Dodaj do ulubionych

Turbo Dekoder

10.11.09, 14:30
Skoro piszę się tu o innych wypada też wspomnieć o nowym dekoderze Nki. Rzecz
oryginalna i wyprzedzająca. Nie wiem jaka tu technologia działa dokładnie, ale
pojemność dekodera jest na około 100 filmów, możliwość grania na nim i do tego
youtube... ?! To dopiero dziwne.
Obserwuj wątek
    • radoslaw38 Re: Turbo Dekoder 10.11.09, 21:24
      nie bardzo tylko rozumiem co masz na mysli piszac 'dziwne', nka zawsze
      wyprzedzala konkurencje wiec jak dla mnie to normalne ze wydali na rynek taki
      dekoder, co do technologii to sie nie znam, ale szczerze wazne zeby bylo jak
      najwiecej pamieci i lacznosc z netem, wiec jest lux :D
      • ritaroll Re: Turbo Dekoder 11.11.09, 21:46
        z tego co się orientuję to w tym poprzednim dekoderze też była możliwość
        korzystania z netu, tyle że w okrojonej wersji no i youtube nie było. jak tak
        dalej pójdzie to może nka wejdzie z ofertą dostępu do internetu, nie byłby to
        głupi pomysł.
        • mop_girl Re: Turbo Dekoder 11.11.09, 22:48
          ritaroll napisała:

> z tego co się orientuję to w tym poprzednim dekoderze też była możliwość
          > korzystania z netu, tyle że w okrojonej wersji no i youtube nie było. jak tak
          > dalej pójdzie to może nka wejdzie z ofertą dostępu do internetu, nie byłby to
          > głupi pomysł.

No tak. Ale net w TV? Nka pokazała, że idzie w tym kierunku. Zgadam się, że net
          to przyszłość, ale net w TV? Czy to naprawdę potrzebne?
        • Gość: Artur Re: Turbo Dekoder IP: *.aster.pl 12.11.09, 13:05
          Ja w necie znalazłem filmik o dekoderze
          www.youtube.com/watch?v=WhGvdezIssk
          tak natchniony ogromem informacji na temat własnie tego mega-
          dekodera.
          • mop_girl Re: Turbo Dekoder 12.11.09, 21:20
            Gość portalu: Artur napisał(a):

> Ja w necie znalazłem filmik o dekoderze
            > www.youtube.com/watch?v=WhGvdezIssk
            > tak natchniony ogromem informacji na temat własnie tego mega-
            > dekodera.

No tak. To mnie więcej to co mówiłam o dekoderze. 500 gb, youtube, gry. Coś
            pominęłam? Aha, do dekoder HD oczywiście. No spoko ale to nie wnosi nic do
            tematu. Ja pytam czy uważacie, że to potrzebne?
            • Gość: Artur Re: Turbo Dekoder IP: *.aster.pl 19.11.09, 14:33
              No coz jesli nie wnosi nic do tematu to filmik nie jest o dekoderze ?
              Niech sie wypowie ten ,kto juz taki dekoder posiada.
            • radoslaw38 Re: Turbo Dekoder 19.11.09, 22:52
              czy potrzbne, pewnie nie, zreszta po co komu tv cyfrowa- otoz po to ze idac z
              duchem czasu kiedy w zasiegu reki pojawiaja sie nowe rozwiazania ktore ulatwiaja
              zycie to dlaczego z nich nie korzystac?
              z czasem inne platformy tez pewnie wprowadza cos takiego, a skoro nka juz to ma
              to dlaczego nie skorzystac?
              • mop_girl Re: Turbo Dekoder 20.11.09, 11:42
                radoslaw38 napisał:

> czy potrzbne, pewnie nie, zreszta po co komu tv cyfrowa- otoz po to ze idac z
                > duchem czasu kiedy w zasiegu reki pojawiaja sie nowe rozwiazania ktore ulatwiaj
                > a
                > zycie to dlaczego z nich nie korzystac?

No tak, ale chodzi o to, że ten Turbo Dekoder jakby nieco wyprzedza już
                potrzeby. Mocno wyprzedza. Nikt nie ma jeszcze takiego rozwiązania. Kurde nie
                może do mnie trafić jeszcze, youtube w TV? Heh
                > z czasem inne platformy tez pewnie wprowadza cos takiego, a skoro nka juz to ma
                > to dlaczego nie skorzystac?
                • Gość: Artur Re: Turbo Dekoder IP: *.aster.pl 20.11.09, 15:09
                  Oczywiscie ze wyprzedza potrzeby ,albo inaczej idzie z
                  postepem.Poniewaz teraz tak naprawde licza sie najnowsze rowiazania
                  i to ze pojawił sie na rynku.
                  • mop_girl Re: Turbo Dekoder 20.11.09, 18:44
                    Gość portalu: Artur napisał(a):

> Oczywiscie ze wyprzedza potrzeby ,albo inaczej idzie z
                    > postepem.Poniewaz teraz tak naprawde licza sie najnowsze rowiazania
                    > i to ze pojawił sie na rynku.

No ja wiem, że liczą się najnowsze rozwiązania. Ale właśnie czy to nie jest zbyt
                    nowatorskie? Nie wiem. Do kogo w takim razie oferta może być kierowana?
                    Studentów którzy korzystają tylko z komputerów? Osób w średnim wieku które nie
                    obsługują internetu do końca? Może mnie się ten pomysł podobać ale czy innym
                    też? Tak że sam widzisz, że z tym Turbo dekoderem sporo sprzeczności jest.
                • swojadroga Re: Turbo Dekoder 22.11.09, 09:40
                  Samsung ma w ofercie telewizor z wbudowaną m.in kartą sieciową.
                  Dzięki sieci komputerowej łaczy się z serwisem YT. Żadna mi nowinka.
                  Już od przynajmniej kilku miesięcy taki TV jest na rynku.
                  • swojadroga Re: Turbo Dekoder 22.11.09, 10:07
                    Sony, LG oraz Panasonic również ma tą możliwość. YT w TV.
                  • mop_girl Re: Turbo Dekoder 23.11.09, 21:46
                    swojadroga napisał:

> Samsung ma w ofercie telewizor z wbudowaną m.in kartą sieciową.
                    > Dzięki sieci komputerowej łaczy się z serwisem YT. Żadna mi nowinka.
                    > Już od przynajmniej kilku miesięcy taki TV jest na rynku.
                    >

Nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem. TV owszem, ma wbudowane takie funkcje
                    ale temat jest o dekoderze. A dekodera ja ten, ze wszystkimi opcjami nie ma
                    drugiego na rynku. Stąd temat...
                    • swojadroga Re: Turbo Dekoder 23.11.09, 22:33
                      Odnosiłem się do tekstu, że YT w TV. Turbo Dekoder nie wyprzedza
                      innych tylko dodaje co inni już dodali (producenci TV). Albo
                      inaczej. Nie musze mieć Turbo Dekodera aby mieć YT w TV.
                      Jeśli z nBoxa zrobią centrum multimedialne z prawdziwego zdarzenia w
                      domu to będzie coś. Póki co to jeszcze nie jest, ale widać maleńkie
                      kroki w tym kierunku.
                      Cyfrowa TV naziemna nBoxach też nie jest pierwsza. Cyfra była
                      szybsza. ;)
                      • mop_girl Re: Turbo Dekoder 24.11.09, 21:51
                        swojadroga napisał:

> Odnosiłem się do tekstu, że YT w TV. Turbo Dekoder nie wyprzedza
                        > innych tylko dodaje co inni już dodali (producenci TV). Albo
                        > inaczej. Nie musze mieć Turbo Dekodera aby mieć YT w TV.
                        > Jeśli z nBoxa zrobią centrum multimedialne z prawdziwego zdarzenia w
                        > domu to będzie coś. Póki co to jeszcze nie jest, ale widać maleńkie
                        > kroki w tym kierunku.
                        > Cyfrowa TV naziemna nBoxach też nie jest pierwsza. Cyfra była
                        > szybsza. ;)
                        >

