Dodaj do ulubionych

program Super memo - pomoc techniczna

28.08.06, 18:39
Witam, pochłaniam słowka w super memo (advanced) jednak chciałbym abym to ja
wybrał jakich bloków słowek uczyć się najpierw, a jakie odłożyć na później.
Gdy ręcznie przeniosłem interesujące mnie słówka na początek (tak jak np. w
drzewie plików) - przeciągając interesujące mnie bliko słów - program je
ignorował i uczył mnie słówek "po swojemu". Będę wdzięczny za pomoc
Obserwuj wątek
    • calibra2 Re: program Super memo - pomoc techniczna 29.08.06, 11:26
      jesteś zadowolony z tego programu ?? jak ci się z niego uczy ?
      • maciek_stachura Re: program Super memo - pomoc techniczna 29.08.06, 15:14
        Zadowolony? nawet bardzo... Uczę się od miesiąca w tempie 30 nowych słów na
        dzień. Poświęcam na program 20 - 30 minut dziennie - i na taką systematyczność
        mogę sobie pozwolić. Program zadaje Ci pytanie po angielsku, lub pyta o
        synonim - np. "to make sound like a duck" a Ty masz powiedzieć "quack" etc.
        Widzę efekty (nauczyłem się już około 1000 słówek) - słówka pojawiają się w
        filmach, gazetach, książkach. , . Na razie łatwiej mi te słówka rozpoznawać,
        zrozumieć, niż ich używać, ale myslę, że to kwestia czasu.Dużym plusem jest dla
        mnie wymowa lektora. No i najważniejsze - nie tracisz czasu na naukę słówek
        które masz opanowane tylko przyswajasz nowe. Co jest minusem? Uważam, że 20%
        słówek uczę się zupełnie niepotrzebnie, albo inaczej - że powinny być
        przeniesione na poziom proficiency (np. konował, szewstwo, etc. - czyli słowa
        których po polsku nigdy chyba nie użyłem). Ale ogólnie rzecz biorąc - program
        jest na 5+. Acha - i kolejny plus - program pozwala tworzyć własne bazy słówek
        i je przyswajać - ja robię sobie bazy z angielskiego i rosyjskiego i naprawdę
        nauka idzie świetnie:) polecam:)
        • annas30 Re: program Super memo - pomoc techniczna 30.08.06, 11:27
          Sama używam programu super memo, Nazywa się FCE Words, był to załacznik do
          gazety Rzeczpospolita. Ty korzystasz z tego samego?? też jestem zadowolona z
          efektów pracy z tym programem. Czy są jeszcze jakeś inne produkcje z tej serii??
          • maciek_stachura Re: program Super memo - pomoc techniczna 31.08.06, 18:26
            nie tego samego.

Ja używam komercyjnego - w przypływie chęci nauki dałem chyba z 59 zł. Z tego
            co wiem komercyjne są 3 poziomy - beginner, advanced i profieciency. Beginner
            ma chyba 3000 słów, a 2 kolejne po 20 000. Szczerze mówiąc chętnie bym też
            powalczył z FCE words - tak, żeby sie sprawdzić i utrwalić podstawy - czy
            możesz napisać z którego dnia była "Rzepa" z płytą? A co do mojej wersji -
            polecam:) (jak interesuje Cię wymiana programami - daj znać na mail)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka