Dodaj do ulubionych

ciekawy program do nauki niemieckiego

IP: *.chello.pl 14.10.03, 00:02
Obserwuj wątek
    • krwawy Re: ciekawy program do nauki niemieckiego 14.10.03, 12:09
      ARD, ZDF, 3SAT, ARTE, ........
      • krwawy Re: ciekawy program do nauki niemieckiego 14.10.03, 12:10
        Może nie zawsze ciekawy ale jeden z najskuteczniejszych.
        • Gość: początkujący Re: ciekawy program do nauki niemieckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 15:17
          arte jest po francusku...
          Ale gdyby ten wybór mogła zobaczyć Aster City, żadnego z nich nie retransmituje...
          • krwawy Re: ciekawy program do nauki niemieckiego 16.10.03, 15:45
            Gość portalu: początkujący napisał(a):

> arte jest po francusku...

Ja mam w kablu po niemiecku. Spróbuj dostroić audio na odbiorniku satelitarnym.
            • Gość: mala Re: ciekawy program do nauki niemieckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 18:24
              chyba dziewczynie chodzilo o program komputerowy...

ja wyprobowalam kilka i kazdy ma inna zalete a wad maja sporo
              eteacher bardziej do slowek i gramatyki nie ma rozpoznawania mowy i innych,
              ale przygotowujac sie na zajecia mozna utworzyc wlasne cwiczenia z potrzebnym
              slownictwem i jest tani chyba 49 zl(czasami wklepywalam daty z historii przed
              klasowka wiec wszechstronne uzycie ;) )
              mhhm nie jestem teraz w domu i nazw dokladnie nie pamietam ale z tych
              programow w ktorych sa opcje rozumienia ze sluchu, kontroli wymowy, duzo
              cwiczen z mikrofonem, nie ma duzo cwiczen albo nie ma wcale dotyczacych
              gramatyki i nie mozna dodawac wlasnych cwiczen

wogole doszlam do wniosku ze sama z obecnych na rynku programow jezyka sie nie
              naucze i moge to traktowac jedynie jako wsparcie
              • krwawy Re: ciekawy program do nauki niemieckiego 20.10.03, 19:31
                Gość portalu: mala napisał(a):

> chyba dziewczynie chodzilo o program komputerowy...

Nigdy bym się nie domyślił.
                • Gość: mala zauwazylam :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 00:03
                  sarkazm??
                  • absorb Re: zauwazylam :P 25.10.03, 10:27
                    Osobiście polecam multimedialny, bardzo nowoczesny kurs języka
                    niemieckiego 'Sprachkurs Millenium' gdańskiej firmy Young Digital Poland. Jak
                    dla mnie rewelacja. Opis tutaj: www.ydp.com.pl/opis.asp?ProduktID=29

Osobiście wspierałem się działającym w tle słownikiem Langenscheidt. Prawe
                    kliknięcie w nieznany wyraz i już Langenscheidt otwarty na danym haśle. Kto
                    spróbował wpełni udźwiękowionego Langenscheidt'a nigdy nie wróci do książkowej
                    wersji słownika!! Opis tutaj: www.ydp.com.pl/opis.asp?produktID=28

Po klikaniu najlepiej położyć się na sofce i puścić SITA'ę nimiecki.
                    (www.sita.pl) Są to wprost rewelacyjne nagrania! Tylko łącząc te trzy elementy
                    można skutecznie uczyć się języka w domu. Książki narobią dużo nieodwracalnych
                    szkód w wymowie. Nadeszła era dźwięku!!! Osobiście posiadam na sprzedaż
                    wszystkie te materiały po bardzo okazyjnych cenach. Posiadam także ich
                    ekwiwalenty do nauki angielskiego. Piszcie śmiało!

kontaktuj@tlen.pl
                    GG#: 2131333
                    GSM: 692760692
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka