Dodaj do ulubionych

NIECHCIANA CIĄŻA

29.07.04, 09:30
czy sa tu dziewczyny ktore zaszly w niechciana ciaze? Jaka byla wasza reakcja
na to? czy wpadlyscie z chlopakiem ktorego kochalyscie ( z wzajemnoscia )
vczy podczas przypadkowego seksu? czy urodzilyscie???
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 00:43
      Ja zaszłam w ciąże 8 miesięcy temu. Reakcja: koszmar! wodospady łez,
      nieprzespane noce. Szczeze to załamałam się. Mialam tyko 18 lat. Wpadłam ze
      swoim chłopakiem nawet nie wiem kiedy. Pieniądze załatwił moj chłopak i
      usunelam ta ciąże (sam zabieg trwal moze z 15 minut). Wiem ze to straszne ale
      ja nie chciałam złamac sobie życia. Sobie i swoim rodzicom bo raczej nasza
      rodzina uchodzi za dobrze postawioną itd. Mama ani ojciec nic nie wiedzą do tej
      pory i nie zamierzam im nigdy o tym powiedziec. Pozdrawiam
      • Gość: Susana Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: 62.233.157.* 06.08.04, 10:56
        Gość portalu: m napisał(a):

> Ja zaszłam w ciąże 8 miesięcy temu. Reakcja: koszmar! wodospady łez,
        > nieprzespane noce. Szczeze to załamałam się. Mialam tyko 18 lat. Wpadłam ze
        > swoim chłopakiem nawet nie wiem kiedy. Pieniądze załatwił moj chłopak i
        > usunelam ta ciąże (sam zabieg trwal moze z 15 minut). Wiem ze to straszne ale
        > ja nie chciałam złamac sobie życia. Sobie i swoim rodzicom bo raczej nasza
        > rodzina uchodzi za dobrze postawioną itd. Mama ani ojciec nic nie wiedzą do
        tej
        >
        > pory i nie zamierzam im nigdy o tym powiedziec. Pozdrawiam

Nie potepiam takich kobiet. jesli nie jestes w czyjejs skorze nie mozna
        oceniać. mam 19 lat i nie wiem co bym zrobiła gdybym zaszła w ciaze. Dlatego
        nie oceniam, nie potepiam
      • Gość: Aga Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.ztpnet.pl 07.08.04, 09:44
        no i jeszcze m pisze z tego kompa do tego raz piszesz że usunełaś i niechcesz mieć dzieci a po jakimś czasie że masz tylko jedno dziecko.
        Coś tu niegra.
    • Gość: m Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 00:44
      Dodam jeszcze ze chłopaka z którym wpadłam bardzo koczałam i kocham do tej
      pory. Nadal jestesmy razem.
    • mijaczek Re: NIECHCIANA CIĄŻA 06.08.04, 03:21
      Nie mam pytan. wlasnie takie panny czytaja cosmo, siedza na tym forum i
      szwedaja sie po Warszafce bedac wciaz jedna noga w Pipkowicach Dolnych, w
      ktorych spedzily wieksza czesc swojego krotkiego zycia...
      Usunela niechciana ciaze...hmm... ciekawam, w ktorym tygodniu bylas...Nie jest
      tajemnica co ja przeszlam, bo bez problemu mozna to znalezc na innych forach,
      wiec ci powiem tak - ja tez zaszlam w ciaze 8 miesiecy temu, moja ciaza tez nie
      byla planowana, ale ja moje Jello stracilam dlatego, nie dlatego, ze mialam
      focha bzykac sie bez swiadmosci konsekwencji, ale z pogodna mysla, ze zawsze
      cos mozna zrobic i te mozliwosc wykorzystalam, ale dlatego, ze po prostu stalam
      sie czescia statystyk... kobiet roniacych w pierwszym trymestrze...
      Mam nadzieje, ze jestes swiadoma tego, co zrobilas... a czemu to nie powiesz
      rodzicom jaka zaradna jestes? Byl problem, a ty go rozwiazalas... a raczej
      usunelas... zuch dziewczyna!
      Mia
      • Gość: ... Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 20:24
        gdybym wpadla to chyba bym usunela,po prostu jestem za mloda,choc baba bym sie
        ze pozniej nie zajde w ciaze,bo podobno sa takie przypadki...ale kazdy powinien
        brac odpowiedzialnosc za swoje czyny
    • Gość: Aga Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.ztpnet.pl 06.08.04, 18:57
      Ja "wpadłam" Dwa lata temu miałam 18 lat no i jestem szczęśliwą mamą po dzisiejszy dzień, nie żałuje że urodziłam mam śliczneko łobuziaka :-)
      jestem młodą mamą i bardzo szczęśliwą zaszłam w ciąże z facetem którego bardzo kocham z wzajemnością i jesteśmy razem i razem wychowujemy naszego skarba.
      Nie popieram aborcji nawet jesli ma się 16 lat moja rodzina też uchodzi za badrdzo pożądną i moja ciąża tego nie zmieniła.
      A i jeszcze jedno współczuje Ci wyzutów sumienia w niedalekiej przyszłości-jeśli masz sumienie.
      • Gość: ona Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: 195.150.115.* 06.08.04, 23:00
        mówisz że z pożądnej rodziny pochodzisz! akurat dla mnie to z patologi, jak się
        ma 18lat to do szkoły a nie...chyba rodzice mało się tobą interesowali...

• Gość: Aga Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.ztpnet.pl 06.08.04, 23:46
          Nie to lepiej zajść w ciążę, usunąć i uchodzić za pożądną niż urodzić i wychowywać, ja wybrałam dziecko a nie jego zabujstwo!!! i wcale tego nie żałuje i nigdy nie będe tego żałowała.
          A co do moich rodziców to nie mieszkalam już z nimi miałam własne mieszkanie, sama się utrzymywalam i uczyłam wieczorowo, teraz studiuje zaocznie i fakt prace przerwałam ale to dlatego że chcialam być więcej z synkiem bo studia wiele czasu mi zabierają.
          I możesz mówić o mojej rodzinie co Ci się podoba ale uchodzi ona w dalszym ciągu za pożądną bo przedewszystkim byłam pełnoletnia i odpowiedzialna wpełni za swoje czyny i ich konsekwencje, poniosłam je ale nie zabiłam i jestem dumna z podiętej przez siebie decyzji skoro byłam na tyle dorosła by współżyć to jestem i na tyle dorosła by wychować dziecko.

POZDRAWIAM WSZYTKIE MAMY KTÓRE MIMO IŻ WPADŁY POSTANOWIŁY URODZIĆ I SĄ TERAZ SZCZĘŚLIWYMI MAMAMI.
          Buziaczki.
          • Gość: masabka Re:do Aga IP: *.system / *.system-net.pl 07.08.04, 13:17
            hej popieram cie poniewaz ja tez urodzilam w sumie majac juz 19 lat ale zaszlam majac 18 i jestem szczesliwa mamusia teraz juz dwojki dzieci od 5 lat jestem szczesliwa mezatka jest super mieszkamy na swoim i mamy dwie super dziewczynki .A do dziewczyn co zachodza jak umialyscie sie dupczyc i wpasc to teraz wychowajcie a nie zabijacie wspolczuje wam bo kiedys sumienie sie obudzi w was i zdacie sobie z tego sprawe co zrobilyscie naprawde
          • Gość: Agnes Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: 217.153.88.* 09.08.04, 13:07
            ja tez uwazam ze w wieku 18 lat mozna urodzic dziecko i je wychowac. nie
            bralabym pod uwage aborcji, gdybym zaszla w ciaze.
            uwazam ze dobrze wybralas.
            • Gość: Aga Do masabka i Agnes IP: *.ztpnet.pl 09.08.04, 13:35
              Jestem pełna szacunku do takich dziewczyn jak Wy, które są w stanie ponieść konsekwencję swoich czynów a nie wybierają prostrzą droge(czyli aborcję) ale niech te które wybierają tą niby prostrzą droge zastanowią się czy naprawdę jest ona prostrza niż wychowanie dziecka?

Dziękuje masabka.
              I gorąco was pozdrawiam.
    • Gość: marta Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 04:13
      niechciana ciąża to straszny problem i nie sądzę, aby którakolwiek kobieta
      poddała się aborcji z pieśnią na ustach. Zawsze najłatwiej jest
      gardzić,potępiać, zdecydowanie trudniej zrozumieć ( mijaczku, strata ciąży jest
      tragedią wtedy, gdy się tę ciążę akceptuje, niechciana ciąża powoduje równie
      traumatyczne przeżycia ). Nigdy na szczęście nie musiałam dokonywać wyboru:
      urodzić czy nie. Mam jedno dziecko i więcej dzieci mieć nie chcę - sądzę, że
      gdybym "wpadła" - stosuję antykoncepcję hormonalną, wię mam nadzieję, że nie
      grozi mi to - usunęłabym ciążę.
    • Gość: lol Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 06:49
      Skoro pytasz tzn. ze wpadlas!!1
      HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
      • Gość: Aga Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.ztpnet.pl 07.08.04, 09:40
        Dlaczego marta i lol piszą z tego samego kompa?
        • Gość: ewa Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.04, 13:07
          One zapewne nie piszą z tego samego kompa. Ty widzisz tylko fragment IP.
          Takie IP jak mają one, ma również mnóstwo osób na różnych forach.
          Zresztą sprawdź sama. Gdyby ich IP składało się z takich samych cyferek to
          wtedy można by podejrzewać, że jakieś wypowiedzi napisała jedna i ta sama osoba.
          pozdr:)
    • Gość: DAWID Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.localnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 17:55
      AGA WSPANIALA, BARDZO ROZSADNA I DOJRZALA DECYZJA I ODPOWIEDZ!PO PROSTU ZUCH
      DZIEWCZYNA.ZAZDROSZCZE TWOJEMU MEZOWI TAKIEJ MADREJ ZONY!MOJA MA 25 ALE TAK
      MADRZE NIE MYSLI JAK TY.TAK TRZYMAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Beri Pytanie do Agi i innych dziewczyn które ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 21:21
      Kiedy już zaszłyście w niechcianą ciąże decydowałyście się na ślub ? Czy moze
      nie ? A moze to rodzice was "pchali" przed ołtarz ?? Jak to było z Wami?? Nie
      było wam jakos źle iść z brzuchem do ołtarza ??
      • Gość: Aga Re: Pytanie do Agi i innych dziewczyn które ... IP: *.ztpnet.pl 09.08.04, 09:40
        Ja nie wyszłam jeszcze za mąż bo ciąża wcale nie zmusza do ślubu a rodzice mnie do niczego nie zmuszali, ale tak dla Twojej informacji to napewno w niedługim czasie pobiore się z ojcem mojego syna (teraz są pewne sprawy ze względu na które nie możemy wziąść ślubu, jedna z nich to koszty bo sami chcemy za wszystko zapłacić-no oprócz sukni bo ją koniecznie chce sfinansować moja mama)
        Jestem szczęśliwa że jestem matką i że mam tak kochanego faceta.

Do masabka
        Gratuluje córeczek :-) no i odwagi.
        Popieram Cię w tym co napisalaś w 100%
        Bo nie sztuka się róchać ale sztuka odpowiedzieć za tego konsekwencję, chociaz powiem Ci szczerze że w pewnym sensie szkoda mi tych dziewczyn bo One chyba nie znają konsekwencji aborcji :-))
        Jeśli mają sumienie to napewno w przyszłości się odezwie.

