nauta_ 22.04.08, 22:14 Witam Pomagam z angielskiego dwóm siostrzeńcom. Szukam dobrej książki z gramatyki, z którą mogłabym z nimi pracować. Szukam czegoś na kształt Murphy'ego, ale dla dzieci. Jeden ma lat 13, a drugi 11. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kimmie_baby Re: Szukam książki 25.04.08, 07:02 dobrze się składa, że nie możesz znaleść, bo obrzydzić im się może. w angielskim nie ma w sumie tak dużo gramatyki to nie łacina. Odpowiedz Link Zgłoś
nauta_ Re: Szukam książki 25.04.08, 22:31 widać, że mądrością nie grzeszysz. naucz się najpierw gramatyki polskiej, a później wyrażaj opinię, czy w języku obcym jest jej dużo, czy mało. Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: Szukam książki 26.04.08, 00:49 dla tego wieku super jest Gramatyka dla Gimnazjalistów. coś takiego: www.podreczniki-gandalf.pl/b/gramatyka-angielska-dla-gimnazjalistow-B/ na zdjęciu jest akurat część 3. Jest fajna, bo jest mało tłumaczeń (akurat w sam raz) a dużo ćwiczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
nauta_ Re: Szukam książki 26.04.08, 09:44 Dziękuję amused:) Dla młodszego zdecydowałam się na let's play grammar. Takiego czegoś właśnie szukałam. Bardzo fajna książka. W skrócie można ją opisać "murphy dla dzieci":) Na dwóch stronach jest wyjaśnione zagadnienie, a na kolejnych dwóch ćwiczenia do danego zagadnienia. Na końcu książki testy i klucz. Cena 35,50 w empiku. Cena w księgarni językowej taka sama. Co do starszego dziecka spojrzę na polecaną gramatykę dla gimnazjalistów. Pracowałaś (eś) na tej książce? Znasz ją? Dzięki i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: Szukam książki 26.04.08, 16:28 znam i lubię - używałam kiedys na korepetycjach. Była: - tania, bo to polskie wydawnictwo, - proporcja ćwiczeń do wyjaśnień - bardzo dobra, w odróżnieniu od wielu innych książek, które byłyby niezłe gdyby było w nich więcej ćwiczeń - słownictwo dostosowane do poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
zorina Re: Szukam książki 28.04.08, 11:41 Ja polecam www.macmillanenglish.com/Course.aspx?id=28264 Elementary English Grammar z Heinemanna. Używam jej z powodzeniem od wielu lat. Ma świetne wytłumaczenie zagadnień, z rysunkami i przykładami które od razu się zapamiętuje. Potem wystarczy uczniowi przypomnieć scenkę czy rysunek i już pamięta o co chodziło ;) To taki dobry wstęp do gramatyki, dzięki któremu uczniom gramatyka kojarzy sie przyjemnie. Na wyższych stopniach zaawansowania trzeba potem dokładać inne ćwiczenia, więc wszystko zależy od stopnia ich zaawansowania. Odpowiedz Link Zgłoś
max469 [...] 22.07.08, 22:10 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: Szukam książki 23.07.08, 15:07 Istnieje również "Murphy dla dzieci", czyli Essential Grammar in Use by Raymond Murphy. Odpowiedz Link Zgłoś
xaver25 Re: Szukam książki 26.08.08, 15:06 cześć, może to nie do końca gramatyka, ale polecam Język Angielski dla Dzieci z Franklinem: alejka.pl/angielski-z-franklinem.htmlpozdr Odpowiedz Link Zgłoś