krwawy Re: ciekawy program do nauki niemieckiego 14.10.03, 12:09 ARD, ZDF, 3SAT, ARTE, ........ Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy Re: ciekawy program do nauki niemieckiego 14.10.03, 12:10 Może nie zawsze ciekawy ale jeden z najskuteczniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: początkujący Re: ciekawy program do nauki niemieckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 15:17 arte jest po francusku... Ale gdyby ten wybór mogła zobaczyć Aster City, żadnego z nich nie retransmituje... Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy Re: ciekawy program do nauki niemieckiego 16.10.03, 15:45 Gość portalu: początkujący napisał(a): > arte jest po francusku... Ja mam w kablu po niemiecku. Spróbuj dostroić audio na odbiorniku satelitarnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: ciekawy program do nauki niemieckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 18:24 chyba dziewczynie chodzilo o program komputerowy... ja wyprobowalam kilka i kazdy ma inna zalete a wad maja sporo eteacher bardziej do slowek i gramatyki nie ma rozpoznawania mowy i innych, ale przygotowujac sie na zajecia mozna utworzyc wlasne cwiczenia z potrzebnym slownictwem i jest tani chyba 49 zl(czasami wklepywalam daty z historii przed klasowka wiec wszechstronne uzycie ;) ) mhhm nie jestem teraz w domu i nazw dokladnie nie pamietam ale z tych programow w ktorych sa opcje rozumienia ze sluchu, kontroli wymowy, duzo cwiczen z mikrofonem, nie ma duzo cwiczen albo nie ma wcale dotyczacych gramatyki i nie mozna dodawac wlasnych cwiczen wogole doszlam do wniosku ze sama z obecnych na rynku programow jezyka sie nie naucze i moge to traktowac jedynie jako wsparcie Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy Re: ciekawy program do nauki niemieckiego 20.10.03, 19:31 Gość portalu: mala napisał(a): > chyba dziewczynie chodzilo o program komputerowy... Nigdy bym się nie domyślił. Odpowiedz Link Zgłoś
absorb Re: zauwazylam :P 25.10.03, 10:27 Osobiście polecam multimedialny, bardzo nowoczesny kurs języka niemieckiego 'Sprachkurs Millenium' gdańskiej firmy Young Digital Poland. Jak dla mnie rewelacja. Opis tutaj: www.ydp.com.pl/opis.asp?ProduktID=29 Osobiście wspierałem się działającym w tle słownikiem Langenscheidt. Prawe kliknięcie w nieznany wyraz i już Langenscheidt otwarty na danym haśle. Kto spróbował wpełni udźwiękowionego Langenscheidt'a nigdy nie wróci do książkowej wersji słownika!! Opis tutaj: www.ydp.com.pl/opis.asp?produktID=28 Po klikaniu najlepiej położyć się na sofce i puścić SITA'ę nimiecki. (www.sita.pl) Są to wprost rewelacyjne nagrania! Tylko łącząc te trzy elementy można skutecznie uczyć się języka w domu. Książki narobią dużo nieodwracalnych szkód w wymowie. Nadeszła era dźwięku!!! Osobiście posiadam na sprzedaż wszystkie te materiały po bardzo okazyjnych cenach. Posiadam także ich ekwiwalenty do nauki angielskiego. Piszcie śmiało! kontaktuj@tlen.pl GG#: 2131333 GSM: 692760692 Odpowiedz Link Zgłoś