Dodaj do ulubionych

A Papież?

01.04.05, 21:43
dzis jest taki dzien,taki wieczór,taka sytuacja a tu nikt o tym nie
mowi...rozumiem,nie kazdy jest katolikiem,ale...dlaczego o tym nie pisac?
Na kazdym programie,w kazdej telewizji ramowki programow pozmieniane,mowi sie
tylko o Papiezu...was to nie porusza?!?!?!
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: A Papież? IP: 81.219.113.* 01.04.05, 21:51
      A o czym Ty chcesz mówić?!?, pomodlić się tylko wypada.
      Takich wątków na całym portalu są setki i w każdym wychodzi z ludzi draństwo.
      Jeszcze nie czas na wspomnienia i czas przeszły, czas na modlitwę.
    • Gość: znudzony Re: A Papież? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 21:54
      Daj spokój, pomiędzy takimi tematami pisać o Papieżu? Jakoś nie pasuje ten wątek...
      • dyda2 Re: A Papież? 01.04.05, 21:56
        a ja dlatego uwazam ze pasuje,bo jak mozna pisac o seksie itd.kiedy dzieje sie
        cos takiego?!nie zmuszam przeciez nikogo do pisania...no spokojnie!tylko taka
        dygresja .
        jestem daleka od jakichkolwiek refleksji!nic takiego nie napisalam.tylko
        chcialam zwrocic uwage,ze nie samym seksem czlowiek zyje!
        • Gość: znudzony Re: A Papież? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 22:02
          Rób jak uważasz, też do niczego nie zmuszam.
    • Gość: Ola Re: A Papież? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 22:08
      Pomudlmy sie za tego Wielkiego Człowieka ,który odchodzi....
    • klaudusia222 Re: A Papież? 01.04.05, 22:53
      dyda2 napisała:
      > dlaczego o tym nie pisac?

A dlaczego o tym pisać? Co mam niby napisać?? Po co się uzewnętrzniać w internecie, do tego na takim forum? W tv już wywęszyli, że można podbić oglądalność, a Ty im wierzysz, że niby tak to przeżywają? A zresztą, nawet jeśli przeżywają, to raczej w sposób charakterystyczny dla dewotek. Sorry, ale ciekawa jestem ile osób, które to niby tak się teraz modlą, czytało cokolwiek autorstwa Wojtyły i zna jego filozofię :| Uważam,że emocje, jakie wywołują takie sytuacje, to prywatna sprawa każdego człowieka. Ta cała otoczka wokół tego jest moim zdaniem chora.
      • Gość: Marta Re: A Papież? IP: 85.128.124.* 01.04.05, 22:57
        Nie trzeba było czytać to co on napisał zeby go kochac za to jakim jest
        człowiekiem... tyle mam do powiedzenia, a w mojej glowie teraz panuje wielki
        smutek...
        • Gość: ghj Re: A Papież? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 23:02
          sory, Papież nie odchodzi, jeszcze żyje więc nie wypada mówić o śmierci, a z
          reszta zostanie na zawsze ................................
        • klaudusia222 Re: A Papież? 01.04.05, 23:04
          Gość portalu: Marta napisał(a):

> Nie trzeba było czytać to co on napisał zeby go kochac za to jakim jest
          > człowiekiem...
          Żeby wiedzieć jakim był człowiekiem, trzeba przeczytać, inaczej będziesz miała niepełny obraz jego osobowości. Gdybyś znała jego twórczość i chociaż próbowała ją rozumieć, w życiu bys nie napisała takiej bzdury, jak powyżej :D pzdr ;)
          • Gość: Marta Re: A Papież? IP: 85.128.124.* 01.04.05, 23:06
            nie bede komentowac, nie dzis...
    • bajka228 Re: A Papież? 02.04.05, 00:13
      kiepskie forum sobie wybralas na poruszanie tego tematu, moglabys sobie darowac
      przez szacunek do tego Wielkiego Duchem Czlowieka.
    • baby1girl Re: A Papież? 02.04.05, 12:38
      przezywaj to w duszy, a nie na zewnatrz
    • Gość: Wotan Re: A Papież? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 16:41
      Właczam telewizor - papież, włączam radio - papież, otwieram gazete - zdjecie
      papieża, druga fazeta - znowu papież. Głodny jestem ale strach mi lodówkę
      otworzyć...
      • Gość: pix co racja to racja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 21:00
        gadają o tym na 6 z 9 pierwszych programach... to najwiekszy bezsens, "w tym
        hotelu przebywal Papiez kiedy byl w krakowie.." , "a on chodzil z nim do
        szkoly.... wszystkie te wypowiedzi sa podobne do tych (jak nie takie same)
        jakie wyglasza sie po pogrzebach;I ludzie on jeszcze żyje...

Nadzwyczajne fakty na jednej z najpopularnieszych stacji co 15minut-trwajace
        ok. 5. a co sie zmieni w w 10 minut?? jak oficjalne komunikaty sa wyglaszane co
        kilka godzin...

Tv naciaga fakty i ma to gdzies(CNN)..pozniej napisze na dole ekranu
        sprostowanie... I nic z tego nie wynika

• Gość: joanka zamyślenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 16:47
      To śmieszne, jak prostym jest dla ludzi wyrzucić Boga, a potem dziwić się,
      dlaczego świat zmierza do piekła. To śmieszne, jak bardzo wierzymy w to, co
      napisane jest w gazetach, a poddajemy w wątpliwość to, co mówi Biblia. To
      śmieszne, jak bardzo każdy chce iść do nieba, pod warunkiem, że nie będzie
      musiał wierzyć, myśleć,mówić, ani też czynić czegokolwiek, o czym mówi Biblia.
      To śmieszne, jak ktoś może powiedzieć 'Wierzę w Boga' i nadal iść za szatanem,
      który, tak a'propos również 'wierzy' w Boga. To śmieszne, jak łatwo osądzamy,
      ale nie chcemy być osądzeni.
      To śmieszne, jak możesz wysyłać tysiące 'dowcipów' przez email, które
      rozprzestrzeniają się jak nieokiełzany ogień, ale kiedy zaczynasz przesłania
      dotyczące Pana, ludzie dwa razy
      zastanawiają się czy podzielić się nimi. To śmieszne, jak wiadomości sprośne,
      bezwstydne, pikantne i wulgarne swobodnie przenoszą się w cyber-przestrzeni
      lecz publiczna dyskusja o Bogu w szkole i w miejscu pracy jest tłumiona.
      To śmieszne, jak ktoś może być zapalony dla Chrystusa w niedziele, a przez
      resztę tygodnia jest niewidzialnym chrześcijaninem.
      Śmiejesz się?
      To śmieszne, że kiedy przeczytasz tę wiadomość nie wyślesz jej do zbyt wielu
      osób z twojej listy adresowej, ponieważ nie jesteś pewny, w co wierzą lub co
      pomyślą o tobie kiedy im to wyślesz. To śmieszne, jak bardzo mogę być przejęty
      tym co inni ludzie pomyślą o mnie, zamiast tym, co Bóg pomyśli o mnie. Czy
      myślisz?
      Przekaż to dalej, jeśli uważasz, że warto.
      Jeśli nie, to wyrzuć... Lecz jeśli to wyrzucisz, nie stój z boku i nie narzekaj
      nad fatalnym stanem tego świata...

Pozdrawiam, Bożena
    • Gość: Ola Re: A Papież? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 18:29
      Jak twierdzicie że wybrała sobie kiepskie forum to dajcie jej adres innego
      forum na którym wypada to napisac!!!!!!!!!!Nie róbcie z siebie nagle takich
      katolików!!!Dobrze czasami oderwać sie od waszych durnych tematów i napisac o
      czyms mądrym a nie ile facetów miałas łóżku albo czemu mi zostaje kupa na
      stringach!!!NO SORRY!!!!!<hahaha>
    • dyda2 Re: A Papież? 02.04.05, 21:18
      nie mam slow...oburzacie sie jakby nie wiem co...co was tak wkurza?to ze sobie
      napisalam,o Papiezu?! smieszni jestescie..nie wszyscy pewnie,ale...
      nie mam slow...no wlasnie?gdzie to mialam napisac?!mialam ochote tu-i
      napisalam.koniec i kropka.jak sie nie podoba,to nie czytajcie,albo nie
      odpisujcie.czy ja kogos zmuszam?!
    • Gość: karola1984 Re: A Papież? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 21:28
      Wiesz co doskonale cie rozumiem tez weszlam dzis na to forum i az rece opadaja
      te same tematy co zwykle a tam papiez w takim stanie, ja nie mam sily czytac
      juz tych wszystkich glupot, lusdzie czasami jest taki czas ze po prostu nie
      wypada pisac o roznych rzeczach,dzis np wg mnie nie powinno sie nawijac o sexie
      tylko sie na chwile zastanowic, zwolnic, pomodlic sie za papieza, ja popieram
      autorke postu, wy tak na nia nie najezdzajcie tylko sie przez chwile
      zastanowcie jakimi jestescie ludzmi skoro takie wiadomosci z Watykanu was wcale
      nie poruszaja, to juz samo mowi o sobie...........
      • dyda2 Re: A Papież? 02.04.05, 21:36
        zgadzam sie w 100%
        niezainteresowanych tematem-prosze o opuszczenie.
      • klaudusia222 Re: A Papież? 02.04.05, 22:15
        Gość portalu: karola1984 napisał(a):

tylko sie przez chwile zastanowcie jakimi jestescie ludzmi skoro takie wiadomosci z Watykanu was wcale nie poruszaja, to juz samo mowi o sobie...........

Nic nie przyczaiłaś :| Pisałam, że nie chce sie uzewnętrzniać na forum. Czy to jest jednoznaczne z tym, ze mnie to nie porusza?
        Tak, legnijmy krzyżem wszyscy i informujmy na bieżąco na forum ile czasu kto leży, żeby wszyscy wiedzieli, komu jest naprawdę smutno, a kto nie ma uczuć. Gratuluję ilorazu inteligencji i umiejętności logicznego myślenia :|
        • Gość: znudzony Re: A Papież? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 22:22
          Skonczcie to wreszcie!!!!!!!!!!!!
        • Gość: karola1984 Re: A Papież? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 20:42
          wiesz nie mam pojecia dlaczego sobie pomyslalas ze nap to tylko i wylacznie o
          tobie bo nie, nap to do tych wszystkich ktorzy w takim momencie mysla o
          pie..ch zamiast o waznych rzeczach,nie dodawaj sobie i nie mysl ze wszystko
          co sie pisze na tym forum to sie pisze do ciebie tylko dlatego ze raczylas
          dodac gdzies swoj wpis, a akurat iloraz inteligencji mam wysoki jesli cie to
          interesuje
          • haniah1 Re: A Papież? 03.04.05, 20:51
            ale o empatii to chyba malo wiesz...
    • Gość: Artur Przezywacz adminie, miarka sie przebrala IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 04.04.05, 00:42
      Pisze maila na forum.abuse w zwiazku z wycieciem wszystkich moich postow z tego
      watku, ktore absolutnie w zaden sposob nie zlamaly regulaminu. Naduzywanie
      twoich kompetencji oraz zatracenie obiektywizmu juz mnie znudzilo. Nara.
      • Gość: ololola Re: adminie, miarka sie przebrala IP: *.brda.net 04.04.05, 21:00
        Masz racje Artur! walcz o swoje prawa...bo ten admin to baba chyba jakas! z
        miesiaczka aktualnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka