Dodaj do ulubionych

LCCI EFB Level4

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.04, 20:49
Ktoś zdawałten egzamin? Jeśli tak to bardzo proszę o rade? przygotować się
samemu w domu (jeśli tak to z jakiej książki warto?) czy może lepiej zapisać
się na kurs do jakiejś szkoły (moze coś wiecie o TFLS?)? Z gory dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lily Re: LCCI EFB Level4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 04:37
      I did LCCI III, I can give you some info about it if you want.

What I know about LCCI IV is that it's not worth doing unless you have a good
      reason. LCCI III is enough for your employer for example. Many people don't
      even know that there is something like LCCI IV, as there were only three levels
      for a long time.

LCCI IV involves tricky question and is really difficult - you need lots of
      luck to pass it.

And I think it would be difficult to prepare for such an exam by yourself. Even
      if you learned how to write reports, letters etc. and knew business vocabulary
      very well, you still wouldn't be prepared well. Teachers on the course will
      give you lots of useful advice which will help you pass the exam.
    • Gość: beata_ Re: LCCI EFB Level4 IP: *.waw1.cyber-cafe.pl 27.01.04, 18:17
      ja zdawalam, absolutnie nie zgadzam sie z Lily, podchodzilam bez kursu, uczylam
      sie sama. Dostalam pass with dist. Zdawalam go 3 miesiace po tym, jak zdalam 3,
      ale okazalo sie, ze 3 nie zalicza mi calego lektoratu z angielskiego, jedynie 4.
      (to tak apropo's opinii, ze nie trzeba zaliczac 4 i wystarczy 3)

Niewiele trudniejszy od 3, powiedzmy troche bardziej wyszukane pytania.
      Zdawalam w Empiku. POWODZENIA,
      • tangerin Re: LCCI EFB Level4 28.01.04, 12:23
        Beata, mogłabyś mi powiedzieć z jakich książek się przygotowywałaś? kiedyś
        dawno temu zrobiłam sobie level2, chodziłam na kurs, ale bardziej opowiada mi
        nauka w domku, bo jestem cholernym samoukiem. A na 3 szkoda mi jakoś czasu...
        • chica33 Re: LCCI EFB Level4 02.02.04, 10:43
          Ja tez zdawalam 4 (tez mam distinction:-) wiec jak widac, nie jest to nie do
          przejscia, uczylam sie sama: jest taka ksiazka English For Business LCCI level
          4, granatowo-zolta, kosztuje cos okolo 70 pln (nie pamietam dokladnie tytulu,
          ale dosc charakterystyczna seria)-do dostania w ksiagarniach
          Akademia. "Douczlam" sie z Market Leader jesli chodzi o slownictwo.
          Zgadzam sie z Beata - egzamin wcale nie jest trudny, moze troszeczke bardziej
          wyrafinowany niz 3 ale bez przesady - nie nalezy sluchac opinii osob, ktore
          zdawaly 3 i twierdza, ze to wystarczy i ze 4 jest bardzo trudna. Mam wrazenie,
          ze roznica miedzy 2 a 3 jest duzo wieksza, niz miedzy 3 a 4.
          Zdawalam w Pol Anglo.
    • Gość: groovejet Re: LCCI EFB Level4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 21:48
      Bardzo fajna szkoła i bardzo dobrze przygotowani lektorzy. Chodziłem tam na
      kurs LCCI 3 i zdałem na Pass with Distinction. Polecam
    • Gość: iva Re: LCCI EFB Level4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 08:34
      zdałam w tej szkole lcci3 na pass with credit. polecam bez zastrzeżeń
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka