wojo48 06.06.05, 12:34 Powiedzcie , proszę który z programów jest najbardziej "przyjazny" Pinnacle Studio 9, Ulead, czy jakis inny.. Próbowałem Win Movie Makera, ale zrywa mi transmisję z kamery i nie wiem dlaczego, po prostu przestaje zciągać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: prudi Re: Pinnacle Studio 9 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.06.05, 23:59 Pinnacle jest po polsku i wydaje mi się, że dość intuicyjny. Spore możliwości tworzenia własnego menu płyty. Ulead ma większy ekran podglądu przy edycji, kilka funkcji narzędziowych, których nie ma Pinnacle, ale za to (moim zdaniem) gorszy kodek mpeg2. Ja zaczynałem o Uleada, ale w końcu kupiłem Pinnacle i teraz praca w Uleadzie wydaje mi się dość niewygodna. Niestety Pinnacle ma poważną wadę - jest kapryśny co do konfiguracji komputera a także źle reaguje (wieszanie się itp) na obecność nadmiaru kodeków w systemie i niektórych programów, np Window Media Playera 10. Najlepiej mieć osobną partycję lub dysk z systemem, Pinnacle i kilkoma niezbędnymi programami. Dużo można dowiedziec się na forum strony polskiego dystrybutora (adres niżej). Proponuję sciągnąć triale i potestować oba (www.ulead.com, www.pinnaclesys.com, jest też strona polskiego dystrybutora Pinnacle: www.dystrybucja.ksk.com.pl z trialem w wersji polskiej). Zamiast ściągać (oba triale mają ponad 150 MB) można poszukać na płytach dodawanych do czasopism komputerowych. Niedawno Ulead wypuścił nową wersję Video Studio 9, a Pinnacle niedługo powinno zaprezentować też nową wersję Studio 10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prudi Re: Pinnacle Studio 9 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.06.05, 00:02 Co do przerywania transmisji z kamery to czy przypadkiem nie sciągasz na dysk FAT? Ten system ma ograniczenie wielkości plików i to może byc przyczyna. Trzeba wtedy ściągać po kawałku lub przeformatowac dysk na NTFS. Odpowiedz Link Zgłoś