calluna 24.03.05, 20:24 Za rak mam przyjąć sakrament bierzmowania, co jak zapewne:P wiecie wiąże się z wybraniem sobie trzeciego imienia. Poradzcie mi coś:) jakie sa wasze ulubione ŻEŃSKIE!! imiona?? Czekam na odpowiedz:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Artur Przezywacz Re: Imię IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 24.03.05, 23:01 Ludgarda Buzek, zona Jerzego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Imię IP: *.local2.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 09:58 bozee a co to ma byc nasza decyzja czy twoja wybierz jakie ci sie podoba i tak jego nie bedziesz uzywala wiec wies... to pytanie jest bardzooo dziecinneeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalicze Re: Imię IP: *.168.1. / *.zgora.dialog.net.pl 25.03.05, 15:44 Weronika , Natalia lub Julia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Przezywacz Re: Imię IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 25.03.05, 15:58 Po raz kolejny pytam - po co. Dostaniesz tu 3000 roznych imion i co ci to da? Usrednisz je? Odpowiedz Link Zgłoś
calluna Re: Imię 14.04.05, 19:08 Czysta ciekawość:) interesuje mnie to jaki imiona podobają się innym nie tylko ze wzląu na bierzmowanie. A jeśli ten watek Cię nie interesuje po co na niego wchodzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Przezywacz Re: Imię IP: 195.69.82.* 19.04.05, 01:10 > A jeśli ten watek Cię nie interesuje po co na niego wchodzisz? Bo jego tytul (podpowiadam: "Imie") niewiele mowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Trochę na poważnie IP: 80.51.235.* 15.04.05, 11:38 Wiem, napisałaś, że nie chodzi tylko o wybór imienia na bierzmowanie ale generalanie o imiona które się podobają, ale mimio to chciałam podzielić się takimi moimi przemyśleniami. Sama piszesz że masz przyjąć sakrament bierzmowania. Wybiera się tu nie imię ale świętego patrona na dalsze życie. Nie zatanawiaj się więc nad tym czy jest to imię ładne czy nie, ale kto je nosił i w czym może ci pomóc. Przykład? Może trochę zabawny ale obrazowy. Jeżeli masz skłonność do gubienia różnych rzeczy albo sama jesteś zagubiona przyjmij za patrona św. Antoniego i wybierz imię Antonina. Moja siostra przyjmując salkrament bierzmowania przyjęła imię Faustyna - może chciała pomocy przy walce z sobą, swoimi słabościami i lenistwem - bo s. Faustyna walczyła z tym skutecznie. Imienia z bierzmowania nie będziesz nigdzie używać, ono nie ma być ładne i się podobać - ma być tylko twoje i sprawić, że czasem jak będziesz potrzebowała pomocy możesz powiedzieć na przykład tak: no św. Stanisławie Kostko, patronie młodzieży - nie po to cię wybrałam na swojego osobistego patrona żebyś teraz zajmował się kimś innym. Odpowiedz Link Zgłoś
calluna Re: Trochę na poważnie 19.04.05, 00:01 Aha i zapomniałam dodać.... czy jako dziewczyna mogę za patrona przyjąć mężczyznę i żeńska formę jego imienia np. patron Jan a imię Janina? Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Trochę na poważnie 19.04.05, 14:56 calluna napisała: > Aha i zapomniałam dodać.... czy jako dziewczyna mogę za patrona przyjąć > mężczyznę i żeńska formę jego imienia np. patron Jan a imię Janina? Możesz. A tu masz imiona, które się podobają: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=22882526 ...i patronów: www.imiona.net.pl/ napisz mi na priva, co wybierzesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Imię IP: *.dip.t-dialin.net 15.04.05, 16:32 Nikola:)-swoje bym chetnie na to zamienila Odpowiedz Link Zgłoś
calluna Re: Imię 18.04.05, 23:59 Wiemi staram się do tego właśnie w ten sposób podejść, jednak po mimo wszystko chcciałabym żeby imię które wybiore mi się podobało:) Co do przykładu z św. Antonim to przyznam Ci się że zastanawiam się nad Antoniną:) gubie wystko co się do a w dodatku imię Antonina mi się podoba. Boje się tylko, ze nie zdąże sie porządnie przygotować do przyjęcia tego sakramentu:( dzieki i pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
grecz Re: Imię 19.04.05, 16:39 za rok masz bierzmowanie a ty sie boisz ze nie zdarzysz sie przygotowac???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wójek dobra rada Re: Imię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 00:05 Cycylia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad borowy Re: Imię IP: *.bflony.adelphia.net 19.04.05, 01:48 Bibliotyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wotan Re: Imię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 02:15 Hermeneginda albo Kunegunda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Usagi Re: Imię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 20:57 Angelika, Jessica ale możesz mieć problemy bo to napewno nie były święte. Ale imiona fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Imię IP: 80.51.235.* 20.04.05, 09:03 Z Angeliką problemu nie powinna mieć - Angel to anioł, więc moża mieć za patrona aniołów ale chyba trzeba pogadać z katechetą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Imię IP: 80.51.62.* 19.04.05, 21:24 ja od bierzmowania mam Klara:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Imię IP: 80.51.235.* 21.04.05, 15:41 f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1949649&id_f=1 masz tu link do wątku z imionami na innym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Imię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 18:41 Ja wzięłam Jadwiga:) pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ankazhp Re: Imię IP: *.aster.pl 21.04.05, 19:09 Klotylda-wyJatkowa kobieta o nieprzeciętnych zdolnościach mediatorskich wierna swoim idealom do konca i szczesliwa w malzenstwie Odpowiedz Link Zgłoś
wcalenietakimaly Re: Imię 21.04.05, 19:27 Scholastyka. Swieta rodzinnie bo brat tez Swietym zostal. Odpowiedz Link Zgłoś