Dodaj do ulubionych

Panasonic 29PM11 P

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 18:22
Zamierzałem kupić kupić wspomniany model - miałem w domu 3 egzemplarze i każdy z nich wymieniłem (muszę przyznać, sklep, w którym chciałem go zakupić, okazał się naprawdę frontem do klienta). Ale do rzeczy. Telewizorek był w zasadzie ok - ekstra dźwięk i obraz, ale każdy egzemplarz tego modelu po prostu mi brzęczał. Było to szczególnie uciążliwe w wieczorem. Nie było to coś głośnego, ale mnie "to buczenie denerwowało". Ciekaw jestem, czy i Wy mieliście podobne doświadczenia. Poza tym - skoro testowalem aż 3 egzemoplarze, mogę stwierdzić żaden z nich nie był idealny i pod innymi względami, a brzęczały wszystkie ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Emilio Re: Panasonic 29PM11 P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 00:02
      Czy brzęczą tobie głośniki, czy coś innego?
      A jak było z brzęczeniem w sklepie?

Też miałem problem z brzęczącym sprzętem, lecz to nie był telewizor, tylko głośniki. W sklepie było wszystko w porządku, lecz jak je przyniosłem do domu to zaczęły wydobywać takie nieprzyjemne odgłosy. Jak puźniej sie dowiedziałem w sklepie nie jest to wina głośników, tylko nagromadzenia fal elektromagnetycznych w moim domu.

Może i u ciebie jest też to powodem?
      Spróbuj skontaktować się z Panasonic-iem, ciekawe co na to odpowiedzą.
      • Gość: andrzej Re: Panasonic 29PM11 P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 17:36
        W sklepie dwu pierwszych nie sprawdzałem. Zresztą musisz wybrać sklep, gdzie w miarę jest cicho - mnie wyłączyli wszystek grający sprzet. Trzeci wysłuchałem dokładnie - trochę buczał, ale to ne były głośniki. W końcu stwierdziłem, że te typy tak mają.
        • beson Re: Panasonic 29PM11 P 03.01.06, 22:46
          Prawdopodobnie będę go oglądał w tym tygodniu, więc zrelacjonuje ci moją przygodę z tym telewizorem i jego ewentualnym "buczeniem"
        • Gość: fusiak Re: Panasonic 29PM11 P IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.06, 11:06
          Od 2 dni mam ten tv w domu i również stwierdzam, że "buczy". Buczenie wydobywa
          się nie z głośników ale z tyłu z obudowy, nie jest to uciążliwe, niemniej nie
          mam pojęcia czy to normalne, ale widzę, że niektórym też przeszkadza. Niestety
          nie mam tej determinacji żeby wymieniać na inny egzemplarz, po prostu mi sie
          nie chcę. Ale coś jest na rzeczy..
    • marekmd Re: Panasonic 29PM11 P 04.01.06, 09:04
      Właśnie kupiłem ten telewizor. U mnie nic nie buczy, no w każdym bądż razie ja
      nie słyszę. Degauss jest trochę głośny, ale to tylko raz przy włączeniu.
      • marekmd Re: Panasonic 29PM11 P 06.01.06, 12:25
        Faktycznie, jak się rozgrzeje to buczy. Widać ten typ tak ma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka