Dodaj do ulubionych

Loewe: Aventos czy Nemos?

IP: *.crowley.pl 18.07.06, 00:37
Jakie są zasadnicze różnice?
Obserwuj wątek
    • Gość: locoloco@go2.pl Re: Loewe: Aventos czy Nemos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 01:08
      witam
      duże różnice zarówno w wyposażeniu jak i w wyglądzie.
      www.loewe.de/aventos3781_de,580,53.html
      www.loewe.de/nemos32_de,574,53.htmlpozdrawiam
      • Gość: rex Re: Loewe: Aventos czy Nemos? IP: *.crowley.pl 18.07.06, 14:33
        Cześć locoloco, znam cię "z widzenia", jak również twój sklep :) Dla
        sprecyzowania, mam na myśli tylko CRT. Mam katalogi Loewe, to i parametry znam,
        a interesuje mnie kilka porównawczych uwag z praktycznego użytkowania.
    • Gość: wq Re: Loewe: Aventos czy Nemos? IP: 194.204.163.* 18.07.06, 11:53
      Nemos +DR
      • Gość: rex Re: Loewe: Aventos czy Nemos? IP: *.crowley.pl 18.07.06, 14:35
        No właśnie, czy warto placić za wbudowaną nagrywarkę, skoro i tak planuję osobne
        do tego urządzenie (również Loewe)...
        • Gość: Krzysiek Re: Loewe: Aventos czy Nemos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 12:10
          Ja kupiłem Aventosa i powiem ze jestem bardzo zadowolony - obraz zyleta - wydaje
          mi sie ze ta jakosc to jest najlepsze co moze zaoferowac w takich pieniadzach
          technologia CRT - na LCD-ka poczekam jeszcze kilka lat az ta technologia
          zostanie dopracowana.
        • Gość: wqi Re: Loewe: Aventos czy Nemos? IP: 194.204.163.* 21.07.06, 09:47
          +DR Loewe to kwintesensja funkcjonalnośc
    • kojo5 Re: Loewe: Aventos czy Nemos? 25.08.06, 07:29
      Parametry Nemosa są jednak trochę lepsze (pewnie nie ma to znaczenia dla
      przeciętnego użytkownika takiego jak ja). Mój ojciec kupił Aventosa a ja Nemosa.
      Wygląd zewnętrzny (pomijam obraz ten jest taki sam) powoduje, że Nemos wygląda
      na tv z dużo wyższej półki. Nemos optycznie wydaje się większy. Nie wiem czy w
      tej chwili można jeszcze kupić te tv nowe.
      Kiedy kupowałem swój miałem do wyboru Aventosa z nagrywarką (3600zł)i Nemosa bez
      (4000zł). Kupiłem Nemosa i nie żałuję mam Cyfrę+ i naprawdę nie ma dla mnie
      sensu nagrywania kolejnych programów. Odczuwam przyjemność z oglądania dobrej
      jakości obrazu.
      Ps. Zdecydowałem się na tę markę przez "locoloco" przez jego posty. Dziękuję nie
      żałuję. Przepraszam za laicką wypowiedź. pozdrawiam
      • Gość: locoloco Re: Loewe: Aventos czy Nemos? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 13:28
        witam
        Potwierdzam w/w wypowiedź.
        Wyglad Nemosa jest ponadczasowy - zawsze wyglada wspaniale.
        Wyposażenie też jest znacznie lepsze / o pipa -począwszy a na filtrach kończąc/
        Ale i w jednych i w drugim przypadku jakość Loewe CRT - to najwyzsza klasa
        światowa.
        Obecnie trudne do zdobycia - ze wzgledu na koniec produkcji .
        Nemos z HDD 80 GB - to cena 3999 zł.
        pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka