hsirk 14.03.05, 14:32 coz to takiego podpowiecie? tlumacze jakis tam tekst o terapii dzieci autystycznych jest to cos w rodzaju osrodka terapeutycznego, ale nijak nie moge tego przypasowac do slowa "summit" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toja3003 odpowiadam: summit centre to po prostu 14.03.05, 15:49 "Centrum Kongresowe" czy podobne miejsce gdzie organizowane są różne konferencje i "szczyty" (summit) właśnie i widocznie tam też jest ośrodek dla tych dzieci; oczywiście bez kontekstu mogę tylko zgadywać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: odpowiadam: summit centre to po prostu IP: *.bchsia.telus.net 15.03.05, 05:10 Ja udzielam sie w towarzystwie autystycznym, ale nigdy nie slyszalam "summit centre". Moze oni sie spotykaja na jakies konferencje/odczyty/prelekcje ? U nas sie tego duzo organizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: summit centre 15.03.05, 06:34 Coś w rodzaju szytowych przeżyć, doświadczeń? Top experiences? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms jones Re: summit centre IP: *.url.equinox.local / 212.85.1.* 15.03.05, 16:50 Ja bym nie tlumaczyla tego wcale. Nazwa wlasna i tyle. Osrodek terapeutyczny dla dzieci czy cos w tym stylu 'Summit centre'. www.summitcentre.org/index.html Ps. Jak sie po Polsku mowi Asperger's Syndrome? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cotomabyc Ps. Jak sie po Polsku mowi Asperger's Syndrome? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 17:03 syndrom Aspergera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ps. Jak sie po Polsku mowi Asperger's Syndrom IP: *.bchsia.telus.net 16.03.05, 02:22 Zespol Aspergera. Moje dziecko to ma. Ma go rowniez Bill Gates i Woody Allen. Mial Einstein i Mozart. Niewiele ludzi to zna, dzieci z tym zespolem nazywa sie "little professors" zazwyczaj maja one jakis niesamowity talent - muzyczny, jezykowy, komputerowy i gadaja jak starzy. Sa rowniez tzw. "challenges" ale lepiej koncentrujmy sie na pozytywnych stronach :) Odpowiedz Link Zgłoś