kkd51 17.12.05, 23:31 Czy komuś udało się uzyskać rozwód kościelny ??? Jeśli tak to proszę o radę. Co trzeba, jak i gdzie się z tym zwrócić. Mój proboszcz odpada - zero informacji tylko krytyka. Będę wdzięczna za pomoc!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: taki jeden Re: Rozwód kościelny IP: 198.36.86.* 17.12.05, 23:34 kkd51 napisała: > Czy komuś udało się uzyskać rozwód kościelny ??? Na cholere sie zeniłas? masz za swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Przezywacz Re: Rozwód kościelny IP: 195.69.82.* 18.12.05, 01:05 > Na cholere sie zeniłas Kobiety sie nie zenia, elokwentny tumanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Re: Rozwód kościelny IP: 198.36.86.* 18.12.05, 01:25 Artur myslałem ze ty jestes ciut inteligentniejszy ale tuman to z Ciebie niestety bos niezrozumial mojej (ironi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Rozwód kościelny IP: *.srg.vectranet.pl / 195.205.63.* 18.12.05, 09:18 rozwod koscielny trwa baaardzo dlugo i moze go dac tylko papiez i to w przypadku jedynie gdy zwiazek nie byl skonsumowany ... poczytaj sobie to sie dowiesz wiecej, praktycznie taki rozwod jest nie do zalatwienia Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Rozwód kościelny 18.12.05, 10:31 Kościelne unieważnienie małżeństwa otrzymuje się z ważnych powodów przeidzianych przepisami kościelnymi (ukrywana choroba psychiczna, odmowa posiadania dzieci itp.) wszystko jednak zależy od interpretacji. Mój znajomy uzyskał unieważnienie, ponieważ udowodnił żonie, że już w chwili ślubu zakladała rozwód. Trzeba się zgłosić do kurii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Re: Rozwód kościelny IP: *.spray.net.pl 18.12.05, 12:35 Nie ma rozwodu koscielnego - jest uniewaznienie malzenstwa. Zwroc sie z tym do wlasciwej tobie Kurii Biskupiej. Dostaniesz wlasciwe informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vnvcb Re: Rozwód kościelny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 16:00 a czemu chcesz unieważnić swoje małżeństwo? :> Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Re: Rozwód kościelny 18.12.05, 16:08 nie ma czegoś takiego jak rozwód kościelny jest tylko unieważnienie małżeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
kkd51 Re: Rozwód kościelny 18.12.05, 22:27 Dzięki za pomoc. Szególnie iberia29 - WIELKIE DZIĘKI. Co do pytania dlaczego, to odp. jest prosta. Mój mąż pewnego dnia powiedział, że się jeszcze nie "wyszumiał" i odszedł. Oszukał mnie. Myślę, że nigdy nie chciał tego ślubu. Dlatego uważam, że nasze małżeństwo jest nieważne. Chciałabym to już całkiem zakończyć. Ps. do gość:taki jeden : więcej żenić się nie będę. Pozdrawiam kkd51 Odpowiedz Link Zgłoś