kasik1983 31.03.08, 00:38 Hi everyone, i have a question....maybe someone knows how to translate the term "forensic intelligence"? i would be grateful for every suggestion and help:) Thank u in advance:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
efedra Re: forensic intelligence 31.03.08, 16:41 kasik1983 napisała: > ...maybe someone knows how to translate the term "forensic intelligence"? Może "inteligencja" albo "umysłowość" prawnicza lub adwokacka? To tylko domysły, bo nigdy się z takim określem nie spotkałam. Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: forensic intelligence 31.03.08, 16:54 efedra napisała: Może "inteligencja" albo "umysłowość" prawnicza lub adwokacka? > To tylko domysły, bo nigdy się z takim określem nie spotkałam. aga.p.p na forum tlumaczenia sugeruje `wywiad kryminalny`. mysle,ze slusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik1983 Re: forensic intelligence 31.03.08, 23:49 fornsic intelligence is a process that starts from the collection of data, often at the scee of crime.the exploitation of data relies entirely upon the quality and quantity of the collected data. It could therefore be said that inferences drawn, and action taken at the scene, are fundamental to forensic intelligence, as they will entirely determine what will be collected ad then exploited. Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: forensic intelligence 01.04.08, 12:22 kasik1983 napisała: > fornsic intelligence is a process that starts from the collection of > data, ....etc Krótko mówiąc - zbieranie danych i analiza okoliczności przestępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
lee.loo Re: forensic intelligence 01.04.08, 13:29 efedra napisała: > Krótko mówiąc - zbieranie danych i analiza okoliczności przestępstwa. krotko mowiac - Dochodzeniowka Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: forensic intelligence 01.04.08, 23:00 raczej technika czy techniki kryminalistyczne Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: forensic intelligence 02.04.08, 01:32 emka_1 napisała: > raczej technika czy techniki kryminalistyczne Tam wyżej mowa nie tylko o technikach. Może raczej metody kryminalistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik1983 Re: forensic intelligence 02.04.08, 12:29 kontaktowałam się z labolatorium kryminalistycznym, ze wstępnych ustaleń wynika że to będzie wywiad kryminalistyczny ale na bank potwierdze jak osobiscie sie tam wybiorę, przez telefon nie da sie wszystkiego omówić:) dziękuje wszystkim za pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasik1983 Re: forensic intelligence 02.04.08, 12:35 słusznie zwrócono mi uwage:D oczywiscie chodzi o "laboratorium" a nie "labolatorium":) Odpowiedz Link Zgłoś