Dodaj do ulubionych

Najlepsze Tabletki Antykoncepcyjne To ?

16.06.05, 10:02
Dziewczyny poradzcie mi najlepsze tabletki antykoncepcyjne bo wiem że na rysku
śa przeróżne ...ne mam pojecia jakie wybrac? zalezy mi na tym ale byly dobrym
zabezpieczeniem a takzę abym nie mialastanow deperesyjnych... i zebym nie
przytyla ;/
Obserwuj wątek
    • asia9931 Re: Najlepsze Tabletki Antykoncepcyjne To ? 16.06.05, 10:19
      Logest
    • lizzan Re: Najlepsze Tabletki Antykoncepcyjne To ? 16.06.05, 10:33
      ja osobiscie biore Logest i polecam,
      ale tak naprwadwe to jest sprawa bardzo indywidualna.
      Cos co służy mi nie musi służyć dobrze tobie.
      Idz do ginekologa - jezeli trafisz do dobergo to on cie wypyta o wszsytko
      i pownien zaproponowac tobie jakies tabletki dopasownane do TWOJEGO organizmu.
      A jezeli np. okaze sie ze jednak nie sluza one tobie (wahania nastrojow,
      pogoreszenie cery, obolale piersi, krwawienia ) to zawsze mozna zmienic na inne

pozdrawiam,
      lizzan
    • Gość: elvis Re: Najlepsze Tabletki Antykoncepcyjne To ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 10:40
      Kazde - bo są najlepszym zabezpieczeniem. Ale polecam logest - mała dawka
      hormonów.
    • Gość: monika Re: Najlepsze Tabletki Antykoncepcyjne To ? IP: *.plock.mm.pl 16.06.05, 10:46
      Nie ma czegos takiego jak "najlepsze tabletki antykoncepcyjne", bo każda z nas
      ma inny organizm,na który tabletki działają w zupełnie różny sposób, np ja
      biorę Cilest i wszystko jest w porządku, ale wiem, że niektórym one nie służą.
      Wybierz się do ginekologa, on powinien dobrać Ci odpowiednie tabletki.
      • maartunia Re: Najlepsze Tabletki Antykoncepcyjne To ? 18.06.05, 15:10
        novynette
        Marta
    • Gość: Madzia22 Re: Najlepsze Tabletki Antykoncepcyjne To ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 11:02
      Ja osobiście polecam Cilest. Biore go od dwóch lat i bardzo dobrze sie czuje.
      Tabletki antykoncepcyjne to sprawa bardzo indywidualna, ponieważ na każdą z nas
      działają inaczej. Najlepszym wyjściem będzie zasięgnięcie porady u ginekologa.
      • Gość: 100krotka Re: Najlepsze Tabletki Antykoncepcyjne To ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 14:00
        polecam harmonet ...brak skutkow ubocznych ,sa za to dodatkowe plusy- biust
        jedrniejszy i wiekszy, cera bez zarzutu ;))
    • Gość: Czarnulka22* Re: Najlepsze Tabletki Antykoncepcyjne To ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 11:12
      Polecam Cilest.
      • Gość: kamila Re: Najlepsze Tabletki Antykoncepcyjne To ? IP: *.przechlewo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 13:49
        to lekarz ginekolog powinien ci dobrać odpowiednie tabletki. ja osoboście
        polecam HARMONET, niestety są to jedne z najdroższych op. jakieś 35zł.
        wcześniej brałam STEDIRIL 30, ale miałam migrenowe bóle głowy i nudności, teraz
        jest ok, najwyraźniej są dobrze dobrane. pozdrawiam i powodzenia :) buźka
        • Gość: em gie Re: Najlepsze Tabletki Antykoncepcyjne To ? IP: *.broker.com.pl 17.06.05, 09:22
          Ja miłam podobnie tylko że...brałam Harmonety i czzułam sie fatalnie wszystko
          mnie bolało nie mogłam sie ruszac...zmieniłam na Stediral i czuje sie
          rewelacyjnie zero skutków ubocznych.
        • Gość: katina Re: Najlepsze Tabletki Antykoncepcyjne To ? IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.05, 13:32
          Ja po Harmonecie rowniez nie za ciekawie, bolala mnie glowa, a przez tydzien po
          odstawieniu nawet jakies klucie serca :/ Teraz biore Cilest i jest OK :)
          Rowniez dobry byl Logest, a generalnie wszystkie sa w tym samym przedziale
          cenowy, jest to jakis wydatek miesiecznie ale nie bede rozwazac ceny wlasnego
          zdrowia.
    • Gość: lilarose Re: Najlepsze Tabletki Antykoncepcyjne To ? IP: *.net-serwis.pl 16.06.05, 13:55
      Diane 35
    • Gość: Wiewiora Re: Najlepsze Tabletki Antykoncepcyjne To ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 18:32
      ja mam Harmonet :))

takie przepisal mi lekarz, bo nie maja duzej dwki hormonow :))

ale naujpeij by doradzil ci gin , anie ludzie na necie, my tylko polecimy co
      stosujemy, a to co cobre dl anas nie znacvzy ze moze byc dobre dla Ciebie

pozdrawiam
    • dyda2 Re: Najlepsze Tabletki Antykoncepcyjne To ? 16.06.05, 19:31
      Novynette

