amariage 09.01.06, 13:11 Mam pytanie: czy ktoś z Was orientuje się w jakiej części LOndynu jest to lotnisko? Jak z niego dojechać do Victorii Station i ile to trwa. Bede bardzo wdzięczna z odpowiedzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amariage Re: Lotnisko Stansead - Londyn 09.01.06, 13:11 oczywiście pomyliłam literki: chodzi o lotnisko Stansted Odpowiedz Link Zgłoś
tuti Re: Lotnisko Stansead - Londyn 09.01.06, 13:48 jest dosc daleko jest tez bezposredni pociag na Victorie. Ja nie korzystalam, ale moi niewladajacy angielskim rodzice sobie poradzili. z pewnoscia sa strony lotniska z ktorych mozesz poszukac informacji chyba nawet na londynek.net daja porady na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
azm2 Re: Lotnisko Stansead - Londyn 09.01.06, 13:38 wszystko jest w sieci, np. www.holidayextras.co.uk/directions/stansted/stansted-airport.html + 1,5 miliona innych linków. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiash Re: Lotnisko Stansead - Londyn 09.01.06, 18:18 Sprobuj tej www.tfl.gov.uk jest to strona transportu w londynie - oficjalna, tam powinnas znalezc info na ten temat. Ja niestety tez nie korzystalam ze Stanstead Express, ale jest to pociag, ktory powinien Cie dowiezc do centrum. Na tfl mozesz tez sobie sprawdzic ceny biletow. Przejrzyj tez watki na edziecko, Z dala od Polski, albo prywatne forum Polki w Anglii wydaje mi sie, ze widzialam tam takie pytanie i odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bournemouth Re: Lotnisko Stansead - Londyn 10.01.06, 20:50 ze stanstead najlepiej na victorie jechac autobusami TERRAVISION , kosztuje ok 8 funtow, jedzie na sama victorie na green line czyli tam gdzie autobusy z polski, ok 20 metrow od glownego wejscia na victorie, mozna tez autobusami nationale express ale jest drozej jedzie ok poltora godziny. bilet mozna kupic w kasie albo przez neta [taniej] luton jest blizej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
idaberga Re: Lotnisko Stansead - Londyn 11.01.06, 09:25 Dziękuję za odpowiedzi,ale jednak lecę na Luton. Więc kolejne pytanko. Jak dojechać z luton, ale do Suuthampton? Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska Re: Lotnisko Stansead - Londyn 11.01.06, 09:37 www.nationalexpress.com Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Lotnisko Stansead - Londyn 11.01.06, 23:27 z Luton do Southampton, autobusem National express www.nationalexpress.co.uk, z przesiadka na Heathrow, zajmie Ci to ok. 3-4 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
amariage Re: Lotnisko Stansead - Londyn 12.01.06, 09:39 A czy nie wiesz jaki jes Odpowiedz Link Zgłoś
amariage Re: Lotnisko Stansead - Londyn 12.01.06, 09:39 jest koszt, bo na stronie nationalexpress cen nie podają Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska Re: Lotnisko Stansead - Londyn 12.01.06, 10:04 Podają podają. Musisz zrobić "symulację kupna". Wpisz interesujące Cię miasta, daty podróży, czy single ticket czy return, liczbę pasażerów. Na stronie gdzie będziesz miała podane wszystkie opcje godzin zaznaczasz te, które Cię interesują i przechodzisz do kolejnej strony, gdzie jest podana cena z ubezpieczeniem i bez. Odpowiedz Link Zgłoś
amariage Re: Lotnisko Stansead - Londyn 12.01.06, 11:02 Niestety z Luton do Southampton nie jeżdżą. Wśród dostepnych miast na stronie national express z których wyjeżdżają autokary nie ma Luton :( Odpowiedz Link Zgłoś
london.eye z Luton 12.01.06, 11:47 Jezeli lecisz do Luton, jest tam mikrobus do Centrum. Bilet kupujesz na stanowisku Easy Jet juz na Luton po przylocie. Dojedziesz nim do Baker Street: www.easyjet.com/EN/Planning/Travel/easybus.html jest tez autobus Green Line (linia 757 lub 755) do Victoria Station www.easyjet.com/EN/Planning/Travel/greenline.html www.arrivabus.co.uk/__80256E280053B5B6.nsf/vWeb/wpDOMR6ACNZJ?Open&show=current®ion=Shires%20and%20Essex&town=Luton Potem mozesz z Victorii wybrac rozne sposoby odjazdu do Southampton. Pociag National Express i Green line chyba tez. www.tfl.gov.uk/vcs/ na zoltym po lewej masz rozklady. www.networkrail.co.uk/Stations/stations/Victoria/Default.aspx dasz rade? Odpowiedz Link Zgłoś
amariage Re: z Luton 12.01.06, 12:17 Dziękuję bardzo I dam radę Buziaki gorące za pomoc ! Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska Jak to nie jeżdzą?!?! 12.01.06, 14:01 Na pierwszej stronie klikasz na "click here for more locations". Na drugiej stronie wpisujesz: Luton -> Southampton Na trzeciej stronie z listy wybierasz dokładne lokalizacje, czyli Luton Airport Bust Station outsied Terminal oraz tam w Southampton gdzie Ci najbliżej. Dla moje symulacji wybrałam Coach Station Harbour Parade. Na czwartej stronie wybierasz godziny, trochę niżej ilość osób. Na piątej stronie masz ceny: podaję za przejazd w JEDNĄ STRONĘ: -jadąc przez Oxford (ponad 4 godziny)18.20 GBP - jadąc przez Heathrow (ponad 3 godziny) 18.20 GBP Odpowiedz Link Zgłoś
london.eye Re: Jak to nie jeżdzą?!?! 12.01.06, 14:09 racja. albo zwyczajnie kliknij zakladke 'AIRPORTS'. Odpowiedz Link Zgłoś
amariage Re: Jak to nie jeżdzą?!?! 12.01.06, 20:29 Dziękuję Wam bardzo, szczegolnie Natalii za tak wyczerpujące informacje :-)) Odpowiedz Link Zgłoś