ms.jones Re: sales assistant 07.06.05, 22:37 sales assistant czyli shop assistant czyli someone who serves customers czyli to samo co sprzedawca/ekspedientka?? Odpowiedz Link Zgłoś
axxolotl Re: sales assistant 07.06.05, 22:43 sales to jest ogolnie handel/sprzedaz, niekoniecznie w sklepie. Moze byc sales department w biurze a tam sales assistants. sprzedawca w sklepie roznie sie nazywa, zalezy jak sobie sklep wymysli: store/shop salesperson sales associate customer service associate store/shop associate Odpowiedz Link Zgłoś
ms.jones Re: sales assistant 08.06.05, 01:04 > sales to jest ogolnie handel/sprzedaz, niekoniecznie w sklepie. Moze byc sales > department w biurze a tam sales assistants. no wiem ze sales to handel ale ten assistant jako doradca handlowy staje mi koscia w gardle (jakbym sie na tym znala :) sprawdzalam sales adviser/sales manager zeby zobaczyc co oni robia i odkrylam 'biureau of labor statistics' (us) i 'national statistics (uk). Ciekawe jest porownanie podobnych zawodow, korzystanie z wolnego czasu itp. 81% doroslych spi o polnocy (uk, how strange ;) Odpowiedz Link Zgłoś
axxolotl Re: sales assistant 08.06.05, 01:09 Moze zalozycielka watku napisze co ta asystentka robi i gdzie pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
chris-joe Re: sales assistant 08.06.05, 09:41 :)))) axxolotl, is that true about sermons :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: sales assistant 08.06.05, 09:24 ale asystentka ds handlowych to jest co najmniej o parę stanowisk niżej od managera ;) pytanie było o asystentkę, a nie o doradcę. wg mnie chodzi o najniższe stanowisko w dziale handlowym firmy. Odpowiedz Link Zgłoś