dlaczego?
      miałam straszne problemy z dobraniem odpowiedniej tabletki.I brałam trójfazowe
      i logest. Nawet stosowalam plastry.ale po tych wszystkich środkach wprost
      umierałam z bólu...głowy,piersi...na serio.dopiero po wizycie u endokrynologa
      moja sytuacja się poprawiła.zapisał mi Novynette bo mają inny skład niż
      wszystkie poprzednie i lepiej będą mi służyć.no i tak sie stało.
      pozdrawiam.
      życzę dobrego lekarza:)
      • Gość: biedronka Re: Najlepsze Tabletki Antykoncepcyjne To ? IP: *.petrus.com.pl 16.06.05, 22:20
        jakis czas bralam cilest, ale postanowilam zmienic, teraz mam harmonet i poki
        co jestem zadowolona :] niestety sa dosc drogie - 34 zl :/ ale widomo, ze
        poigulki to sprawa bardzo indywidualna, nie ma co sie sugerowac opiniami.
        • netqa7 Re: Najlepsze Tabletki Antykoncepcyjne To ? 17.06.05, 17:22
          Mercilon
    • Gość: lulcia Re: Najlepsze Tabletki Antykoncepcyjne To ? IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 18.06.05, 12:24
      MICROGYNNON !

tanie i bez zadnych powiklan!
      • martta_k Re: Najlepsze Tabletki Antykoncepcyjne To ? 18.06.05, 12:41
        biore novynette, sa wprost idealne, zero skutków obocznych a zwłaszcza plamien,
        u siebie w aptece płace 25zł, w innych sa po 29 zł
        a harmonet tez jest tani - 26zł
      • Gość: lili Re: Najlepsze Tabletki Antykoncepcyjne To ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 10:09
        tez biorę Microgynon i jestem bardzo zadowolona. Dla mnie to antykoncepcja i
        lekarstwo w jednym. Ma małą dawkę hormonów i jest refundowany. Polecam, jeżeli
        ktoś nie chce płacić co miesiąc ponad 30 zł. Ja place 9,16 zł.
    • Gość: motylkaaa Re: Najlepsze Tabletki Antykoncepcyjne To ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 15:15
      a ja polecam plastry zamiast tabletek!! o wiele wiele wygodniej!!!!!!!
      • scayla Re: Najlepsze Tabletki Antykoncepcyjne To ? 20.06.05, 18:44
        ile kosztuja plastry
        i gdzie je mozna dostac?
    • Gość: aneczka CO ZA GŁUPIE PYTANIE!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.06.05, 20:56
      1) TABLETKI DOBIERA LEKARZ, A NIE DZIEWCZYNY W FORUM.
      2) SKAD MAMY WIEDZIEC, JAKIE BEDA DLA CIEBIE NAJLEPSZE? PRZECIEZ TO ZALEZY OD
      MNOSTWA RZECZY-TWOJEGO WIEKU, POZIOMU HORMONOW ITD.
      3) BOZE WIDZISZ I NIE GRZMISZ.
      • Gość: maadziaa Re: CO ZA GŁUPIE PYTANIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 22:13
        Wiadomo,że doborem odpowiednich tabletek zajmuje się lekarz.Podejrzewam ,że
        wiekszość doskonale zdaje sobie z tego sprawę i nie trzeba nas uświadamiać.Z
        resztą dziewczyny pisały wyżej ,że jest to sprawa bardzo indywidualna.Uważam ,że
        każdy ma prawo zadawać takie pytania na jakie ma ochote.Udzielanie na nie
        odpowiedzi to przecież nie żaden obowiązek.
        Co do mnie to biorę Jeanine i jestem bardzo zadowolona.Zadnych skutków
        ubocznych.Dużym minusem jest niestety cena- 39zł. :(((
      • Gość: ona Re: CO ZA GŁUPIE PYTANIE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 08:40
        od kiedy to lekarz bada poziom hormonów
        • juliet22 Re: CO ZA GŁUPIE PYTANIE!!! 21.06.05, 10:58
          A od kiedy robią to laski z forum?
        • Gość: aneczka Re: CO ZA GŁUPIE PYTANIE!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.06.05, 11:08
          Ja nie powiedziałam, że bada (chociaż może zlecić takie badanie), tylko miałam
          na myśli to, że jest w stanie poziom hormonów "oszacować" i na tej podstawie
          dobrać tabletki. Co nie znaczy, że później tych tabletek nie zmieni, w
          zależności od reakcji organizmu na nie.
          Jednak jest to osoba TROSZKĘ bardziej kompetenta do podejmowania tego typu
          działań niż forumowiczki, prawda?
          • Gość: gośka czy można...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 11:18
            czy mogę przyjąć pierwszą tabletkę 15. lub 20. dniu cyklu?
            • Gość: aneczka Re: czy można...? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.06.05, 11:20
              Pierwszą tabletkę przyjmuje się w pierwszym dniu okresu.
              • Gość: asia regulon!!! IP: *.uni.lodz.pl 21.06.05, 11:58
                Ja biore regulon,czy jest jescze ktos tu kto to bierze?ja czuje sie ok,ale
                chcialabym poczytac opinie innych'bioracych'regulon.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka