Dodaj do ulubionych

odtwarzacz dvd a napisy

IP: *.computerplus.krakow.pl / *.multisoft.com.pl 26.10.04, 22:08
mam pytanie : czy jesli odtwarzacz dvd nie czyta napisow do divx , to czy sa
jakies programy ktore moga odtworzyc te napisy ? chodzi mi o odtwarzacz dvd do
kina domowego

z gory dziekuj za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • zeeen Re: odtwarzacz dvd a napisy 05.11.04, 22:09
      Odstwarzanie divx na dvd zależy od zastosowanego chipseta i jeżeli nowokupiony
      dvd nie odtwarza divx to żaden nowy firmware mu w tym nie pomoże.Należy podczas
      zakupu patrzeć żeby sprzęt miał logo divx.Jeśli odtwarza ten format to
      producent bardzo się tym chwali.
      natomiast firmware czyli te programy moga rozwinąć dodatkowe funkcje dvd tj.
      czytanie dodatkowych plików z napisami , polskie czcionki,menu nowsze kodeki
      divx itp.W chwili obecnej sa ogólnie dostepne odtwarzacze z mp3 i divx od 300
      PLN w góre
      Pozdrawiam
      • zeeen Re: odtwarzacz dvd a napisy 05.11.04, 22:15
        Ja naprzykład kupiłem medion md 42068 pro za 320 pln odtwarzał divx ale nie
        odtwarzał zadnych napisów w osobnym pliku .W chwili obecnej po miesiącu czasu
        producent na swojej stronie internetowej zamieścił nowe firmware które należy
        nagrac na płytkę i odpalić w playerze i wtedy mamy nowe oprogramowanie .w
        chwili obecnej mam polskie menu ,polskie ogonki i napisy w formatach .srt i .smi
        Zobacz na stronie producenta twojego kina domowego .jeśli oczywiście odtwarza
        ci Dvix.
        • Gość: Gumaguma Re: odtwarzacz dvd a napisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 21:15
          A jest cos co konwertuje zwykly .txt na .srt lub .sm?
          • zeeen Re: odtwarzacz dvd a napisy 24.11.04, 22:08
            Oczywiście programik subedit robi to w 2 min.Wczytujesz film ,potem napisy i
            napisy zapisz jako i wybierasz format (masz 30 do wyboru)
            program darmowy dostepny na stronce www.divx.howto.pl
            w dziale programy
    • Gość: ednriu Re: odtwarzacz dvd a napisy IP: *.gryfnet.szczecin.pl 28.11.04, 21:36
      podobno nowa MANTA czyta bez problemu polskie napisy DivX siema
      • Gość: aga29wawa Re: odtwarzacz dvd a napisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 12:33
        kupilam CyberHome odtwarzacz DVD CH-462 (DivX) sprzedawca jak i instrukcja
        zapewniaja ze odtwarzacz czyta polskie napisy (opis produktu:
        pasaz.onet.pl/,25a7ff40ffffffc0007cb656852a0ad0,produkt.html?url=http%3A%2F%2Fwww.bestmarket.pl%2Fservlet%2FBegin%3Foffset%3D16%26param0%3D15%
        26grupatowarow%3D38117%26param1%3Ddokladnyopistowaru ),

a mnie nie chce czytac napisow:( co powinnam srawdzic czy zrobic?? czy powinnam
        pozmieniac cos w ustawieniach???
        • Gość: kris Re: odtwarzacz dvd a napisy IP: 80.53.173.* 21.12.04, 13:04
          Ja zamówiłem odtwarzacz Wiwa. Jest to odtwarzacz ala Belwood tylko tańszy - kosztuje 229 zł, czyta wszystkie formaty napisów divx.
          napisy.org/sklep/opis.php?id=11
      • Gość: m@n Re: odtwarzacz dvd a napisy IP: *.tele2.pl 21.12.04, 13:23
        Odtwarzacz DVD: Manta DVD-007 EMPEROR, czyta Divixy i polskie napisy w formacie
        *.txt. Kosztował ostatnio w Geancie 299 zł. Działa bez zarzutu. Jak za tą cenę
        świetny sprzęt. Poza tym ma 2 lata gwarancji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka