Dodaj do ulubionych

Frankfurt-zdjecia;0

21.10.03, 19:46
Jak ktoś ma fajne stronki o Frankfurcie/Main to piszta!!
Z góry dzięki pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: MALA Re: Frankfurt-zdjecia;0 IP: *.proxy.aol.com 21.10.03, 20:01
      JA MAM DUZO FASCYNUJACYCH WSPOMNIEN ZE FRANKFURTU
      GODNE POLECENIA JEST ZOO;NO I OCZYWISCIE FLUGHAFEN - frankfurt
      A co Ciebie interesuje bo sie nierozpisales????
      POZDRAWIAM SERDECZNIE MALA ;)))))))
      • breslauer_88 Re: Frankfurt-zdjecia;0 21.10.03, 21:35
        Nie napisalem bo nigdy nie bylem we Frankfurcie ;((((((((((((((((((.
        Interesuja mnie glownie ciekawe stronki o tym miescie, glownie widoki z
        WOLKENKRANTZER i naturalnie FRANKFURTER FLUGHAFEN;) A jezeli mielibiscie
        jakies fajne stronki o innych STADT z Neimiec itp to nie pogardze...;)
        • Gość: Jureek Re: Frankfurt-zdjecia;0 IP: 212.20.131.* 03.11.03, 15:14
          breslauer_88 napisał:

> Nie napisalem bo nigdy nie bylem we Frankfurcie ;((((((((((((((((((.
          > Interesuja mnie glownie ciekawe stronki o tym miescie, glownie widoki z
          > WOLKENKRANTZER

Widoki z wieżowca możesz podziwiać sam. Dach wieżowca Helaba Bank jest udostępniony dla gości. Niestety, wyjazd windą nie jest tani.
          Jura
    • Gość: peterpaul Re: Frankfurt-zdjecia;0 IP: *.dip.t-dialin.net 24.10.03, 10:48
      Ich schlage vor : www.meinestadt.de ! Ganz Deutschland , alle Bundesländer,
      Photos und Info !
    • breslauer_88 Re: Frankfurt-zdjecia;0 24.10.03, 16:10
      Danke schön!!!!!
      • Gość: WURST Re: Frankfurt-zdjecia;0 IP: *.wiwi.uni-frankfurt.de 24.10.03, 18:33
        Mieszkam w tym beznadziejnym Frankfurcie juz 9 lat.Miasto istotnie robi
        wrazenie na przybyszach z polskiej prowincji.W tym roku wracam do Polski.W
        Krakowie jest lepiej...
        • breslauer_88 Frankfurt beznadziejny?? 25.10.03, 10:12
          Nie pochodze wcale z zadnej prowincji, a Frankfurt na pewno nie jest az tak
          straszny...
          • Gość: miriam21@gazeta.pl Re: Frankfurt beznadziejny?? IP: *.proxy.aol.com 25.10.03, 12:32
            niestety potwierdzam, dla mnie FFM tez jest nudny. Mieszkalam i pracowalam tam
            kilka lat. W ciagu tygodnia jest OK, bo we Frankfurcie ma sie duza szanse na
            ciekawa prace ale na Wochenende nie ma co robic. Wszyscy, ze ten Taunus taki
            piekny - dla mnie tylko jakis taki ciemny (nie do porownania np. z Odenwald...)
            Fajne ale dosc niebezpieczne jest przejechnie sie samochodem na Frankfurter
            Kreuz i ogladanie samolotow. Najlepiej do tego nadaje sie oczywiscie cabriolet
            albo samochod z otwieranym dachem. Niestety takowego nie posiadam.

pozdrawiam
            Ania

pozdrawiam
            Ania
            • breslauer_88 Re: Frankfurt beznadziejny?? 25.10.03, 12:38
              No coz... wyglada na to, ze sam musze sie przekonac:-)
              • Gość: pp Re: Frankfurt beznadziejny?? IP: *.dip.t-dialin.net 29.10.03, 14:24
                Frankfurt/M jest pieknym miastem - radze Ci sie osobiscie przekonac .
                Duze wrazenie robi rzad najwyzszych w Europie wiezowcow na tle Starego Miasta !
                W zadnym wypadku nie jest nudny zas porownywanie go z Krakowem nie ma zupelnie
                sensu . Posadzenie o prowincjonalnosc ludzi ktorym podoba sie F/M jest po
                prostu zalosne...
                • buggi Re: Frankfurt beznadziejny?? 29.10.03, 14:28
                  wydaje mi sie, ze ociupinke przesadziles/as z ta pieknoscia Ffm, ale fakt.
                  • buggi Re: PS 29.10.03, 14:29
                    hihihi, "ale fakt" prosze skreslic.
                • Gość: Jureek Re: Frankfurt beznadziejny?? Tak IP: 217.173.196.* 29.10.03, 15:51
                  Gość portalu: pp napisał(a):

> Frankfurt/M jest pieknym miastem - radze Ci sie osobiscie przekonac .
                  > Duze wrazenie robi rzad najwyzszych w Europie wiezowcow na tle Starego
                  Miasta !
                  > W zadnym wypadku nie jest nudny zas porownywanie go z Krakowem nie ma zupelnie
                  > sensu .

