Dodaj do ulubionych

trzy watpliwosci w moim cv (informatyka)

IP: *.proxyplus.cz / *.centertel.pl 03.02.05, 09:59
dwumiesięczna praktyka - two-month placement czy two months placement?
(apprenticeship) ???

Właściciel Usług Systemu Informatycznego (WUSI) - Owner of IT Services (???)

Główny Analityk (projektu) - Main Analyst , General Analyst czy Leading
Analyst
Obserwuj wątek
    • Gość: jacek Re: trzy watpliwosci w moim cv (informatyka) IP: *.proxyplus.cz / *.centertel.pl 03.02.05, 10:00
      ale raptus ze mnie,
      przepraszam ale zapomnialem napisac ze bede wdzieczny za pomoc i rozwianie
      wątpliwości
      pozdrawiam
      Jacek
    • Gość: jacek Re: cztery watpliwosci IP: *.proxyplus.cz / *.centertel.pl 03.02.05, 11:38
      jeszcze prośba o potwierdzenie czy staly wpółpracownik
      to "permanent co-worker" ? jakos mi to nie pasuje
      a Wam?
      pozdrawiam
      Jacek
      • Gość: czubek Re: cztery watpliwosci IP: 217.8.12.* 03.02.05, 13:08
        A mozesz podac cale zdanie? :)
        • Gość: jacek Re: cztery watpliwosci IP: *.proxyplus.cz / *.centertel.pl 03.02.05, 13:29
          np.

OTHER INFORMATION
          Regular advisor to XXX Consulting Sp. z o.o. for ABC and DEF tools, project
          management experience, driving license.

?
    • Gość: czubek Re: trzy watpliwosci w moim cv (informatyka) IP: 217.8.12.* 03.02.05, 13:05
      wg. mnie:
      Glowny Analityk - ogolnie by bylo "Senior Project Analyst" (jako tytul
      zajmowanego stanowiska).
      "according to a leading analyst...", "I was a leading analyst"...
      uzycie "Leadning"
      :)
      • Gość: jacek Re: trzy watpliwosci w moim cv (informatyka) IP: *.proxyplus.cz / *.centertel.pl 03.02.05, 13:25
        dzieki, mi chodzi o role w projekcie a nie o stanowisko na wizytowce bo tu
        akurat moge sobie wpisac co chce: Konsultant, Prezes ... :) tych projektow u
        klienta jest sporo i pelnie w nich rozne role ... czy w takim wypadku przy
        kazdym z systemow wpisywac Project Analyst, Senior Project Analyst?

pozdr. jacek
        • Gość: czubek Re: trzy watpliwosci w moim cv (informatyka) IP: 217.8.12.* 03.02.05, 15:46
          jak do opisow to wtedy moze "leading analyst", "took a leading role", "was
          leading a project (team/group)"; zerzniete: "Proven experience of successfully
          leading a project team", "leading a project end to end"...

typo: "licence" (rzeczownik), "license" to czasownik.
    • ruster Re: trzy watpliwosci w moim cv (informatyka) 06.02.05, 09:04
      1) praktyka= internship, from 8/2003 to 10/2003 Intership at ....,
      albo Position: Intern .
      2) glowny analityk = Lead Systems Analyst, albo Systems Analyst - Lead
      3) wlasciciel uslug ??? a co to za dziwolag, usuge sie daje albo pobiera a nie
      "owns"

• Gość: jacek Re: trzy watpliwosci w moim cv (informatyka) IP: *.proxyplus.cz / *.centertel.pl 17.02.05, 17:59
        ad.1 to wiem ale nie o to mi chodzilo :( chodzilo mi o to czy poprawnie jest
        3 month period czy 3 months period :)

ad 2. nie bardzo bo jakoś System Analist pasuje chyba bardziej do człowieka
        ktory zajmuje sie infrastruktura a nie tego kto bieże udzial w projekcie
        informatycznym jako główny analityk Bardziej chyba pasuje Lead / Leading
        Project Analist (a wlasnie dlaczego lead - nie spotkalem tego wczesniej)

ad.3
        w duzych korparacjach jest rola Wlasciciela Uslugi Systemu Informatycznego
        ktory podpisuje umowy SLA / OLA z biznesem na dotrzymanie uslug swiadczonych
        przez system: czas zasilania, czas naliczenia, data naliczenia, dostepnosc
        aplikacji. Ten czlowiek za to odpowiada i jego zadaniem jest dopilnowanie
        by "jego" uslugi A, B, C, D ,... ktorych zgodnie z umowa jest wlascicielem,
        byly ok bo inaczej to .... ma przechlapane, oprocz Wusiego jest tez wiceWUSI :)
        Mysle ze IT Services Owner bedzie ok
        • Gość: dawid Re: trzy watpliwosci w moim cv (informatyka) IP: 192.5.109.* 20.02.05, 03:28
          > ad.1 to wiem ale nie o to mi chodzilo :( chodzilo mi o to czy poprawnie jest
          > 3 month period czy 3 months period :)

:) Frankly, I would strongly recommend "3 month internship".
        • Gość: czubek internship IP: *.range81-153.btcentralplus.com 20.02.05, 08:25
          ...jest terminem amerykanskim, w UK ewentualnie mogloby sie odnosic do
          studentow medycyny/prawa [intern - Advanced student or recent graduate residing
          in hospital & acting as assistant physician or surgeon]-ze slownika. Ja bym
          uzyla bardziej popularnego w UK "work placement" (ktore studenci lub
          niestudenci odbywaja zeby nabyc doswiadczenia i umiejetnosci).

co do "wlasciciel"...
          Service Delivery Manager - czlowiek "zawiadujacy" ;) Service Level Agreements
          itp.
    • Gość: opas Re: trzy watpliwosci w moim cv (informatyka) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 17:43
      cv
    • natalia.brzeska Re: trzy watpliwosci w moim cv (informatyka) 21.02.05, 15:16
      Oczywiście, że 2-month internship (czy work placement).
      "Dwumiesięczna" jest przymiotnikiem. Przymiostniki w j. ang nie mają liczby
      mnogiej, dlatego nie ma "-s".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka