Dodaj do ulubionych

kiedy dni plodne????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 00:17
mam problem.przyjmowalam Cilest przez 21 dni. zrobilam przerwe i 25 dnia
starego cyklu ( czyli po 24 dniach) dostalam miesiaczki. i teraz nie wiem od
kiedy liczyc poczatek nowego cyklu i jak to jest z liczeniem dni plodnych....
Obserwuj wątek
    • Gość: lol Re: kiedy dni plodne???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 00:25
      zacznij od jutra :D hehehe
      • Gość: aga Re: kiedy dni plodne???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 00:31
        wlasnie na taka odpowiedz czekalam. dzieki za pomoc... :/
      • Gość: aga Re: kiedy dni plodne???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 00:32
        moze mi ktos normalny pomoc??
        • Gość: eftrzy kiedy dni plodne???? IP: *.pronet.pl 12.08.04, 13:00
          dni płodne są we wtorki oraz soboty.
    • Gość: mała Re: kiedy dni plodne???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 10:25
      pierwszy dzię okresu jest pierwszym dniem cyklu,a dni płodne sa w połowie czyli
      ok 14 dnia.jak sobie chcesz policzyc to wejdz na strone www.polki.pl z boku w
      ramce jest tam do obliczania dni płodnych.pozdrawiam
      • Gość: :-/ Re: kiedy dni plodne???? IP: *.dobrafirma.com / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 13:39
        ekhm,jakiego 14 dnia??Ona bierze tabletki!!!jak może mieć dni płodne,hm?

A druga sprawa- nie u każej kobiety dni płodne zaczynają sie 14 dnia!
    • Gość: frida Re: kiedy dni plodne???? IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.08.04, 14:58
      najlepiej poczytaj ulotke dołączoną do tabletek, z niej sie dowiesz, ze podczas
      brania tabletek antykoncepcyjnych, nie masz owulacji tj. jajeczkowania,
      tabletki przyjmujesz 21 dni, potem 7 dni przerwy i niezależnie od tego czy
      skończył ci sie okres od 28 dnia znowu powinnaś zacząć nowe opakowanie
      tabletek,pozdrawiam
    • Gość: magda Re: kiedy dni plodne???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 15:05
      Posłuchaj Fridy. Jeśli przyjmujesz tabletki nie musisz się już martwić o dni
      płodne i niepłodne. Bierz je według opisu na opakowaniu a wszystko będzie O.K.
      Wiem, bo sama biorę już 5 rok. Pozdrawiam.
    • Gość: marta Re: kiedy dni plodne???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 23:09
      jeżeli chcesz liczyć dni płodne, to po co bierzesz cilest? czy ty w ogóle
      wiesz, jak działają tabletki antykoncepcyjne?
      • Gość: aga Re: kiedy dni plodne???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 00:22
        bralam 1 opakowanie i skonczylam. teraz juz przestalam i zastanawiam sie kiedy
        wszystko wroci do normy i jak jest z tymi dniami plodnymi....
        • nglka Re: kiedy dni plodne???? 13.08.04, 01:32
          Brałaś jedno opakowanie i zamierzasz brać dalej czy przerwać? Napisałaś niejasny
          post - może skup się i napisz dokładnie o co Ci chodzi?
          W przypadku stałego brania tabletek (opakowanie 21 tabletek, 7 dni przerwy,
          następne opakowanie itp) jak mówiło kilka dziewczyn wcześniej - nie występują
          dni płodne wcale.
          W przypadku przerwania w spożywaniu tabletek bywa różnie, niektóre dziewczyny
          mają owulację jż w pierwszym cyklu - innym musi się wszystko w organiźmie
          wyregulować - ja na przykład pierwsze dni płodne po zaprzestaniu brania tabletek
          miałam w 2 lub 3 cyklu, nie pamiętam i przez dobre kilka miesięcy (może 8)
          miałam jajeczkowanie co 2 miesiące. Z tego, co dowiedziałam się od lekarza -
          jeśli przyjmuje się tabletki dość długo i wcześnie zaczyna - mogą być duże
          problemy z wyregulowaniem miesiączki (ja tak miałam, @ dostawałam w granicach 23
          do 36 dni) i wówczas jest ogromny problem z wyliczeniem dni płodnych, właściwie
          mogą wystąpić w każdej chwili. Dodatkowo na dni płodne wpływa wiele innych
          czynników jak temperatura, nastrój (szczególnie stres), zmiana klimatu itp.
          Jeśli dalej bierzesz tabletki to nie masz się czym martwić.
        • Gość: GERARD FROM GERARD TO AGA. IP: *.qc.sympatico.ca 13.08.04, 03:34
          Ago przepraszam ze wtracam sie ,lecz chce wiedziec czy to Ty ta Aga z
          Prochowic??? Jest tu kilka takich "imion",a mam sprawe do tej z Prochowic,wiec
          prosze.........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka