Dodaj do ulubionych

Nagrywarki

IP: *.aster.pl 04.12.09, 10:04
Czy są nagrywarki nagrywające programy w jakości HD oprócz tych
które można dostać od sieci kablowych razem z pakietami cyfrowymi?
Obserwuj wątek
    • Gość: wiraas Re: Nagrywarki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.09, 12:54
      oczywiście ze są - tylko po co mnozyc urzadzenia i walajace sie wszedzie kable.. i dodatkowo koszty - cany spadaja ale caly czas to uzadzena nie nalezące do najtańszych. Jeśli masz możliwość to bierz dekoder PVR od dostawcy, bedziesz placil za dzierzawe pare zlotych a i tak wyjdzie totaniej niz raty za zewsnetrzna nagrywakre. ja tak wlasnie korzystam z PVRa Vectry i jestem zadowolony
      • Gość: m.rycho Re: Nagrywarki IP: *.aster.pl 04.12.09, 18:10
        Ja też korzystam ale jestem ciekawy.Jak rozwiązano w nich
        doprowadzenie sygnału HD?Czy ma HDMI in/out?
        • Gość: monior Re: Nagrywarki IP: *.chello.pl 06.12.09, 12:07
          m.rycho - a ty teraz pytasz o zewnetrzne nagrywarki czy dekodery??
          • Gość: m.rycho Re: Nagrywarki IP: *.aster.pl 06.12.09, 13:28
            Pytam o zewnętrzne nagrywarki.
        • Gość: Romek Re: Nagrywarki IP: *.warszawa.mm.pl 06.12.09, 18:51
          Osobiście nie sądzę aby miały HDMI In, bo po to w końcu zostało wymyślone
          zabezpieczenie HCDP, żeby blokować nagrywanie sygnału HD w sytuacji gdy sprzęt
          umożliwia zapis takiego sygnału. Mój dekoder DTV blokuje sygnał HD (zmienia
          rozdzielczość na mniejszą) jak podłączyłem TV i wyświetla mi się informacja o
          braku zabezpieczenia HCDP, a z komputera z wyjścia HDMI z karty graficznej, nie
          mogę puścić sygnału HD z np filmem. Wyświetla mi się tylko tło pulpitu. Jak
          włączę klonowanie obrazu i mniejsza rozdzielczość, wszystko na TV się prawidłowo
          wyświetla. W monitorze komp. mam HCDP.
          W instrukcji do dekodera DTV napisali że tak będzie się działo, jak TV nie
          będzie miał blokady zapisu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka