Gość: Paweł IP: *.spray.net.pl 20.07.07, 22:59 Witam, Mam do wyboru: a) LCD Sony KDL-52X2000 b) LCD Samsung LE52M87B lub c) Plazma Panasonic TH-50PY700 Który byłby najlepszy (głownie do oglądania filmów z KD)? Dziękuję. Pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wowo5 Re: 50 cali 21.07.07, 03:44 Panasonic. Popatrz sobie na poziom czerni. Do filmow plazma jest najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: 50 cali IP: *.plwaw.energis.pl 23.07.07, 09:02 Witaj, Generalnie tak być powinno, ale: - Panasonic widziałem podłączony do Cyfry+ obraz HD i nie wyglądał jakoś specjalnie, - Sony wyświetlał obraz z Blue-Raya i wyglądało to rewelacyjnie. Pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
julajka Re: 50 cali 23.07.07, 09:59 Wybrałeś świetne TV. Obecnie też stoję przed wyborem TV 50 cali. Z tego co wyczytałem na forum i w porównaniach będę wybierał między Pioneer PDP 508 lub Sharp 52 XD1 lub właśnie wchodzi nowy model Sharp LX1. Pioneer to też nowa konstrukcja. Proponuje przyjrzeć się tym modelom. Panasonic w porównaniu z Pioneerem wypadł tylko lepiej w FULL HD. Prawdopodobnie będę zamawiał pokaz w domu. Gość przywiezie 3 TV i sobie porównam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: 50 cali IP: *.plwaw.energis.pl 23.07.07, 12:15 Najgorsze jest to, że nikt do tej pory nie był mnie w stanie przekonać konkretnie, że lepszy jest LCD albo plazma. Generalnie raczej skłaniam się ku LCD, ale jednak pozostaje wątpliwość czy aby na pewno - a chciałem to coś zamówić w sierpniu, więc czasu zostało niewiele. Pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
julajka Re: 50 cali 23.07.07, 15:07 Też chcę zamówić w sierpniu. I mam ten sam kłopot LCD czy plazma. Powiem ci że skłaniam się ku plazmie, ponieważ częściej będę oglądał Tv z satelity. To nie jest tak że LCD jest lepsze od plazmy czy odwrotnie. Każdy z tych TV służy do czego innego. Plazma to lepsza płynność, mniejsza "pikseloza" na słabym sygnale, naturalne kolory i doskonała głębia. LCD lepiej gra z Blue ray( bo to full HD), przy podłączonej konsoli PS3 też lepiej. Wszystko zależy więc od tego do czego będzie służył ci TV. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: 50 cali IP: *.plwaw.energis.pl 23.07.07, 16:20 No tak, przez pierwsze trzy lata do oglądania filmów (DVD, Blue-Ray) + PS3. Natomiast potem ekran będzie przeniesiony do innego pokoju (w jego miejsce pojawi się projektor, bo to sypialnia) i służyć będzie myślę głównie do oglądania TV. Pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: locoloco Re: 50 cali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 01:31 witam tak jak juz podane poniżej modele służą do różnych sygnałów , różnej pory oglądania i różnej jakości wrażeń. Do ogladania kina domowego - to najlepiej zagra 50 Pioneer i tu zależy jaka kasą dysponujesz ? PDP 5000 czyli najlepszy ekran na swiecie - 30.000 zł bez tunera. Nowe modele full Hd - wejdą we wrześniu - kosztować będą ok. 20.000 zł A na dziś masz 508 XD Kuro i 5080 Xa Kuro. Ale do prezentacji koniecznie powinieneś użyć - 52 Sharpa XL1 oraz plazme Panasonica 50 PY 700 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: 50 cali IP: *.plwaw.energis.pl 25.07.07, 10:35 Witam, Ogłądałem ostatnio ekrany 52 calowe i chyba jednak zdecyduję sie na coś około 46 cali. Po prostu np. Sony 52X2000 ma 146 cm długości - jest to jednak bardzo duży mebel. Oglądałem również najnowszą plazmę Panasonica (ewentualnie mógłbym ją wziąć pod uwagę), ale jakość wyświetlanego obrazu wydawała mi się przeciętna - będę musiał to jeszcze raz obejrzeć. Co do Pioneera to właściwie tylko PDP-5000EX jest dobry (ale niestety jest to ekran i nie ma tunera), reszta odpada póki co (brak full HD). We wrześniu mają coś wprowadzić, więc może zaczekam. Na dzisiaj teoretycznie biorę pod uwagę plazmę Panasonica lub LCD Sony (46X2000), ale nie wiem, czy lada moment też coś nowego nie wprowadzą. Pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link Zgłoś