Dodaj do ulubionych

Gdzie FCE robić ??

IP: *.polcard.com.pl / *.polcard.com.pl 11.10.04, 11:01
Mam pytanie gdzie najlepiej według Was chodzić na kurs przygotowawczy do
FCE ?? Zależy mi pilnie , ewentualnie (bo nie wiem czy dam radę czasowo )
jak najlepiej przygotować się do tego samodzielnie ?
Obserwuj wątek
    • vokulski Re: Gdzie FCE robić ?? 12.10.04, 08:47
      up
    • vokulski Re: Gdzie FCE robić ?? 12.10.04, 08:48
      Gość portalu: per sempre napisał(a):

> Mam pytanie gdzie najlepiej według Was chodzić na kurs przygotowawczy do
      > FCE ?? Zależy mi pilnie , ewentualnie (bo nie wiem czy dam radę czasowo )
      > jak najlepiej przygotować się do tego samodzielnie ?
      >
      Zapomniałem dodać że chodzi mi o Warszawę
    • anija22 Re: Gdzie FCE robić ?? 12.10.04, 19:46
      No własnie, ja równiz chcę się zapisać na kurs do FCE. Powiem Ci że ja wybrałam
      szkołę TFLS. Wejdź sobie na stronę www.ang.pl. Tam są szkoły językowe i opinie
      ludzi na ich temat. Chciałabym zdawać FCE w czerwcu 2005. Kurs tam jest 2
      semestralny. Całosc kosztuje 2220zł. Mozna też wybrac opcje z podręcznikami.
      Oczywiscie szkoła ta miesci się w Warszawie. Wydaje mi si że jst dobra. Wybór i
      tak należy do Ciebie.
      • Gość: per sempre Re: Gdzie FCE robić ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 09:37
        Dzięki za podpowiedź , robiłem u nich na stronie testy , spróbuje do nich
        zadzwonic i zobaczyć w jakich godzinach maja ten kurs . 2220 trochę duzo no ale
        cóż , jak to sie mówi : jak trzeba to mus ;-)

Zapraszam inne osoby do tematu
        • Gość: baba Re: Gdzie FCE robić ?? IP: *.acn.waw.pl 13.10.04, 19:27

FCE to lepiej samodzielnie, ale tylko wtedy, jesli masz solidna podbudowe
          gramatyczna i silna wole. Ja sama sie przygotowalam z podrecznika Golden Maximiser
          plus testy i mnostwo wlasnych lektur.
          Pozdrawiam
          • Gość: domani sara meglio Re: Gdzie FCE robić ?? IP: *.polcard.com.pl / *.polcard.com.pl 14.10.04, 13:54
            No juz obdzwoniłem 8 szkół językowych niestety nigdzie mi nie pasuje godzinowo
            praktycznie wszyscy mają te sam dni te same godziny , wiadomo ustawiają pod
            większość a ja niestety pracuje niestandardowo . No cóż zakupiłem trochę
            książek na Allegro i spróbuje samodzielnie .

Mam pytanie czy znacie może coś na komputer oprócz SuperMemo bo mam już
            • Gość: anija22 Re: Gdzie FCE robić ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.04, 14:35
              Hm,może samemu się nauczyć to rzeczywiscie dobry pomysł...
              • Gość: anija22 Re: Gdzie FCE robić ?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.10.04, 15:44
                Byłam dzis w TFLS i robiłam test. Poszedł mi dobrze. natomiast późnije miałam
                rozmowę z metodykiem no i z tym niestety gorzej. Mam problemy z mówieniem. No i
                ogólnie spodobało mi się tam i zapisuję się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka