist der Weg zur Hölle gepflastert... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iris Re: I zniechęciliście dziewczynę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 14:42 nom bloga usunelam... dlatego, że uznałam, iż wszyscy pozjadali rozumy świata i nie potrzebuja niczyjej pomocy... a faktycznie chciałam dobrze... bez łaski :) najdziwniejsze jest to, że dużo osób się tu na mnie wyżywa a sami nikomu nie pomagają... a zreszta... Pozdro dla Marka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alice iż wszyscy pozjadali rozumy świata IP: 85.183.211.* 11.06.07, 10:26 Gość portalu: Iris napisał(a): a sami nikomu nie pomagają... a zreszta... Pozdro dla Marka ============================================== Und wieso nicht an Alice ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urszula Re: Masz problem z niemieckim? Pomoge ci! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 12:16 Czy możesz powiedzieć jak będzie po niemiecku: Opole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechacz A jak nie Ofeld to na pewno Oppeln. IP: *.versanet.de 11.06.07, 12:56 Odpowiedz Link Zgłoś