marfelka1 04.05.05, 19:55 Witam, nie jestem audoifilem, w związku z tym proszę o radę. Chciałabym kupić dobre jakościowo głośniki?Czy ktoś mógłby mi polecić czego mam szukać, na co zwrócić uwagę? Nie ukrywam,że dosyć istotny jest design... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: azm2 Re: głośniki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.05.05, 09:46 a ile zamierzasz wydać? Odpowiedz Link Zgłoś
mort_subite Re: głośniki 05.05.05, 14:15 marfelka1 napisała: > Witam, > nie jestem audoifilem, w związku z tym proszę o radę. Chciałabym kupić dobre > jakościowo głośniki?Czy ktoś mógłby mi polecić czego mam szukać, na co > zwrócić uwagę? Nie ukrywam,że dosyć istotny jest design... 1. ile masz do wydania? 2. co to znaczy "design"? jakie cechy wizualne są absolutnie niezbęde? 3. podstawkowe czy podłogowe? 4. czego oczekujesz w sensie jakości i charakteru dźwięku? 5. z czym będzie grało (wzmacniacz, źródło)? Odpowiedz Link Zgłoś
marfelka1 Re: głośniki 28.05.05, 10:13 1.mam do wydania 2000-4000 pln 2.jeśli chodzi o design- muszą być prostokątne albo kwadratowe- żadnych obłych czy zaorąglonych ścianek lub brzegów-to jest warunek konieczny, raczej mniejsze niż większe- nie powinny przykuwać uwagi-dyskretne(mogą np. być nieco wyższe a wąskie), stalowe lub aluminiowe 3.raczej podłogowe 4.jeśli chodzi o charakter dźwięku nie wiem czy określenia "spokojny, miękkilub aksamitny" są wystarczająco zrozumiałe- i tak kupując sama to będę musiała ostatecznie ocenić 5. będą grały z PIONEER A 509R Będę bardzo wdzięczna za informacje Odpowiedz Link Zgłoś