Dlaczego nie ma sensu porownywanie z Krakowem? Ja tez uwazam, ze Frankfurt jest
                  nudny. To takie miasto, w ktorym sie pracuje, ale nie mieszka. Pewnie stad ta
                  nuda. Od ponad 5 lat pracuje we Frankfurcie, ale mieszkac bym tam nie chcial. W
                  tym roku mialem okazje popracowac i pomieszkac pare miesiecy w Kolonii. To
                  zupelnie co innego. Jest wieczorem dokad pojsc, sa fajne knajpki i co
                  najwazniejsze jest zycie na ulicach. A we Frankfurcie poza kilkoma miejscami
                  (Bornheim lub Gallus np.) gdzie jeszcze mozna i miejscowych spotkac w knajpie,
                  cala reszta jest nudna i nadeta i pelna przyjezdnych.
                  Jurek
                  • Gość: miriam21@gazeta.pl Re: Frankfurt beznadziejny?? Tak IP: *.proxy.aol.com 29.10.03, 17:36
                    Ej Jurek,
                    jestem dokladnei w tej samej sytuacji. Przedtem Frankfurt, teraz Kolonia.
                    Zgadzam sie
                    pozdrawiam

Ania
                    • Gość: Jureek Re: Frankfurt beznadziejny?? Tak IP: 213.134.138.* 30.10.03, 22:29
                      Gość portalu: miriam21@gazeta.pl napisał(a):

> Ej Jurek,
                      > jestem dokladnei w tej samej sytuacji. Przedtem Frankfurt, teraz Kolonia.

No to mogę Ci tylko pozadrościć. Po pięknych miesiącach spędzonych w Kolonii od
                      września musiałem wrócić do Frankfurtu. Ale od czasu do czasu jest okazja, żeby
                      choć na parę dni pojechać do Kolonii. Polecam Ci w Kolonii taką fajną jazzową
                      knajpę na Venloerstr. 501. Knajpa nazywa się też "501". Właściciel jest
                      polonofilem, czasami grywa tam fajny jazzowy zespół studencki, w składzie też
                      są Polacy i jeden Czech z Opavy (ale uwaga - chyba w poniedziałki i wtorki jest
                      zamknięta).
                      Mieszkałem w Kolonii w dzielnicy Nippes, na Mauenheimerstrasse. Tam też było
                      życie w knajpkach i na ulicach, do późna w nocy.
                      Jest jeszcze jedna przewaga Kolonii nad Frankfurtem, a mianowicie Kolonia jest
                      o wiele przyjaźniejsza rowerzystom.
                      Pozdrawiam
                      Jurek

P.S. Wiesz czym wyróżnia się kolońska klawiatura komputerowa?
                      • miriam21 Re: Frankfurt beznadziejny?? Tak 03.11.03, 13:47
                        nie, nie wiem co z ta klawiatura.

A my to bywamy na Zülpischer - i Küfhäuserstrasse
                        No i Südstadt, bo tu niedaleko mieszkamy.

Ale jeszcze co do FFM - uwazam, ze to naprawde miasto do zarabiania pieniedzy.
                        Takich miejsc pracy zyczylabym sobie np. w Kolonii. Ale moge Ci dac dobrego
                        kulinarnego "Tippa": Wloska knajpka / restauracja "La Fenice" na Hausener Weg
                        w Rödelheim. Z wygladu nic takiego specjalnego, ale NAPRAWDE doskonala kuchnia.

pozdrawiam
                        Ania

pozdrawiam
                        Ania

• Gość: Jureek Re: Frankfurt beznadziejny?? Tak IP: 212.20.131.* 03.11.03, 14:19
                          miriam21 napisała:

> nie, nie wiem co z ta klawiatura.

To otwórz ten link:
                          nolte-net.de/de/article/iso-8859-kolsch.html
                          wiele wyjaśnią też linki:
                          www.tech1.de/talkback/1053507390,39332,.shtmllub
                          morgenpost.berlin1.de/archiv2003/030520/aus_aller_welt/story605025.html

>
                          > A my to bywamy na Zülpischer - i Küfhäuserstrasse
                          > No i Südstadt, bo tu niedaleko mieszkamy.

No to fajnie mieszkacie. Tam też zapuszczałem się rowerem po pracy, chociaż jak dla mnie był to drugi koniec miasta. Ale gdy np. musiałem skorzystać z biblioteki, to po drodze zawsze znalazła się jakaś fajna knajpka.

> Ale jeszcze co do FFM - uwazam, ze to naprawde miasto do zarabiania pieniedzy.
                          > Takich miejsc pracy zyczylabym sobie np. w Kolonii.

A mi z kolei bardziej odpowiadała atmosfera w biurze w Kolonii. Ale i tu we frankfurcie nie narzekam.

> Ale moge Ci dac dobrego
                          > kulinarnego "Tippa": Wloska knajpka / restauracja "La Fenice" na Hausener Weg
                          > w Rödelheim. Z wygladu nic takiego specjalnego, ale NAPRAWDE doskonala kuchnia.

Dzięki, spróbuję.
                          Jeśli chodzi o jedzenie, to często chodzimy do "Zeitungs Ente", przy Frankenalee w dzielnicy Gallus.
                          Pozdrawiam
                          Jura
                          • miriam21 Re: Frankfurt beznadziejny?? Tak 03.11.03, 20:37
                            hi, hi,
                            u nas by trzeba bylo jeszcze dodac "Früh - K". Inne ponizej godnosci, a poza
                            tym to tam swietowalismy po slubie.

Mam wrazenie, ze w Kolonii pracuje sie krocej. Niestety nie z autopsji
                            poniewaz jestem teraz na urlopie wychowawczym, ale z tego co obserwuje u
                            sasiadow. Zreszta moj frankfurcki pracodawca to "Leistung aus Leidenschaft".
                            Bylo fajnie, bo bardzo ciekawie ale niesamowicie stresujaco.

Dzieki za tippa, przy nastepnej wizycie idziemy do "Zeitungsente".
                            pozdrawiam
                            Ania
                  • buggi Re: Frankfurt beznadziejny?? Tak 29.10.03, 22:24
                    to rzeczywiscie tylko pracujesz. A radzilabym kupic sobie ostatnie wydanie ",
                    Prinza" albo "Journal- Frankfurt- Führer" pt." Frankfurt geht aus" Znajdziesz
                    tam wszystko co trzeba: knajpy, restauracje, bary itp... A co powiesz o
                    Stadtmitte - okolice Zeilu i Sachcenhausen?
                    • Gość: Jureek Re: Frankfurt beznadziejny?? Tak IP: 213.134.138.* 30.10.03, 19:00
                      buggi napisała:

> to rzeczywiscie tylko pracujesz. A radzilabym kupic sobie ostatnie wydanie ",
                      > Prinza" albo "Journal- Frankfurt- Führer" pt." Frankfurt geht aus" Znajdziesz
                      > tam wszystko co trzeba: knajpy, restauracje, bary itp...

Alez ja nie twierdze, ze we Frankfurcie nie ma knajp. Sa, ale strasznie nudne.
                      Nie te klimaty, co Kolonia lub np. Berlin, nie mowiac już o Wrocławiu.

> A co powiesz o
                      > Stadtmitte - okolice Zeilu i Sachcenhausen?

Geil!!!!
                      Nie, powaznie to "Tote Hosen".
                      Jurek
                      • buggi Re: Frankfurt beznadziejny?? Tak 30.10.03, 22:59
                        Gość portalu: Jureek napisał(a):

> buggi napisała:
                        >
                        > > to rzeczywiscie tylko pracujesz. A radzilabym kupic sobie ostatnie wydanie
                        > ",
                        > > Prinza" albo "Journal- Frankfurt- Führer" pt." Frankfurt geht aus" Znajdzi
                        > esz
                        > > tam wszystko co trzeba: knajpy, restauracje, bary itp...
                        >
                        > Alez ja nie twierdze, ze we Frankfurcie nie ma knajp. Sa, ale strasznie
                        nudne.
                        > Nie te klimaty, co Kolonia lub np. Berlin, nie mowiac już o Wrocławiu.
                        >
                        > > A co powiesz o
                        > > Stadtmitte - okolice Zeilu i Sachcenhausen?
                        >
                        > Geil!!!!
                        > Nie, powaznie to "Tote Hosen".
                        > Jurek

To Twoje zdanie. Berlin , Hamburg i Kolonia sa rzeczywiscie
                        interesujacymi miastami, nawet bardziej od Frankfurtu. Przyznam racje. Z nuda
                        sie jednak nie zgodze.
                • Gość: aga Re: Frankfurt beznadziejny?? IP: *.uni / *.rz.uni-frankfurt.de 03.11.03, 14:56
                  Jestem we Franku od paru miesiecy (zaczynam na Uniwersytecie), wiec gdybys
                  mogl(a) polecic mi jakies ciekawe miejsca bylabym wdzieczna. Nie mam na mysli
                  muzeow, kin czy teatrow, ale np. kameralne kluby, galerie, kawiarnie...
                  Dziekuje i pozdrawiam!
                  • Gość: Jureek Re: Frankfurt beznadziejny?? IP: 212.20.131.* 03.11.03, 15:50
                    Gość portalu: aga napisał(a):

> Jestem we Franku od paru miesiecy (zaczynam na Uniwersytecie), wiec gdybys
                    > mogl(a) polecic mi jakies ciekawe miejsca bylabym wdzieczna. Nie mam na mysli
                    > muzeow, kin czy teatrow, ale np. kameralne kluby, galerie, kawiarnie...

Nie wiem, jakiej muzyki słuchasz, ale koleżanka z pracy puszcza w poniższym klubie od czasu do czasu britpop, sixties, independent...
                    Clubkeller Textorstr.26 Ffm-Sachsenhausen
                    www.popscene-frankfurt.de/
                    Podzielisz się wrażeniami?
                    Gdybyś wolała, żeby ktoś Cię tam wprowadził, to koleżanka chętnie to zrobi.
                    Jurek
                    • Gość: aga Re: Frankfurt beznadziejny?? IP: *.gsi.de 04.11.03, 17:17
                      Dziekuje, dopiero przed chwila zobaczylam Twoja odpowiedz. Moze wybiore sie w
                      najblizszy weekend, obiecuje podzielic sie wrazeniami!
                  • horge Re: Frankfurt beznadziejny?? 15.11.03, 12:21
                    W LUTYM ZACZNE SUDIOWAC WE f. MOZESZ DAC MI JAKIES RADY NA POCZATEK?W ZWIAZK Z
                    UNI I ZYCIEM
                • Gość: aga Re: Frankfurt beznadziejny?? IP: *.gsi.de 04.11.03, 17:11
                  Jestem we Franku od niedawna, stad tez moja prosba: Moze moglbys (moglabys)
                  polecic mi kameralna kawiarnie i Pub, moze byc np. yazzowy, bluesowy.
                  Dziekuje!
                  • Gość: kosa OD LUTEGO WE FRANFURCIE IP: *.tpnets.com 16.11.03, 22:29
                    od lutego mamm zamiar studiowac we Fr,prosze o poradu dot. studiow i zycia w
                    tym miescie
                    • buggi Re: prosze bardzo 16.11.03, 23:07

www.uni-frankfurt.de/
                      • Gość: kosa Re: prosze bardzo IP: *.tpnets.com 20.11.03, 23:18
                        dzieki,ta stronke znam chodzi mi bardzeiej o praktyczne porady.....
    • lepian4 Re: Frankfurt-zdjecia;0 28.10.03, 19:59
      Na poczcie na lotnisku we frakfurcie pracuje bardzo ladna pani. Niestety nie
      ma jej zdjecia w internecie, zatem musisz mi uwierzyc na slowo.
      • breslauer_88 oj, przekonam sie na pewno!!;) 29.10.03, 15:36
        Mam nadzieje, ze niedlugo;-) A co do tej ladnej pani... postaram sie tam
        wybrac samolotem:-)
        • meenzer Re: oj, przekonam sie na pewno!!;) 29.10.03, 18:14
          www.frankfurt.de
          www.frankfurt.de/sis/Stadtportrait_webcam0.html
          www.deutschland-panorama.de/
          tak odpowiadajac na pytanie
          LUDZIE ODPOWIADAJCIE NA ZADAWANE PYTANIA !!!
          • breslauer_88 Re: oj, przekonam sie na pewno!!;) 29.10.03, 19:26
            Vielen Dank!!
            • marchewa4 Re: oj, przekonam sie na pewno!!;) 05.11.03, 14:47
              www.emporis.info/ge/wm/ci/bo/?id=100563
              www.emporis.info/ge/wm/ci/bu/?id=100563
              M.
              • Gość: kosa Re: oj, przekonam sie na pewno!!;) IP: *.tpnets.com 17.11.03, 22:59
                niedlugo zamierzam studiowac we F.,moze podacie mi jakies rady do DSH?jak
                podoba sie wam miasto?
                • mathias_sammer Re: oj, przekonam sie na pewno!!;) 24.11.03, 16:40
                  Gość portalu: kosa napisał(a):

> niedlugo zamierzam studiowac we F.,moze podacie mi jakies rady do DSH?jak
                  > podoba sie wam miasto?

Mnie sie podoba.
                  M.S.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka