breslauer_88 21.10.03, 19:46 Jak ktoś ma fajne stronki o Frankfurcie/Main to piszta!! Z góry dzięki pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MALA Re: Frankfurt-zdjecia;0 IP: *.proxy.aol.com 21.10.03, 20:01 JA MAM DUZO FASCYNUJACYCH WSPOMNIEN ZE FRANKFURTU GODNE POLECENIA JEST ZOO;NO I OCZYWISCIE FLUGHAFEN - frankfurt A co Ciebie interesuje bo sie nierozpisales???? POZDRAWIAM SERDECZNIE MALA ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
breslauer_88 Re: Frankfurt-zdjecia;0 21.10.03, 21:35 Nie napisalem bo nigdy nie bylem we Frankfurcie ;((((((((((((((((((. Interesuja mnie glownie ciekawe stronki o tym miescie, glownie widoki z WOLKENKRANTZER i naturalnie FRANKFURTER FLUGHAFEN;) A jezeli mielibiscie jakies fajne stronki o innych STADT z Neimiec itp to nie pogardze...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Frankfurt-zdjecia;0 IP: 212.20.131.* 03.11.03, 15:14 breslauer_88 napisał: > Nie napisalem bo nigdy nie bylem we Frankfurcie ;((((((((((((((((((. > Interesuja mnie glownie ciekawe stronki o tym miescie, glownie widoki z > WOLKENKRANTZER Widoki z wieżowca możesz podziwiać sam. Dach wieżowca Helaba Bank jest udostępniony dla gości. Niestety, wyjazd windą nie jest tani. Jura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peterpaul Re: Frankfurt-zdjecia;0 IP: *.dip.t-dialin.net 24.10.03, 10:48 Ich schlage vor : www.meinestadt.de ! Ganz Deutschland , alle Bundesländer, Photos und Info ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WURST Re: Frankfurt-zdjecia;0 IP: *.wiwi.uni-frankfurt.de 24.10.03, 18:33 Mieszkam w tym beznadziejnym Frankfurcie juz 9 lat.Miasto istotnie robi wrazenie na przybyszach z polskiej prowincji.W tym roku wracam do Polski.W Krakowie jest lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
breslauer_88 Frankfurt beznadziejny?? 25.10.03, 10:12 Nie pochodze wcale z zadnej prowincji, a Frankfurt na pewno nie jest az tak straszny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miriam21@gazeta.pl Re: Frankfurt beznadziejny?? IP: *.proxy.aol.com 25.10.03, 12:32 niestety potwierdzam, dla mnie FFM tez jest nudny. Mieszkalam i pracowalam tam kilka lat. W ciagu tygodnia jest OK, bo we Frankfurcie ma sie duza szanse na ciekawa prace ale na Wochenende nie ma co robic. Wszyscy, ze ten Taunus taki piekny - dla mnie tylko jakis taki ciemny (nie do porownania np. z Odenwald...) Fajne ale dosc niebezpieczne jest przejechnie sie samochodem na Frankfurter Kreuz i ogladanie samolotow. Najlepiej do tego nadaje sie oczywiscie cabriolet albo samochod z otwieranym dachem. Niestety takowego nie posiadam. pozdrawiam Ania pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
breslauer_88 Re: Frankfurt beznadziejny?? 25.10.03, 12:38 No coz... wyglada na to, ze sam musze sie przekonac:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Frankfurt beznadziejny?? IP: *.dip.t-dialin.net 29.10.03, 14:24 Frankfurt/M jest pieknym miastem - radze Ci sie osobiscie przekonac . Duze wrazenie robi rzad najwyzszych w Europie wiezowcow na tle Starego Miasta ! W zadnym wypadku nie jest nudny zas porownywanie go z Krakowem nie ma zupelnie sensu . Posadzenie o prowincjonalnosc ludzi ktorym podoba sie F/M jest po prostu zalosne... Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Frankfurt beznadziejny?? 29.10.03, 14:28 wydaje mi sie, ze ociupinke przesadziles/as z ta pieknoscia Ffm, ale fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Frankfurt beznadziejny?? Tak IP: 217.173.196.* 29.10.03, 15:51 Gość portalu: pp napisał(a): > Frankfurt/M jest pieknym miastem - radze Ci sie osobiscie przekonac . > Duze wrazenie robi rzad najwyzszych w Europie wiezowcow na tle Starego Miasta ! > W zadnym wypadku nie jest nudny zas porownywanie go z Krakowem nie ma zupelnie > sensu . Dlaczego nie ma sensu porownywanie z Krakowem? Ja tez uwazam, ze Frankfurt jest nudny. To takie miasto, w ktorym sie pracuje, ale nie mieszka. Pewnie stad ta nuda. Od ponad 5 lat pracuje we Frankfurcie, ale mieszkac bym tam nie chcial. W tym roku mialem okazje popracowac i pomieszkac pare miesiecy w Kolonii. To zupelnie co innego. Jest wieczorem dokad pojsc, sa fajne knajpki i co najwazniejsze jest zycie na ulicach. A we Frankfurcie poza kilkoma miejscami (Bornheim lub Gallus np.) gdzie jeszcze mozna i miejscowych spotkac w knajpie, cala reszta jest nudna i nadeta i pelna przyjezdnych. Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miriam21@gazeta.pl Re: Frankfurt beznadziejny?? Tak IP: *.proxy.aol.com 29.10.03, 17:36 Ej Jurek, jestem dokladnei w tej samej sytuacji. Przedtem Frankfurt, teraz Kolonia. Zgadzam sie pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Frankfurt beznadziejny?? Tak IP: 213.134.138.* 30.10.03, 22:29 Gość portalu: miriam21@gazeta.pl napisał(a): > Ej Jurek, > jestem dokladnei w tej samej sytuacji. Przedtem Frankfurt, teraz Kolonia. No to mogę Ci tylko pozadrościć. Po pięknych miesiącach spędzonych w Kolonii od września musiałem wrócić do Frankfurtu. Ale od czasu do czasu jest okazja, żeby choć na parę dni pojechać do Kolonii. Polecam Ci w Kolonii taką fajną jazzową knajpę na Venloerstr. 501. Knajpa nazywa się też "501". Właściciel jest polonofilem, czasami grywa tam fajny jazzowy zespół studencki, w składzie też są Polacy i jeden Czech z Opavy (ale uwaga - chyba w poniedziałki i wtorki jest zamknięta). Mieszkałem w Kolonii w dzielnicy Nippes, na Mauenheimerstrasse. Tam też było życie w knajpkach i na ulicach, do późna w nocy. Jest jeszcze jedna przewaga Kolonii nad Frankfurtem, a mianowicie Kolonia jest o wiele przyjaźniejsza rowerzystom. Pozdrawiam Jurek P.S. Wiesz czym wyróżnia się kolońska klawiatura komputerowa? Odpowiedz Link Zgłoś
miriam21 Re: Frankfurt beznadziejny?? Tak 03.11.03, 13:47 nie, nie wiem co z ta klawiatura. A my to bywamy na Zülpischer - i Küfhäuserstrasse No i Südstadt, bo tu niedaleko mieszkamy. Ale jeszcze co do FFM - uwazam, ze to naprawde miasto do zarabiania pieniedzy. Takich miejsc pracy zyczylabym sobie np. w Kolonii. Ale moge Ci dac dobrego kulinarnego "Tippa": Wloska knajpka / restauracja "La Fenice" na Hausener Weg w Rödelheim. Z wygladu nic takiego specjalnego, ale NAPRAWDE doskonala kuchnia. pozdrawiam Ania pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Frankfurt beznadziejny?? Tak IP: 212.20.131.* 03.11.03, 14:19 miriam21 napisała: > nie, nie wiem co z ta klawiatura. To otwórz ten link: nolte-net.de/de/article/iso-8859-kolsch.html wiele wyjaśnią też linki: www.tech1.de/talkback/1053507390,39332,.shtmllub morgenpost.berlin1.de/archiv2003/030520/aus_aller_welt/story605025.html > > A my to bywamy na Zülpischer - i Küfhäuserstrasse > No i Südstadt, bo tu niedaleko mieszkamy. No to fajnie mieszkacie. Tam też zapuszczałem się rowerem po pracy, chociaż jak dla mnie był to drugi koniec miasta. Ale gdy np. musiałem skorzystać z biblioteki, to po drodze zawsze znalazła się jakaś fajna knajpka. > Ale jeszcze co do FFM - uwazam, ze to naprawde miasto do zarabiania pieniedzy. > Takich miejsc pracy zyczylabym sobie np. w Kolonii. A mi z kolei bardziej odpowiadała atmosfera w biurze w Kolonii. Ale i tu we frankfurcie nie narzekam. > Ale moge Ci dac dobrego > kulinarnego "Tippa": Wloska knajpka / restauracja "La Fenice" na Hausener Weg > w Rödelheim. Z wygladu nic takiego specjalnego, ale NAPRAWDE doskonala kuchnia. Dzięki, spróbuję. Jeśli chodzi o jedzenie, to często chodzimy do "Zeitungs Ente", przy Frankenalee w dzielnicy Gallus. Pozdrawiam Jura Odpowiedz Link Zgłoś
miriam21 Re: Frankfurt beznadziejny?? Tak 03.11.03, 20:37 hi, hi, u nas by trzeba bylo jeszcze dodac "Früh - K". Inne ponizej godnosci, a poza tym to tam swietowalismy po slubie. Mam wrazenie, ze w Kolonii pracuje sie krocej. Niestety nie z autopsji poniewaz jestem teraz na urlopie wychowawczym, ale z tego co obserwuje u sasiadow. Zreszta moj frankfurcki pracodawca to "Leistung aus Leidenschaft". Bylo fajnie, bo bardzo ciekawie ale niesamowicie stresujaco. Dzieki za tippa, przy nastepnej wizycie idziemy do "Zeitungsente". pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Frankfurt beznadziejny?? Tak 29.10.03, 22:24 to rzeczywiscie tylko pracujesz. A radzilabym kupic sobie ostatnie wydanie ", Prinza" albo "Journal- Frankfurt- Führer" pt." Frankfurt geht aus" Znajdziesz tam wszystko co trzeba: knajpy, restauracje, bary itp... A co powiesz o Stadtmitte - okolice Zeilu i Sachcenhausen? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Frankfurt beznadziejny?? Tak IP: 213.134.138.* 30.10.03, 19:00 buggi napisała: > to rzeczywiscie tylko pracujesz. A radzilabym kupic sobie ostatnie wydanie ", > Prinza" albo "Journal- Frankfurt- Führer" pt." Frankfurt geht aus" Znajdziesz > tam wszystko co trzeba: knajpy, restauracje, bary itp... Alez ja nie twierdze, ze we Frankfurcie nie ma knajp. Sa, ale strasznie nudne. Nie te klimaty, co Kolonia lub np. Berlin, nie mowiac już o Wrocławiu. > A co powiesz o > Stadtmitte - okolice Zeilu i Sachcenhausen? Geil!!!! Nie, powaznie to "Tote Hosen". Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Frankfurt beznadziejny?? Tak 30.10.03, 22:59 Gość portalu: Jureek napisał(a): > buggi napisała: > > > to rzeczywiscie tylko pracujesz. A radzilabym kupic sobie ostatnie wydanie > ", > > Prinza" albo "Journal- Frankfurt- Führer" pt." Frankfurt geht aus" Znajdzi > esz > > tam wszystko co trzeba: knajpy, restauracje, bary itp... > > Alez ja nie twierdze, ze we Frankfurcie nie ma knajp. Sa, ale strasznie nudne. > Nie te klimaty, co Kolonia lub np. Berlin, nie mowiac już o Wrocławiu. > > > A co powiesz o > > Stadtmitte - okolice Zeilu i Sachcenhausen? > > Geil!!!! > Nie, powaznie to "Tote Hosen". > Jurek To Twoje zdanie. Berlin , Hamburg i Kolonia sa rzeczywiscie interesujacymi miastami, nawet bardziej od Frankfurtu. Przyznam racje. Z nuda sie jednak nie zgodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Frankfurt beznadziejny?? IP: *.uni / *.rz.uni-frankfurt.de 03.11.03, 14:56 Jestem we Franku od paru miesiecy (zaczynam na Uniwersytecie), wiec gdybys mogl(a) polecic mi jakies ciekawe miejsca bylabym wdzieczna. Nie mam na mysli muzeow, kin czy teatrow, ale np. kameralne kluby, galerie, kawiarnie... Dziekuje i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: Frankfurt beznadziejny?? IP: 212.20.131.* 03.11.03, 15:50 Gość portalu: aga napisał(a): > Jestem we Franku od paru miesiecy (zaczynam na Uniwersytecie), wiec gdybys > mogl(a) polecic mi jakies ciekawe miejsca bylabym wdzieczna. Nie mam na mysli > muzeow, kin czy teatrow, ale np. kameralne kluby, galerie, kawiarnie... Nie wiem, jakiej muzyki słuchasz, ale koleżanka z pracy puszcza w poniższym klubie od czasu do czasu britpop, sixties, independent... Clubkeller Textorstr.26 Ffm-Sachsenhausen www.popscene-frankfurt.de/ Podzielisz się wrażeniami? Gdybyś wolała, żeby ktoś Cię tam wprowadził, to koleżanka chętnie to zrobi. Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Frankfurt beznadziejny?? IP: *.gsi.de 04.11.03, 17:17 Dziekuje, dopiero przed chwila zobaczylam Twoja odpowiedz. Moze wybiore sie w najblizszy weekend, obiecuje podzielic sie wrazeniami! Odpowiedz Link Zgłoś
horge Re: Frankfurt beznadziejny?? 15.11.03, 12:21 W LUTYM ZACZNE SUDIOWAC WE f. MOZESZ DAC MI JAKIES RADY NA POCZATEK?W ZWIAZK Z UNI I ZYCIEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Frankfurt beznadziejny?? IP: *.gsi.de 04.11.03, 17:11 Jestem we Franku od niedawna, stad tez moja prosba: Moze moglbys (moglabys) polecic mi kameralna kawiarnie i Pub, moze byc np. yazzowy, bluesowy. Dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosa OD LUTEGO WE FRANFURCIE IP: *.tpnets.com 16.11.03, 22:29 od lutego mamm zamiar studiowac we Fr,prosze o poradu dot. studiow i zycia w tym miescie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosa Re: prosze bardzo IP: *.tpnets.com 20.11.03, 23:18 dzieki,ta stronke znam chodzi mi bardzeiej o praktyczne porady..... Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Frankfurt-zdjecia;0 28.10.03, 19:59 Na poczcie na lotnisku we frakfurcie pracuje bardzo ladna pani. Niestety nie ma jej zdjecia w internecie, zatem musisz mi uwierzyc na slowo. Odpowiedz Link Zgłoś
breslauer_88 oj, przekonam sie na pewno!!;) 29.10.03, 15:36 Mam nadzieje, ze niedlugo;-) A co do tej ladnej pani... postaram sie tam wybrac samolotem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
meenzer Re: oj, przekonam sie na pewno!!;) 29.10.03, 18:14 www.frankfurt.de www.frankfurt.de/sis/Stadtportrait_webcam0.html www.deutschland-panorama.de/ tak odpowiadajac na pytanie LUDZIE ODPOWIADAJCIE NA ZADAWANE PYTANIA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
marchewa4 Re: oj, przekonam sie na pewno!!;) 05.11.03, 14:47 www.emporis.info/ge/wm/ci/bo/?id=100563 www.emporis.info/ge/wm/ci/bu/?id=100563 M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosa Re: oj, przekonam sie na pewno!!;) IP: *.tpnets.com 17.11.03, 22:59 niedlugo zamierzam studiowac we F.,moze podacie mi jakies rady do DSH?jak podoba sie wam miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: oj, przekonam sie na pewno!!;) 24.11.03, 16:40 Gość portalu: kosa napisał(a): > niedlugo zamierzam studiowac we F.,moze podacie mi jakies rady do DSH?jak > podoba sie wam miasto? Mnie sie podoba. M.S. Odpowiedz Link Zgłoś