Gość: m.rycho IP: *.aster.pl 04.12.09, 10:04 Czy są nagrywarki nagrywające programy w jakości HD oprócz tych które można dostać od sieci kablowych razem z pakietami cyfrowymi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wiraas Re: Nagrywarki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.09, 12:54 oczywiście ze są - tylko po co mnozyc urzadzenia i walajace sie wszedzie kable.. i dodatkowo koszty - cany spadaja ale caly czas to uzadzena nie nalezące do najtańszych. Jeśli masz możliwość to bierz dekoder PVR od dostawcy, bedziesz placil za dzierzawe pare zlotych a i tak wyjdzie totaniej niz raty za zewsnetrzna nagrywakre. ja tak wlasnie korzystam z PVRa Vectry i jestem zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.rycho Re: Nagrywarki IP: *.aster.pl 04.12.09, 18:10 Ja też korzystam ale jestem ciekawy.Jak rozwiązano w nich doprowadzenie sygnału HD?Czy ma HDMI in/out? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monior Re: Nagrywarki IP: *.chello.pl 06.12.09, 12:07 m.rycho - a ty teraz pytasz o zewnetrzne nagrywarki czy dekodery?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.rycho Re: Nagrywarki IP: *.aster.pl 06.12.09, 13:28 Pytam o zewnętrzne nagrywarki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Nagrywarki IP: *.warszawa.mm.pl 06.12.09, 18:51 Osobiście nie sądzę aby miały HDMI In, bo po to w końcu zostało wymyślone zabezpieczenie HCDP, żeby blokować nagrywanie sygnału HD w sytuacji gdy sprzęt umożliwia zapis takiego sygnału. Mój dekoder DTV blokuje sygnał HD (zmienia rozdzielczość na mniejszą) jak podłączyłem TV i wyświetla mi się informacja o braku zabezpieczenia HCDP, a z komputera z wyjścia HDMI z karty graficznej, nie mogę puścić sygnału HD z np filmem. Wyświetla mi się tylko tło pulpitu. Jak włączę klonowanie obrazu i mniejsza rozdzielczość, wszystko na TV się prawidłowo wyświetla. W monitorze komp. mam HCDP. W instrukcji do dekodera DTV napisali że tak będzie się działo, jak TV nie będzie miał blokady zapisu. Odpowiedz Link Zgłoś