POZDRAWIAM.
        • Gość: masabka Re: do Agi IP: *.system / *.system-net.pl 09.08.04, 12:09
          dzieki Aga i pozdrawiam i zycze ci szczescia oby sie wszystko ulozylo po twojej mysli i gratuluje ci syneczka :))
      • Gość: Aga do Dawida IP: *.ztpnet.pl 09.08.04, 09:47
        Dziekuje bardzo za te słowa :-))
        Przypuszczalnie moge tylko powiedzieć że może Twoja dziewczyna ma takie samo zdanie jak ja i podobnie by postąpila i napisala, może też jak Ty to uważasz jest "ZUCH DZIEWCZYNA"
        Tylko jeszcze nie miala okazji Ci tego udowodnić.
        POZDROWIONKA.
      • Gość: masabka Re: do Beri IP: *.system / *.system-net.pl 09.08.04, 12:13
        hej, mnie rodzicie nie pchali do slubu i wcale nie bylo mi glupio isc do oltarza z brzuszkiem a slub wzielismy dlatego ze sie kochalismy bylo to w przyspieszonym tempie ale jest teraz super mieszkamy na swoim mam kochane dzieci, i co najwazniejsze nie zabilam pierwszego dziecka ,tylko jesli umialam zdecydowac sie na sex to i umialam urodzic malenstwo
    • Gość: nili Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 17.08.04, 19:35
      Wiesz ja jestem w takiej sytuacji jestem w ciąży której wcale nie planowałam
      Mam 20 lat i studiuje Jestem w 5 miesiącu ciąży więc nie mogę jej już usunąć
      choć bardzo bym tego chciała Ja poprostu nie chce tego dziecka i nie nawidze
      ojca tego dziecka Zmarnowałam sobie życie zresztą tak naprawdę nie widzę już
      sensu życia Wszystkie moje marzenia legly w gruzach Bede musiala zostac matka i
      zmienic calkowicie rytm swojego zycia To koszmar W dodatku chlapak ktory
      twierdzil ze tak bardzo mnie kocha zostawil mnie i wyjechal sobie Zostalam z
      tym wszystkim sama Tak!! sama bo nawet rodzice nic o tym nie wiedza Brzuch
      staje sie coraz wiekszy z dnia na dzien jak dlugo uda mi sie to ukrywac Za
      pewne nie dlugo Nie wiem co mam teraz zrobic Nie mam zielonego pojecia Nie mam
      nawet z kim porozmawiac Codziennie tylko placze i nic wiecej nie hce mi sie
      wstawac jesc ani życ Mysle o tym wspanialym chlopaku ktory zapewnial mnie ze
      tak bardzo mnie kocha a teraz gdzie jest? Nie ma go przy mnie Zwial A ja mu
      zaufalam wiadomo ze sex wiaze sie z ciaza ale on mnie zapewnial ze nie moze
      miec dzieci zebym mu zaufala To teraz mam to czego chcialam Nie nawidze go ani
      tego dziecka i chcialabym zeby to byl sen z ktorego mozna sie szybko obudzic I
      nie wiem co dalej bedzie ze mna bo zadna z drog nie jest dobrym wyjsciem
      • Gość: masabka Re: do nili IP: *.system / *.system-net.pl 17.08.04, 19:40
        moze to glupie jesli nie masz z kim pogadac to jesli chcesz chetnie wytslucham (moje gg 3976389)Pozdrawiam
      • Gość: taka_se Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.serv / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.04, 19:45
        Nie mów że nienawidzisz tego dziecka... Faceta możesz nienawidzić i masz do
        tego pełne prawo...Ale dziecko? Mam nadzieję że jak urodzisz i spojrzysz w tą
        niewinną buźkę to pokochasz to maleństwo nad życie... Pozdrawiam :* Trzymaj
        się :*
      • Gość: liyah Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 20:27
        nili wspolczuje ale po pierwsz,facet zeby zadupczyc bez gumki gotow jest
        wcisnac najwiekszy kit,nawet, ze przeszedl operacje zmiany plci,a po 2 dzidzius
        nie jest niczemu winien, po 3 lepiej powiedz rodzicom,najwyzej troche pokrzycza
        ale z czasem im minie i na pewno ci pomoga
        pozdrawiam
        trzymaj sie cieplutko
        • Gość: babygirl Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 20:29
          ja co misiac boje sie ze wpadlam i jak tylko przychodzi okres to obiecuje sobie
          ze bede sie zabezpieczac a potem ....
    • Gość: didi Re: NIECHCIANA CIĄŻA IP: *.citynet.pl / 81.186.230.* 17.08.04, 20:00
      czy wpadłyście przez niezabezpieczenie?? czy używałyście jakichś środków
      antykon.??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka