nathan39
09.08.11, 18:19
Mam prośbę - czy możecie mi polecić jakieś wydawnictwo płytowe do nauki angielskiego?
Pomysł jest taki - to musi być płyta, którą będę odtwarzał w samochodzie. Nie mam czasu na siedzeniem nad książkami a dużo ostatnio podróżuję więc mógłbym wykorzystać ten czas bardziej twórczo. Minimum gramatyki, zero pisania - tylko rozumienie i wypowiedzi w prostych zdaniach abym umiał cokolwiek z siebie wydukać w restauracji, hotelu, w rozmowie z pielęgniarką, na lotnisku. Musi być od podstaw. Uczyłem się kiedyś angielskiego ale było to sto lat temu a jak wiadomo - język który nie jest używany ulega zapomnieniu.
Patrzyłem w empiku i na allegro - sporo tego. Poniżej linki do wydawnictw, które najlepiej sie sprzedają co nie znaczy oczywiście, że mają sens. Może znacie coś z tych rzeczy i moglibyście polecić?
allegro.pl/blondynka-na-jezykach-angielski-cd-pawlikowska-i1741204918.html
allegro.pl/angielski-w-samochodzie-kurs-nauka-callan-hit-i1756850717.html
allegro.pl/bbc-angielski-dla-kierowcow-mp3-przesylka-gratis-i1719890219.html
Aha, słucham teraz sobie z odtwarzacza jakiejś płytki - rozmówki angielskie z Rzeczpospolitej. Niby fajne ale cały czas po angielsku, nic nie tłumaczą na polski. Jakieś 50% tego rozumiem ale to tylko dla tego, że coś tam pamiętam z zamierzchłych czasów. Wg mnie taka nauka jęzka bez tłumaczenia jest dziwna :)