Dodaj do ulubionych

Zdezorientowana

IP: 62.233.169.* 22.03.05, 09:30
Mam 20 lat.Znajomi ( tzn koledzy) uważają ze jestem bardzo atrakcyjna
dziewczyna.Bardzo lubie dbac o siebie (włosy, solarium, ładnie się ubierać)
ale mam pewien problem, otóz nie mam koleżanek. Jestem dla nich zyczliwa,
staram sie byc dobra kolezanka ale one wciaz sie ode mne odsuwaja. Ciagle
któras mi cos zarzuca, chociarz te powody sa tak błahe ze nie wiem o co im tak
naprawde chodzi?! Natomiast bardzo dużo mam kolegów, choc tez zauważyłam ze sa
moimi super kumplami dopóki nie przedstawie im swojego chłopaka (wtedy już
nasze relacje sie zmieniaja i traktuja mnie jakos z góry i z ironia). Nie
jestem złą dziewczyna i martwi mnie to dlaczego tak wszystkich odpycham od
siebie? Dlaczego niektórzy z góry zakładają ze zadbana,ładna dziewczyna jest
zarozumiała i nie da sie z nia pogadac??? Moze ktoś zna odpowiedz?
Obserwuj wątek
    • aaliyah20 Re: Zdezorientowana 22.03.05, 11:54
      Kobieto - jak bym czytała list o sobie;))) Od razu pozdrawiam ;)) Ja mam 22
      lata i nauczyłam się z tym żyć. Kiedyś usłyszałam od kumpeli, że 'Boję sie z
      tobą na ulicy pokazywać, bo za dużo facetów się za tobą ogląda'. Widocznie
      koleżanki jakie spotykasz mają wyłącznie takie wartości, a skoro są takimi
      leniami, że nie chcą ciebie bliżej poznać, bo z góry zakładają twoją rzekomą
      zarozumiałość to chyba nie warto takimi 'pseudo-znajomościami' zaprzątać sobie
      głowy, nie? Wierz mi, szkoda życia na to, bo jest ono wystarczająco krótkie. Ja
      trzymam się z samymi facetami - fakt, w styczniu zerwałam z chłopakiem, ale z
      nimi da się na o wiele więcej tematów porozmawiać. Musisz nauczyć się z nimi
      rozmawiać, bo skoro piszesz, że jak przedstawiasz im swego chłopaka od razu się
      od ciebie odwracają no to chyba jasną rzeczą jest, o co im od początku
      chodzi... nie łudź się, że o przyjaźń... Trzeba nie dawać złudnych nadzieji, bo
      potem rodzą się z tego same konflikty. Dziewczyny są zawistne i trzeba się z
      tym pogodzić - oczywiście nie wszystkie, ale ja nie dostałam tego daru takich
      spotkać, bo prędzej czy poźniej kończy się to dokładnie tak samo. I też tak jak
      w twoim przypadku słyszałam tak bezsensowne powody, że aż śmiać mi się chce do
      dzisiaj, że ktokolwiek może się takimi bzdurami przejmować. Ale taka jest już
      większość kobiet - lubią stwarzać problemy tam, gdzie ich nie ma, więc nie rób
      tak, a będzie dobrze ;)) Jakbyś chciała kiedyś pogadać na ten i inne tematy oto
      mój nr gg 1887623 ;))) - zawsze służę radą. Pozdrowienia ;)))
      • Gość: Miami Re: do Aaliyah IP: 62.233.169.* 22.03.05, 14:52
        Dzieki za zrozumienie i wsparcie! Odbieramy chyba na tych samych falach :)Wiesz,
        przez to ze tak traktuja mnie kolezanki mam pewne obawy przed zawieraniem nowych
        znajomości. Wydaje mi sie ze nowa kolezanka zacznie stroic fochy i szukac
        jakiegos idiotycznego powodu zeby mnie osmieszyc przed innymi ,lapiąc mnie
        słówka itp. Mam tego serdecznie dosyc i musze stwierdzic ze niemożliwym jest
        mieć prawdziwa przyjaciółkę od serca... :(
    • Gość: zimny facet Re: Zdezorientowana IP: *.local.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 12:09
      A wiecie co da się zauważyć dziewczyny? Macie mało koleżanek, bo inne
      dziewczyny z zazdrością traktują was jak rywalkę. Z kolei fajny facet wzbudza
      zazdrość kumpli też (nie powiem nie), ale mimo tego tutaj takiej rywalizacji
      jak u was nie ma, w efekcie ma się wcale niemałą liczbę kumpli, na których
      można liczyć. Natomiast odczuwam jakby kobiety w szczególności tylko czaiły się
      na jakąś twoją wpadkę, byle jaką. Szlag może człowieka trafić. Nie daj Boże
      zaczniesz przebywać często dla zwykłego towarzystwa wśród jakiejś konkretnej
      grupki dziewczyn, już reszta coś tam itd. itp. O co tu chodzi? Bo ja
      stwierdzam, że to kobiety są prawdziwymi zołzami i prowokatorkami. Celna uwaga
      o tematach do rozmowy. Pozdrawiam dziewczyny
      • aaliyah20 Re: Zdezorientowana 22.03.05, 12:15
        >inne dziewczyny z zazdrością traktują was jak rywalkę

No to to jest oczywiste ;))))
    • Gość: zf Re: Zdezorientowana IP: *.local.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 12:20
      mam na myśli to, że u facetów jest trochę inaczej. Zazdrość i rywal - ale nie
      w takim stopniu jak u was
    • Gość: szczęśliwy-inaczej Re: Zdezorientowana IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 22.03.05, 12:51
      Gość portalu: Miami napisał(a):

> Mam 20 lat
      Ja mam 24 i co z tego??

Znajomi ( tzn koledzy) uważają ze jestem bardzo atrakcyjna
      > dziewczyna
      Gadają bzdury...chcą Cię tylko przelecieć

>Bardzo lubie dbac o siebie (włosy, solarium, ładnie się ubierać)
      Niesamowite.

> ale mam pewien problem, otóz nie mam koleżanek. Jestem dla nich zyczliwa,
      > staram sie byc dobra kolezanka ale one wciaz sie ode mne odsuwaja.
      Może dlatego że jesteś równie piękna co pusta??

>chociarz te powody sa tak błahe ze nie wiem o co im tak
      > naprawde chodzi?!
      CHOCIASH...HYBA MAM JÓRZ CIEM GDZIESH

>Dlaczego niektórzy z góry zakładają ze zadbana,ładna dziewczyna jest
      > zarozumiała i nie da sie z nia pogadac??? Moze ktoś zna odpowiedz?

Nikt niczego nie zakłada...mnie wystarczył Twój post,innym pewnie minuta w
      Twoim towarzystwie.Jeśli budujesz swoje wypowiedzi równie sprawnie jak zdania
      to faktycznie nie da się z Tobą wytrzymać.

kilka rad:
      -nie wierz kolegom
      -10 lat temu powinnaś poznać podstawy "ortografii"
      -zmień chłopaka ( za dużo żelu...za mało chmielu )
      -najlepiej nic nie mów...tylko uśmiechaj się szeroko.

• Gość: Miami(autorka) Re: Zdezorientowana IP: 62.233.169.* 22.03.05, 14:37
      Najgorsze jest jeszcze to, ze kolezanki sledza wszystko to co robie, tylko
      czekaja az zrobie jakas gafe i zaraz obgaduja, nie patrzac na to ze czasami
      gorzej zachowuja sie ode mnie.Czuje sie jakbym byla na ich celowniku a one tylko
      czekaja na to aby mi przygadac i dogryźć. Smutne :( ale prawdziwe....
      • Gość: znudzony Re: Zdezorientowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 15:00
        Tak już jest z nastolatkami.
    • Gość: ania Re: Zdezorientowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 16:21
      tez tam mam to normalne dziewczyny sa zazdrosne a faceci na cos licza a gdy
      masz chlopaka wiedza ze nic nie bedzie to sie odsuwaja normalka...
      • Gość: walila Re: Zdezorientowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 16:50
        ale bardzo czesto bardzo ladne dziewczyny maja kupe kumpelek, wiec zastanow sie
        nad soba bo z tego co widze to jestes taka lalunia dbajaca o wlosy ale
        charakteru i charyzmy to ty nie masz... moze jestes dobra, zyczliwa, ale
        taka.... bezplciowa????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka