Gość: karinka IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.03.04, 13:34 jakie dzialanie ma palenie papierosow na dzialanie tabletek antykoncepcyjnych??czy moga oslabic ich dzialanie,czy raczej wywoluja w polaczeniu z nimi jakies skutki uboczne?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marieann_18 Re: papierosy i tabletki 22.03.04, 14:54 nie musisz sie martwic. Ja pale od dwóch lat, tabletki biore od roku i zero skutków ubocznych.Mozesz tez pic alkohol-pod warunkiem ze nie zwymiotujesz. Wszystkie moje znajome ktore biora leki-pala i nic sie nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
verka.w marieann_18 22.03.04, 15:09 Ciekawa jestem co ciekawego poradzisz karince, jesli za jakis czas pojawi sie na tym forum np. z tekstem: "palilam papierosy i bralam pigulki antykoncepcyjne a teraz jestem w ciazy. Co mam robic? Mam dopiero 17 lat!" Zastanow sie nastepnym razem zanim zaczniesz takie rzeczy pisac. Skutkow ubocznych moze nie ma, ale oslabione dzialanie tabletek jest. Poszukaj statystyk w internecie i poczytaj sobie ile kobiet stosujacyh pigulke i jednoczesnie palacych zaszlo w ciaze a ile jest tych ktore nie palily. Wlasnie m.in. stad sie bierze ten 1% nieskutecznosci piguli antykoncepcyjnej. - Verka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karinka Re: marieann_18 IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.03.04, 16:54 nie przejmuj sie na szczescie 17lat nie mam,mam 20,ale cenna uwaga,pytam bo slyszalam rozne opinie,jedni mowia ze nie oslabiaja dzialania tabletek ale w polaczeniu z nimi powoduja jakies problemy ze zdrowiem,a inni ze tabletki wtedy slabiej chronia przed ciaza...a tego ze ten 1% nieskutecznosci to od palenia jeszcze nie slyszalam,skad o tym wiesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
joasia1 Re: marieann_18 22.03.04, 20:24 Co maja uzywki (nikotyna, kofeina, alkohol) wspolnego z gospodarka hormonalna organizmu? Dla przeciwnikow palenia kazdy argument - nawet nielogiczny - jest dobry. Skutki uboczne owszem sa np. zwiekszone ryzyko trombozy (skrzepow) Odpowiedz Link Zgłoś
verka.w joasia1 23.03.04, 09:02 Wyobraz sobie ze w kazdej ulotce pigulek antykoncepcyjnych jest wyraznie napisane ze palenie papierosow oslabia skutecznosc tabletek. I postaram sie w skrocie przytoczyc przypadek mojej kolezanki, nalogowo palacej papierosy. Otoz ona srednio co pol roku ma "schizy" ze jest w ciazy bo mimo przymowania regularnego pigulek co jakis czas opoznia jej sie krwawienie miesieczne. Tak naprawde to kazdy organizm inaczej reaguje na rozne pigulki. Ja nie pale nalogowo, owszem, czasem zdarzy mi sie wypalic na imprezie papieroska ale nigdy jak dlugo przyjmuje pigulki nie mialam obaw, ze moge byc w ciazy. - Verka Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: joasia1 23.03.04, 09:08 Mylisz się i mogę Cię zapewnić bo ja sama kiedyś myślałam tak jak Ty. Znajdź proszę ulotkę i przeczytaj co jest na niej napisane - papierosy NIE OBNIŻAJĄ SKUTECZNOŚCI pigułek anty - one zwiększają ryzyko powstania wielu chorób ale nie ma to nic wspólnego z obniżeniem skuteczności antykoncepcji. A jeśli mowa o ciąży Twojej koleżanki - żadna firma farmaceutyczna produkująca leki antykoncepcyjne nie daje 100% gwarancji chronienia przed ciążą. Dodatkowo swego czasu głośno było o wadliwych partiach Cilestu gdzie określona liczba osób przyjmujących ten preparat zaszła w ciążę i bynajmniej nie miało to wiele wspólnego z paleniem. Dodatkowo - Twoja koleżanka mogła zapomnieć jednej tabletki nie wiedząc o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karinka Re: joasia1 IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.03.04, 15:59 zgadza sie na zadnej ulotce nie pisze ze palenie oslabia dzialanie,ale raczej ze w polaczeniu z tabletkami palenie powoduje rozne schorzenia(do ktorych ciaza sie nie zalicza) poza tym wspomniana kolezanka ktora ma schize co pol roku,to nie argument,swiadczy to najwyzej o paranoi a nie o tym ze palenie oslabia ochrone,rownie dopsz znam dziewczyny ktore maja taka paranoje nawet czesciej a nie pala...nieregularny okres nie musi byc spowodowany paleniem Odpowiedz Link Zgłoś
marieann_18 Re: joasia1 23.03.04, 18:45 Oczywiscie ze na zadnej ulotce nie ma nic o oslabienu przez palenie. Droga Werko!Skad do cholery mozesz wiedziec czy twoje kolezaneczki stosowaly sie do ulotki i braly tabletki w odpowiednim czasie? Bardzo sie prosze, nie siej poplochu wsrod ludzi. PAPIEROSY NIE OSLABIAJA TABLETEK!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
verka.w marieann_18 24.03.04, 09:17 Jak sobie chcesz to pal papierosy i bierz pigulki. Tylko nie szukaj zrozumienia na tym forum, jak bedziesz miec jakies problemy czy to ze zdrowiem czy z tym, ze jestes w ciazy mimo przyjmowania pigulek, bo u mnie na pewno go nie otrzymasz. Nie wiem ile masz lat ale wydaje mi sie, iz niewiele, bo sposob w jaki piszesz czy skladasz zdania tego dowodzi. Moze najpierw powinnas pouczyc sie w szkole gramatyki i skladni zdania a potem poszukac jakie robisz bledy. - Verka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nglka Re: marieann_18 IP: 213.155.175.* 24.03.04, 14:42 Ale dlaczego Verko obrażasz użytkowniczkę, która nie jest wobec Ciebie napastliwa? Myliłaś się i wszyscy Ci to tłumaczymy ale Ty zamiast przyznać się do błędu wolisz wydrapać oczy pazurami. Z całym szacunkiem ale do szkoły to zapewne Tobie nie prędko - albo już za późno. Ciąża w trakcie brania tabletek nie ma nic wspólnego z paleniem papierosów, nie musisz nikogo atakować a wiek forumowiczki nie ma tu nic do tego (choć przyznam, że pisze składnie i w przeciwieństwie do Ciebie nad emocjami umie panować więc najpewniej źle oceniasz). Odpowiedz Link Zgłoś
verka.w Re: marieann_18 24.03.04, 15:38 A czy ja ja obrazam? Jesli stwierdzenia, iz dziewczyna nie potrafi poprawnie zdania zlozyc jest obelga to przepraszam bardzo, lepiej niech dostanie pale z j.polskiego na maturze z powodu bledow. Przyklad: "PAPIEROSY NIE OSLABIAJA TABLETEK!" Jesli chciala juz cos takiego napisac to mogla, owszem, jednak w formie: "papierosy nie oslabiaja DZIALANIA tabletek". I tak powinno byc poprawnie zlozone zdanie. A czy marieann_18 nie jest napastliwa wobec mnie i potrafi panowac nad emocjami, to moglabym tu dyskutowac na ten temat. Pozwol, ze zacytuje jej slowa: "Skad do cholery mozesz wiedziec czy twoje kolezaneczki stosowaly sie do ulotki i braly tabletki w odpowiednim czasie?" Jesli cos takiego mozna nazwac opanowaniem emocji to prawdopodobnie powinnas sie zastanowic czy warto sie upierac przy swoim. Nie wspomne juz o fakcie, iz z jakiegos powodu postanowilas bronic zdania tej dziewczyny, ktora twierdzi, ze w trakcie przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych mozna spokojnie palic papierosy i pic alkohol, poniewaz jej nic nie dolega a pali juz od dwoch lat i od roku przyjmuje pigulki. Jesli takie podejscie wedlug Ciebie jest dorosle to zycze powodzenia w zyciu stosujac sie do jej porad. - Verka Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: marieann_18 24.03.04, 15:52 verka.w napisała: > A czy ja ja obrazam? Jesli stwierdzenia, iz dziewczyna nie potrafi poprawnie > zdania zlozyc jest obelga to przepraszam bardzo, lepiej niech dostanie pale z > j.polskiego na maturze z powodu bledow. Przyklad: "PAPIEROSY NIE OSLABIAJA > TABLETEK!" Jesli chciala juz cos takiego napisac to mogla, owszem, jednak w > formie: "papierosy nie oslabiaja DZIALANIA tabletek". I tak powinno byc > poprawnie zlozone zdanie. - To ja śmiało rzec mogę, moja panno, żeś nie taka idealna bo sama błędy robisz ale nie na tym polega dyskusja i czepianie się pisowni to chwyt nie tyle ponizej pasa - co poniżej poziomu - jest to ewidentny brak argumentów a kiedy nie ma się argumentów nalezy milczyeć tudzież kulturalnie zakończyć dyskusję. > A czy marieann_18 nie jest napastliwa wobec mnie i potrafi panowac nad > emocjami, to moglabym tu dyskutowac na ten temat. Pozwol, ze zacytuje jej > slowa: "Skad do cholery mozesz wiedziec czy twoje kolezaneczki stosowaly sie > do ulotki i braly tabletki w odpowiednim czasie?" - Ma rację bo posługujesz się koleżankami, które sama znasz i nie wiesz, czy stosowały się do ulotki, żeby to wiedzieć musiałabyś być nimi. A czy słowo "do cholery" adekwatne jest ze słowem "wybierz się do szkoły bo piszesz nieskładnie"? Nie bardzo. Wyrażenie do cholery nie jest obrazą Twojej osoby, co innego, gdyby napisała "idź się doedukuj" - świadczyłoby wyraźnie o tym, że uważa Cię za idiotkę a określenia "do cholery" użyła dla wzmocnienia znaczenia zdania - nie rozróżniasz? > Jesli cos takiego mozna nazwac opanowaniem emocji to prawdopodobnie powinnas > sie zastanowic czy warto sie upierac przy swoim. - ja się nie upieram przy swoim - ja stwierdzam fakty - myliłaś się w tym co piszesz. > Nie wspomne juz o fakcie, iz > z jakiegos powodu postanowilas bronic zdania tej dziewczyny, ktora twierdzi, > ze w trakcie przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych mozna spokojnie palic > papierosy - Nie wiesz z jakiego powodu? otóż można palić papierosy zawsze, kto chce moze palić ile chce, nikomu nie zabronisz a skoro tabletki nie obniżają skuteczności działania tabletek - wynika z tego jednoznacznie, że piszesz nie na temat (zajrzyj do tematu pierwotnego) > i pic alkohol, poniewaz jej nic nie dolega a pali juz od dwoch lat i od roku > przyjmuje pigulki. Jesli takie podejscie wedlug Ciebie jest dorosle to zycze > powodzenia w zyciu stosujac sie do jej porad. > - Verka - Czy koleżanka, którą obrażasz - namawia inne dziewczyny do tego, by paliły i piły? Nie, było pytanie i była odpowieðź "czy palenbie obniża skuteczność działania tabletek" odpowiedź padła: "nie" - czy to jest namawianie do picia i palenia w ogóle? To sobie wyobraź, że nikt nie będzie kłamał pisząc "nie pal, zajdziesz w ciążę" tylko dlatego, żebyś Ty była zadowolona, dorośnij Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: marieann_18 24.03.04, 15:55 Dodam tylko, żebyś nie łapała mnie za słówka (bo widzę, że to twoje ulubione zajęcie gdy ktoś pisze inaczej niż ty byś chciała), że szkodliwość papierosów nie ma KOMPLETNIE NIC WSPÓLNEGO z pytaniem "czy palenie papierosów obniża skuteczność działania tabletek anty". Odpowiedź jest jedna a Ty możesz się wyżywać oi obrażać wszystkich dookoła - faktów nie zmienisz a swoją napastliwością zrazisz do siebie innych. Odpowiadaj na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
verka.w cytat - marieann_18 24.03.04, 16:02 "Mozesz tez pic alkohol-pod warunkiem ze nie zwymiotujesz" - jesli to nie jest namawianie to moze mi zinterpretujesz. A za slowka lapie, owszem, ale tylko po to, abys przemyslala swoje wywody zanim klikniesz "wyslij" Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: cytat - marieann_18 24.03.04, 16:05 verka.w napisała: > A za slowka lapie, owszem, ale tylko po to, abys przemyslala swoje wywody zanim > > klikniesz "wyslij" Moje wywody przemyśleć? nie da się przemysleć faktów. Fakt jest faktem. A to co piszesz nie jest namawianiem - jest zwyczajnym stwierdzeniem bo birąc tabletki - taka prawda - ALKOHOL PIĆ MOŻNA. A mówiąc o wymiotach to jestem przekonana, że autorka miała na myśli to, by tabletka nie została zwrócona i była strawiona. Odpowiedz Link Zgłoś
verka.w Re: cytat - marieann_18 24.03.04, 16:10 Oczywiscie, ze tak, tylko skad ta dziewczyna ma wiedziec zanim wypije alkohol czy bedzie pozniej wymiotowac czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: cytat - marieann_18 24.03.04, 16:11 jeśli ktoś pije powinien być na tyle dorosły, by wiedzieć. Ja nigdy nie wymiotuję i nie piję tyle, by się upić a jedynie zasmakować. jeśli pytasz "skąd ta dziewczyna ma wiedzieć" znaczy, że z góry zakładsz, że jest na tyle niedojrzała i głupia, że może tego nie wiedzieć. jeśli jednak decyduje się na picie to jej sprawa, nie możesz nikomu zabronić by ten pisał, że mozna pić alkohol. Bo mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
verka.w Re: cytat - marieann_18 24.03.04, 16:26 A powiedz mi na ile dorosla jest osoba (dorosla w sensie emocjonalnym), ktora wchodzi na forum cosmopolitan, znane ze swoich ironicznych postow, z pytaniem czy moze palic papierosy w trakcie przyjmowania pigulek antykoncepcyjnych? Po pierwsze i chyba jedyne: jesli dziewczyna ma takie pytania to powinna sie zwrocic do swojego lekarza. A jezeli nie potrafi o to zapytac swojego ginekologa to oznacza, iz jest za mloda na to zeby wiedziec czy zwymiotuje czy nie po alkoholu. Ponadto picie alkoholu jednoczesnie z paleniem papierosow czesto konczy sie nad muszla klozetowa. Nie moge zabronic nikomu by ten nie pisal, ze mozna pic alkohol. Ale moge zwrocic uwage na to, poniewaz duza czesc forumowiczow jest jeszcze bardzo niedojrzala emocjonalnie, iz picie alkoholu, palenie papierosow i przyjmownie piulki antykoncepcyjnej nie zawsze konczy sie dobrze. A marieann_18 za krotko bierze tabletki zeby wiedziec czy nie spowoduja u niej niepozadanych efektow. Pozdrovionka - Verka Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: cytat - marieann_18 24.03.04, 16:29 Napisałam niżej - jak dla mnie koniec dyskusji bo ta z rtobą jest jałowa - gdy kończą ci się argumenty - zaczynasz obrażać - wybacz, ale nie lubuję się w "tego typu" rozmowach, mam trochę inne spospoby przedstawiania argumentów. Ty moich nie rozumiesz - nie musisz ale powinnaś zaakceptow3ać moje zdanie i chociaż przyznać się do błędu - jnajwidoczniej jesteś zbyt dumna, dlatego nie zamierzam z taką osobą prowadzić jakichkolwiek dyskusji, nie ważne w jakim jesteś wieku - dla mnie myślisz kategoriami nastolatki. Bez pozdrowień i żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
verka.w Re: cytat - marieann_18 24.03.04, 16:39 dziwne, bo jakbym kogos obrazila, to admin juz dawno by wycial wszystkie moje wypowiedzi. Jeszcze tego nie zrobil. Ciekawe dlaczego? Mimo wszystko z pozdrovieniami - Verka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karinka Re: cytat - marieann_18 IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.03.04, 17:37 > A powiedz mi na ile dorosla jest osoba (dorosla w sensie emocjonalnym), ktora > wchodzi na forum cosmopolitan, znane ze swoich ironicznych postow, z pytaniem > czy moze palic papierosy w trakcie przyjmowania pigulek antykoncepcyjnych? > Po pierwsze i chyba jedyne: jesli dziewczyna ma takie pytania to powinna sie > zwrocic do swojego lekarza. A jezeli nie potrafi o to zapytac swojego > ginekologa to oznacza, iz jest za mloda na to zeby wiedziec czy zwymiotuje czy > nie po alkoholu. Ponadto picie alkoholu jednoczesnie z paleniem papierosow > czesto konczy sie nad muszla klozetowa. wyobraz sobie ze jestem na tyle dojrzala,zeby spytac o to ginekologa,co tez uczynilam,ale jestem osoba dociekliwa i wiem,ze rozni lekarze maja rozne poglady na rozne tematy,wiec postanowilam,wykorzystujac forum poznac informacje innych na ten temat...zalezy mi na faktach a nie na tym zebys mnie chronila klamiac,jestem na tyle dorosla i dojrzala ze sama potrafie o siebie zadbac. nie moge zniesc jak dewotki takie jak ty rozpowszechniaja bujdy typu "nie pal bo zajdziesz w ciaze"w celu uchronienia biednych mlodych dziewczynek przed nalogiem...to zalosne,zaczynajac ten watek liczylam na odpowiedzi poparte jakas wiedza ty widac jej nie posiadasz,sama powinnas sie bardziej wyedukowac. >Ponadto picie alkoholu jednoczesnie z paleniem papierosow > czesto konczy sie nad muszla klozetowa otoz oswiece cie picie alkoholu i palenie konczy sie nad muszla,tylko wtedy kiedy naprawde duzo wypijesz,wtedy nawet bez palenia tam skonczysz... >Nie moge zabronic nikomu by ten nie pisal, ze mozna pic alkohol. zgadza sie,a napewno nie osiagniesz tego wciskajac kit >Ale moge > zwrocic uwage na to, poniewaz duza czesc forumowiczow jest jeszcze bardzo > niedojrzala emocjonalnie, iz picie alkoholu, palenie papierosow i przyjmownie > piulki antykoncepcyjnej nie zawsze konczy sie dobrze. A marieann_18 za krotko > bierze tabletki zeby wiedziec czy nie spowoduja u niej niepozadanych efektow no nie konczy sie dobrze w wielu przypadkach,jednak zadne wiarygodne zrodlo nie wskazuje na efekt zajscia w ciaze. nie zycze sobie zebys mnie oceniala,bo nic o mnie nie wiesz,a twoje metody osadzania ludzi i wyciagania wnioskow nie sa na wysokim poziomie,wiec nie mow innym ze sa niedojrzali emocjonalnie,bo wlasnie taka postawa swiadczy o infantylnosci. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karinka Re: cytat - marieann_18 IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.03.04, 17:49 > A powiedz mi na ile dorosla jest osoba (dorosla w sensie emocjonalnym), ktora > wchodzi na forum cosmopolitan, znane ze swoich ironicznych postow, z pytaniem > czy moze palic papierosy w trakcie przyjmowania pigulek antykoncepcyjnych na tyle dorosla by nie uwazac sie za wszech wiedzaca,mialam wiedze na ten temat,chcialam ja skonfrontowac...a co tak wlasciwie ty robisz na tym ironicznym forum??i po co tracisz energie na odpisywania na ironiczne pytania?? moze wedlug ciebie bardziej na miejscu byloby cos w stylu : w jakiej pozycji osiagne najlepszy orgazm,albo : moj facet nie dzwoni do mnie 100razy dziennie...czy juz mnie nie kocha??;) Odpowiedz Link Zgłoś
verka.w Re: marieann_18 24.03.04, 16:07 > - Ma rację bo posługujesz się koleżankami Nie tylko ja posluguje sie przykladam swoich kolezanek: "Wszystkie moje znajome ktore biora leki-pala i nic sie nie dzieje" - slowa marieann_18 Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: marieann_18 24.03.04, 16:09 Tylko że w przypadku marieann_18 nie ma powodu sądzić, że koleżanki źle stosują leki bo nie zaszły w ciążę a ty natomiast twierdzisz, że twoja koleżanka zaszła, bo paliła a prawda może być taka, że zaszła, bo źle leki stosowała, to wie tylko twoja koleżanka dlatego nie jest na miejscu posługiwanie się nie- własnym przykładem w "takiej" sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
verka.w Re: marieann_18 24.03.04, 16:11 I problem rozwiazany. Gdzie ja napisalam, iz moja kolezanka zaszla w ciaze? Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: marieann_18 24.03.04, 16:14 Fakt - przyznaję, nie napisałaś. Umknęło mi słowo "ma schizy, że...". Za pomyłkę przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
nglka Re: jedno z niewielu Twoich rozsadnych zdan dzis 24.03.04, 16:22 Czego innego mogłam się po tobie spodziewać... nie dość, że cię przeprosiłam za popełniony błąd ty miłujesz się w tym, żeby dosolić bo wytrzy,mać nie możesz ale cóż - wyrośniesz z tego =- moje przeprosiny świadczą o rozumieniu, że popełniłam błąd - a ty nadal nie rozumiesz i tę mam przewagę - jakkolwiekl uciekasz od tematu, nie umiesz ię przyznać do błędu, obrażasz wszystkich - masz niskie poczucie własnej wartości a starasz się wyjść na dojrzałą - oczywiście jedno nie musi mieć wiele wspólnego z drugim ale w twoim przypadku ma, jesteś młoda i myślisz kategoriami "czarne i białe" - napastliwa i niekulturalna, dodatkowo slepa na fakty mimo wszystko - szybkiego powroptu do zdrowia jak dla mnie koniec tematu, nie będę użerać się z nastolatką, która o ciąży wie tyle co nic Odpowiedz Link Zgłoś
verka.w I jeszcze jedno, nglka 24.03.04, 16:35 piatke dzieci pewnie juz odchowalas a wczesniej na pewno przez kilka ladnych lat przyjmowalas pigulki antykoncepcyjne, bo tyle wiesz na takie tematy... (to byla ironia jakbys nie zauwazyla) - Verka Odpowiedz Link Zgłoś
marieann_18 Do Verki 24.03.04, 17:37 Droga Verko, slusznie zauwazylas,ze popelnilam kilka bledow. Pisalam w pospiechu i faktycznie nad pewnymi rzeczami sie nie zastanawialam. Ale widze,ze to Ty postepujesz niedojrzale, poniewaz w obliczu braku argumentow postanowilas zaczac mnie obrazac - bez komentarza. Wracajac do gownego watku. Chcialabym , abys zacytowala mi tresc ulotki , w ktorej ewidentnie jest napisane, iz tyton oslabia dzialanie tabletek. Z gory dziekuje za fatyge. Rada na przyszlosc - nie emocjonuj sie za bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: marieann_18 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.04, 12:58 verka.w napisała: > Nie wiem ile masz lat ale wydaje mi sie, iz niewiele, bo sposob w jaki piszesz > czy skladasz zdania tego dowodzi. Moze najpierw powinnas pouczyc sie w szkole > gramatyki i skladni zdania a potem poszukac jakie robisz bledy. > - Verka Szukać można czegoś, szukać mozna błędów. "poszukać jakie robisz błędy" ? Twój styl z pewnością nie jest idealny. Odpowiedz Link Zgłoś
zalotnica Re: marieann_18... 27.03.04, 14:54 marieann_18 napisała: > nie musisz sie martwic. Ja pale od dwóch lat, tabletki biore od roku i zero > skutków ubocznych.Mozesz tez pic alkohol-pod warunkiem ze nie zwymiotujesz. > Wszystkie moje znajome ktore biora leki-pala i nic sie nie dzieje. towarzystwo - sama "smietanka"...a jak z plcia brzydka, czy czesta wymiana ? Odpowiedz Link Zgłoś
marieann_18 Re: marieann_18... 30.03.04, 19:48 Droga zalotnico! Próbujesz byc cieta-dobrze ci idzie... Uswiadom sobie jednak, ze tyton pala nie tylko doly spoleczne, ale takze inteligencja. Nie dla szpanu, bo nie potrzebuja w ten sposob zdobywac przyjaciol, ale dla czystej przyjemnosci, ktora oczywiscie nie kazdy odczuwa. A z plcia brzydka.. "czy czesta wymiana" ?. Nie , skarbie, jestem od 3 lat z facetem z ktorym stracilam dziewictwo. Czy jeszcze jakas dziedzina mojego zycia cie interesuje, czy juz zaspokoilam twoja ciekawosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Starsza pani :) Re: papierosy i tabletki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 21:14 Dziewczyny, czy wy nie czytacie ?? Kazdy ginekolog wam to powie, ze tabletki w polaczeniu z papierosami bardzo zwiekszaja ryzyko zachorowania na raka !!! Nie od razu oczywiscie ale po dluzszym okresie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: papierosy i tabletki IP: 212.191.80.* 26.03.04, 00:42 wywołują skutki uboczna, co można przeczytać w każdej uletce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: papierosy i tabletki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 21:29 Przyjmujac tabletki anty. nie nalezy palic papierosow, poiewaz ma to zwizek z ukladem krazenia i mozesz miec powazne problemy.[jezeli nie teraz to w niedalekiej przyszosci] Odpowiedz Link Zgłoś
mary_an Re: papierosy i tabletki 27.03.04, 13:54 Dokladnie tak jak napisala poprzednia osoba - chodzi o uklad krazenia. To dlatego np. zylaki sa przeciwwsazaniem, bo przez branie pigulek obciaza sie uklad krazenia. Tak jak i przez palenie. Czyli jesli i bierzesz pigulki I palisz to moze sie to zle skonczyc, bo one poteguja swoje zle dzialanie. W ogole po co ty palisz dziewczyno, chcesz sobie zycie przez to zmarnowac? Za kilka lat mozesz naprawde miec powazne problemy, zdecyduj sie na jedno, albo palenie albo pigulki, nie ma sensu az tak obciazac swojego organizmu. A pigulki sa przynajmniej pozyteczne, zapobiegaja ciazy, a papierosy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karinka Re: papierosy i tabletki IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.03.04, 12:27 nie wyobrazajcie sobie ze kurze jak lokomotywa,pale niewiele i slabe fajki, zwykle dwie dziennie okolo,najwyzej na imprezach wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
madeaa Re: papierosy i tabletki 30.03.04, 22:37 ja szczerze mowiac rez nie znalazalm na ulotce , ze palenie obniza dzialanie tabletek, z tego co pamietam to pisze m.in o zatorach ktoremu palenie moze sie przyczynic w czasie stosowania antykoncepcji hormonalnej dodam tez ze pierwszy raz w zyciu spotkalam sie z opinia ze 1% wpadek przy tabletkach anty jest wywolany paleniem.. a moze to jakies nowe odkrycie o ktorym sie jeszce nie mowi??? ja palilam ok 1/2 paczki dziennie, jak zaczelam brac tabletki to zrezygnowalam z papierosow, no moze nie calkiem bo spalilam sobie 2, 3 papieroski w tygodniu, po prostu lepiej jak sie nie pali i tyle , mi wyatrczylo to co przeczytalam o papierosach i pigulkach na opakowaniu zeby zrezygnowac z nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: papierosy i tabletki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 19:35 NIE WOLNO PALIć Odpowiedz Link Zgłoś
robinia2 Re: papierosy i tabletki 09.04.04, 23:25 Zdecydowanie nie powinno sie palic w czasie brania tabletek antykoncepcyjnych. Papierosy to jeden z czynnikow bardzo znaczaco przyczyniajacy sie do rozwoju miazdzycy i nowotworow. Tabletki tez, chociaz w znacznie mniejszym stopniu. Ale jak sie to polaczy... Juz same papierosy wystarcza a co dopiero z tabletkami. Dodatkowo jak juz ktos napisal zwiekszone ryzyko zakrzepicy. No ale coz... kazdy moze dbac o siebie jak chce.... Odpowiedz Link Zgłoś