adziocha 29.07.04, 09:30 czy sa tu dziewczyny ktore zaszly w niechciana ciaze? Jaka byla wasza reakcja na to? czy wpadlyscie z chlopakiem ktorego kochalyscie ( z wzajemnoscia ) vczy podczas przypadkowego seksu? czy urodzilyscie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 00:43 Ja zaszłam w ciąże 8 miesięcy temu. Reakcja: koszmar! wodospady łez, nieprzespane noce. Szczeze to załamałam się. Mialam tyko 18 lat. Wpadłam ze swoim chłopakiem nawet nie wiem kiedy. Pieniądze załatwił moj chłopak i usunelam ta ciąże (sam zabieg trwal moze z 15 minut). Wiem ze to straszne ale ja nie chciałam złamac sobie życia. Sobie i swoim rodzicom bo raczej nasza rodzina uchodzi za dobrze postawioną itd. Mama ani ojciec nic nie wiedzą do tej pory i nie zamierzam im nigdy o tym powiedziec. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Susana Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: 62.233.157.* 06.08.04, 10:56 Gość portalu: m napisał(a): > Ja zaszłam w ciąże 8 miesięcy temu. Reakcja: koszmar! wodospady łez, > nieprzespane noce. Szczeze to załamałam się. Mialam tyko 18 lat. Wpadłam ze > swoim chłopakiem nawet nie wiem kiedy. Pieniądze załatwił moj chłopak i > usunelam ta ciąże (sam zabieg trwal moze z 15 minut). Wiem ze to straszne ale > ja nie chciałam złamac sobie życia. Sobie i swoim rodzicom bo raczej nasza > rodzina uchodzi za dobrze postawioną itd. Mama ani ojciec nic nie wiedzą do tej > > pory i nie zamierzam im nigdy o tym powiedziec. Pozdrawiam Nie potepiam takich kobiet. jesli nie jestes w czyjejs skorze nie mozna oceniać. mam 19 lat i nie wiem co bym zrobiła gdybym zaszła w ciaze. Dlatego nie oceniam, nie potepiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.ztpnet.pl 07.08.04, 09:44 no i jeszcze m pisze z tego kompa do tego raz piszesz że usunełaś i niechcesz mieć dzieci a po jakimś czasie że masz tylko jedno dziecko. Coś tu niegra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 00:44 Dodam jeszcze ze chłopaka z którym wpadłam bardzo koczałam i kocham do tej pory. Nadal jestesmy razem. Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: NIECHCIANA CIĄŻA 06.08.04, 03:21 Nie mam pytan. wlasnie takie panny czytaja cosmo, siedza na tym forum i szwedaja sie po Warszafce bedac wciaz jedna noga w Pipkowicach Dolnych, w ktorych spedzily wieksza czesc swojego krotkiego zycia... Usunela niechciana ciaze...hmm... ciekawam, w ktorym tygodniu bylas...Nie jest tajemnica co ja przeszlam, bo bez problemu mozna to znalezc na innych forach, wiec ci powiem tak - ja tez zaszlam w ciaze 8 miesiecy temu, moja ciaza tez nie byla planowana, ale ja moje Jello stracilam dlatego, nie dlatego, ze mialam focha bzykac sie bez swiadmosci konsekwencji, ale z pogodna mysla, ze zawsze cos mozna zrobic i te mozliwosc wykorzystalam, ale dlatego, ze po prostu stalam sie czescia statystyk... kobiet roniacych w pierwszym trymestrze... Mam nadzieje, ze jestes swiadoma tego, co zrobilas... a czemu to nie powiesz rodzicom jaka zaradna jestes? Byl problem, a ty go rozwiazalas... a raczej usunelas... zuch dziewczyna! Mia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 20:24 gdybym wpadla to chyba bym usunela,po prostu jestem za mloda,choc baba bym sie ze pozniej nie zajde w ciaze,bo podobno sa takie przypadki...ale kazdy powinien brac odpowiedzialnosc za swoje czyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.ztpnet.pl 06.08.04, 18:57 Ja "wpadłam" Dwa lata temu miałam 18 lat no i jestem szczęśliwą mamą po dzisiejszy dzień, nie żałuje że urodziłam mam śliczneko łobuziaka :-) jestem młodą mamą i bardzo szczęśliwą zaszłam w ciąże z facetem którego bardzo kocham z wzajemnością i jesteśmy razem i razem wychowujemy naszego skarba. Nie popieram aborcji nawet jesli ma się 16 lat moja rodzina też uchodzi za badrdzo pożądną i moja ciąża tego nie zmieniła. A i jeszcze jedno współczuje Ci wyzutów sumienia w niedalekiej przyszłości-jeśli masz sumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: 195.150.115.* 06.08.04, 23:00 mówisz że z pożądnej rodziny pochodzisz! akurat dla mnie to z patologi, jak się ma 18lat to do szkoły a nie...chyba rodzice mało się tobą interesowali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.ztpnet.pl 06.08.04, 23:46 Nie to lepiej zajść w ciążę, usunąć i uchodzić za pożądną niż urodzić i wychowywać, ja wybrałam dziecko a nie jego zabujstwo!!! i wcale tego nie żałuje i nigdy nie będe tego żałowała. A co do moich rodziców to nie mieszkalam już z nimi miałam własne mieszkanie, sama się utrzymywalam i uczyłam wieczorowo, teraz studiuje zaocznie i fakt prace przerwałam ale to dlatego że chcialam być więcej z synkiem bo studia wiele czasu mi zabierają. I możesz mówić o mojej rodzinie co Ci się podoba ale uchodzi ona w dalszym ciągu za pożądną bo przedewszystkim byłam pełnoletnia i odpowiedzialna wpełni za swoje czyny i ich konsekwencje, poniosłam je ale nie zabiłam i jestem dumna z podiętej przez siebie decyzji skoro byłam na tyle dorosła by współżyć to jestem i na tyle dorosła by wychować dziecko. POZDRAWIAM WSZYTKIE MAMY KTÓRE MIMO IŻ WPADŁY POSTANOWIŁY URODZIĆ I SĄ TERAZ SZCZĘŚLIWYMI MAMAMI. Buziaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masabka Re:do Aga IP: *.system / *.system-net.pl 07.08.04, 13:17 hej popieram cie poniewaz ja tez urodzilam w sumie majac juz 19 lat ale zaszlam majac 18 i jestem szczesliwa mamusia teraz juz dwojki dzieci od 5 lat jestem szczesliwa mezatka jest super mieszkamy na swoim i mamy dwie super dziewczynki .A do dziewczyn co zachodza jak umialyscie sie dupczyc i wpasc to teraz wychowajcie a nie zabijacie wspolczuje wam bo kiedys sumienie sie obudzi w was i zdacie sobie z tego sprawe co zrobilyscie naprawde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: 217.153.88.* 09.08.04, 13:07 ja tez uwazam ze w wieku 18 lat mozna urodzic dziecko i je wychowac. nie bralabym pod uwage aborcji, gdybym zaszla w ciaze. uwazam ze dobrze wybralas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Do masabka i Agnes IP: *.ztpnet.pl 09.08.04, 13:35 Jestem pełna szacunku do takich dziewczyn jak Wy, które są w stanie ponieść konsekwencję swoich czynów a nie wybierają prostrzą droge(czyli aborcję) ale niech te które wybierają tą niby prostrzą droge zastanowią się czy naprawdę jest ona prostrza niż wychowanie dziecka? Dziękuje masabka. I gorąco was pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 04:13 niechciana ciąża to straszny problem i nie sądzę, aby którakolwiek kobieta poddała się aborcji z pieśnią na ustach. Zawsze najłatwiej jest gardzić,potępiać, zdecydowanie trudniej zrozumieć ( mijaczku, strata ciąży jest tragedią wtedy, gdy się tę ciążę akceptuje, niechciana ciąża powoduje równie traumatyczne przeżycia ). Nigdy na szczęście nie musiałam dokonywać wyboru: urodzić czy nie. Mam jedno dziecko i więcej dzieci mieć nie chcę - sądzę, że gdybym "wpadła" - stosuję antykoncepcję hormonalną, wię mam nadzieję, że nie grozi mi to - usunęłabym ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 06:49 Skoro pytasz tzn. ze wpadlas!!1 HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.ztpnet.pl 07.08.04, 09:40 Dlaczego marta i lol piszą z tego samego kompa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.04, 13:07 One zapewne nie piszą z tego samego kompa. Ty widzisz tylko fragment IP. Takie IP jak mają one, ma również mnóstwo osób na różnych forach. Zresztą sprawdź sama. Gdyby ich IP składało się z takich samych cyferek to wtedy można by podejrzewać, że jakieś wypowiedzi napisała jedna i ta sama osoba. pozdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAWID Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.localnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 17:55 AGA WSPANIALA, BARDZO ROZSADNA I DOJRZALA DECYZJA I ODPOWIEDZ!PO PROSTU ZUCH DZIEWCZYNA.ZAZDROSZCZE TWOJEMU MEZOWI TAKIEJ MADREJ ZONY!MOJA MA 25 ALE TAK MADRZE NIE MYSLI JAK TY.TAK TRZYMAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beri Pytanie do Agi i innych dziewczyn które ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 21:21 Kiedy już zaszłyście w niechcianą ciąże decydowałyście się na ślub ? Czy moze nie ? A moze to rodzice was "pchali" przed ołtarz ?? Jak to było z Wami?? Nie było wam jakos źle iść z brzuchem do ołtarza ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Pytanie do Agi i innych dziewczyn które ... IP: *.ztpnet.pl 09.08.04, 09:40 Ja nie wyszłam jeszcze za mąż bo ciąża wcale nie zmusza do ślubu a rodzice mnie do niczego nie zmuszali, ale tak dla Twojej informacji to napewno w niedługim czasie pobiore się z ojcem mojego syna (teraz są pewne sprawy ze względu na które nie możemy wziąść ślubu, jedna z nich to koszty bo sami chcemy za wszystko zapłacić-no oprócz sukni bo ją koniecznie chce sfinansować moja mama) Jestem szczęśliwa że jestem matką i że mam tak kochanego faceta. Do masabka Gratuluje córeczek :-) no i odwagi. Popieram Cię w tym co napisalaś w 100% Bo nie sztuka się róchać ale sztuka odpowiedzieć za tego konsekwencję, chociaz powiem Ci szczerze że w pewnym sensie szkoda mi tych dziewczyn bo One chyba nie znają konsekwencji aborcji :-)) Jeśli mają sumienie to napewno w przyszłości się odezwie. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masabka Re: do Agi IP: *.system / *.system-net.pl 09.08.04, 12:09 dzieki Aga i pozdrawiam i zycze ci szczescia oby sie wszystko ulozylo po twojej mysli i gratuluje ci syneczka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga do Dawida IP: *.ztpnet.pl 09.08.04, 09:47 Dziekuje bardzo za te słowa :-)) Przypuszczalnie moge tylko powiedzieć że może Twoja dziewczyna ma takie samo zdanie jak ja i podobnie by postąpila i napisala, może też jak Ty to uważasz jest "ZUCH DZIEWCZYNA" Tylko jeszcze nie miala okazji Ci tego udowodnić. POZDROWIONKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masabka Re: do Beri IP: *.system / *.system-net.pl 09.08.04, 12:13 hej, mnie rodzicie nie pchali do slubu i wcale nie bylo mi glupio isc do oltarza z brzuszkiem a slub wzielismy dlatego ze sie kochalismy bylo to w przyspieszonym tempie ale jest teraz super mieszkamy na swoim mam kochane dzieci, i co najwazniejsze nie zabilam pierwszego dziecka ,tylko jesli umialam zdecydowac sie na sex to i umialam urodzic malenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nili Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 17.08.04, 19:35 Wiesz ja jestem w takiej sytuacji jestem w ciąży której wcale nie planowałam Mam 20 lat i studiuje Jestem w 5 miesiącu ciąży więc nie mogę jej już usunąć choć bardzo bym tego chciała Ja poprostu nie chce tego dziecka i nie nawidze ojca tego dziecka Zmarnowałam sobie życie zresztą tak naprawdę nie widzę już sensu życia Wszystkie moje marzenia legly w gruzach Bede musiala zostac matka i zmienic calkowicie rytm swojego zycia To koszmar W dodatku chlapak ktory twierdzil ze tak bardzo mnie kocha zostawil mnie i wyjechal sobie Zostalam z tym wszystkim sama Tak!! sama bo nawet rodzice nic o tym nie wiedza Brzuch staje sie coraz wiekszy z dnia na dzien jak dlugo uda mi sie to ukrywac Za pewne nie dlugo Nie wiem co mam teraz zrobic Nie mam zielonego pojecia Nie mam nawet z kim porozmawiac Codziennie tylko placze i nic wiecej nie hce mi sie wstawac jesc ani życ Mysle o tym wspanialym chlopaku ktory zapewnial mnie ze tak bardzo mnie kocha a teraz gdzie jest? Nie ma go przy mnie Zwial A ja mu zaufalam wiadomo ze sex wiaze sie z ciaza ale on mnie zapewnial ze nie moze miec dzieci zebym mu zaufala To teraz mam to czego chcialam Nie nawidze go ani tego dziecka i chcialabym zeby to byl sen z ktorego mozna sie szybko obudzic I nie wiem co dalej bedzie ze mna bo zadna z drog nie jest dobrym wyjsciem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masabka Re: do nili IP: *.system / *.system-net.pl 17.08.04, 19:40 moze to glupie jesli nie masz z kim pogadac to jesli chcesz chetnie wytslucham (moje gg 3976389)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka_se Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.serv / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 19:45 Nie mów że nienawidzisz tego dziecka... Faceta możesz nienawidzić i masz do tego pełne prawo...Ale dziecko? Mam nadzieję że jak urodzisz i spojrzysz w tą niewinną buźkę to pokochasz to maleństwo nad życie... Pozdrawiam :* Trzymaj się :* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liyah Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 20:27 nili wspolczuje ale po pierwsz,facet zeby zadupczyc bez gumki gotow jest wcisnac najwiekszy kit,nawet, ze przeszedl operacje zmiany plci,a po 2 dzidzius nie jest niczemu winien, po 3 lepiej powiedz rodzicom,najwyzej troche pokrzycza ale z czasem im minie i na pewno ci pomoga pozdrawiam trzymaj sie cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babygirl Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 20:29 ja co misiac boje sie ze wpadlam i jak tylko przychodzi okres to obiecuje sobie ze bede sie zabezpieczac a potem .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.citynet.pl / 81.186.230.* 17.08.04, 20:00 czy wpadłyście przez niezabezpieczenie?? czy używałyście jakichś środków antykon.?? Odpowiedz Link Zgłoś