Gość: olek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 23:39 polisa obowiazkowego ubezpieczenia odpowiedzialnosci cywilnej posiadaczy pojazdow mechanicznych i dobrowolnych ubezpieczen nastepstw nieszczesliwych wypadkow skladka bezszkodowa jazda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dfw Re: polisa OC samochodu pomocy 10.11.04, 00:03 To pierwsze dlugie zdanie wydaje sie byc wyrwane z kontekstu. Mozesz podac calosc w celu prawidlowego przetlumaczenia? polisa obowiazkowego ubezpieczenia odpowiedzialnosci cywilnej posiadaczy pojazdow mechanicznych ~ manadatory liability coverage policy (mozna ale nie trzeba dodawac of the owners of the automobiles, bo i tak wiadomo o kogo chodzi) dobrowolne ubezpieczenia = optional coverage / insurance skladka (np. miesieczna) = monthly premium bezszkodowa jazda = potocznie clean driving record - or accident-free More info right here: www.statefarm.com/insuranc/auto/whatis.htm www.statefarm.com/insuranc/auto/options.htm www.statefarm.com/insuranc/auto/discounts.htm Take care : ) Odpowiedz Link Zgłoś
u-boot_88 Re: polisa OC samochodu pomocy 10.11.04, 10:17 Ja to widzę nieco inaczej: mandatory motor third party liability policy, bodily injury/ death insurance. Reszta tak jak mój "przedmówca". Jeśli chodzi o bezszkodową jazdę to można powiedzieć "good loss record" lub po prostu "no losses ocurrred". Odpowiedz Link Zgłoś
deadeasy Re: polisa OC samochodu pomocy 10.11.04, 10:35 nie wiem jak to jest z prawniczym "mumbo-jumbo" ale taka minimalna=obowiazkowa polise ubezpieczeniowa (samochod/motor) nazywaja w UK "third party only insurance". skladka ubezpieczeniowa = "premium" z ta bezszkodowa jazda - nie wiem jak to bedzie "po prawniczemu" ale zwykle sie mowi "no claims", np. o znizce za bezszkodowa jazde = "no claims bonus". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: polisa OC samochodu pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 22:05 Dziekuje wam bardzo Odpowiedz Link Zgłoś