Mętnie. Nie byłą pierwsza :). Poza tym nie wiem co chcesz udowodnić ;)
                        wprowadzając w błąd. Nie ma się co oszukiwać, ten dekoder jest nowatorski i
                        wielofunkcyjny czy Ci się to podoba czy nie. Nie chcę mi się już udowadniać ale
                        Twoja cyfra nie zrobi dekodera z 500 gb pamięci :). Poza tym ich oferta jest o
                        wiele słabsza od "N" o czym pewnie doskonale wiesz ;).
                        • swojadroga Re: Turbo Dekoder 24.11.09, 21:55
                          I się dziecko obraziło. :)
                        • swojadroga Re: Turbo Dekoder 24.11.09, 22:04
                          Dla mnie o wiele więcej pożytecznych funkcji, mniej zawodny, szybko i stabilnie pracujący to jest np. Technisat DigiCorder S2 Plus (dla mnie więcej nie trzeba) i odtwarza filmy z USB (pendrive) albo fajny Dreambox, AZBox. I co najważniejsze, nie musze czekać na łaskę operatora aby mi dołączył do listy kanałów kanały ogólnodostępne.
                          • mop_girl Re: Turbo Dekoder 28.11.09, 01:43
                            swojadroga napisał:

> Dla mnie o wiele więcej pożytecznych funkcji, mniej zawodny, szybko i stabilnie
                            > pracujący to jest np. Technisat DigiCorder S2 Plus (dla mnie więcej nie trzeba
                            > ) i odtwarza filmy z USB (pendrive) albo fajny Dreambox, AZBox. I co najważniej
                            > sze, nie musze czekać na łaskę operatora aby mi dołączył do listy kanałów kanał
                            > y ogólnodostępne.
                            >

Jeśli chcesz popisać o jakimś swoim produkcję załóż nowy temat :). Nikogo nie
                            interesują Twoje rozmyślania. Tutaj piszemy o funkcjach Turbo dekodera. Czekamy
                            na opinię osób, które go użyły itd. Coś praktycznego. Pierdoły nam nie są
                            potrzebne, które są jeszcze nieudolnie przedstawiane.
                            • crannmer Spamer's justice 28.11.09, 10:45
                              Spamerka mop_girl napisała:

> Jeśli chcesz popisać o jakimś swoim produkcję załóż nowy temat :). Nikogo nie
                              > interesują Twoje rozmyślania.

Owszem, interesuja. Bo to jest uzytkownik, a nie spamiarz-sprzedawca. Jak np.
                              mop_girl, artur, radoslaw38 i jeszcze tuzin innych nachalnych spamiarzy na tym
                              forum.

> Tutaj piszemy o funkcjach Turbo dekodera. Czekamy
                              > na opinię osób, które go użyły itd. Coś praktycznego. Pierdoły nam nie są
                              > potrzebne, które są jeszcze nieudolnie przedstawiane.

Nie mierz innych swoja miara. Na razie to nieudolni sprzedawcy samozwanczego
                              turbo dekodera z mop_girl na czele usiluja cos przedstawic i sprzedac. Tylko
                              slabo im wychodzi.

Na pohybel spamiarzom.
                            • swojadroga Re: Turbo Dekoder 29.11.09, 21:57
                              Pomijając to co napisał: crannmer najpierw zrozum co ja napisałem i
                              poznaj te odbiorniki satelitarne o których wspomniałem, a potem
                              próbuj dyskutować.
                              Chyba, że dla Ciebie najważniejsza jest trójwymiarowa grafika menu i
                              YT w odbiorniku satelitarnym. Podziwiam Cię, że wolisz płacić
                              abonament za grafikę menu aniżeli za przyjemność oglądania ciekawego
                              programu czy filmu. :)
                              • swojadroga Re: Turbo Dekoder 03.12.09, 09:04
                                No i YT już nie jest dostępny w n. Chyba za szybko chcieli
                                wprowadzić i użyli własnego API. Google nie pozwalają na takie
                                praktyki.
    • crannmer Kryptospamiarze bawia sie na calego 23.11.09, 21:50
      j.w.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka