apsik87 02.01.06, 21:54 Czy mozna zaczynajac brac tabletki antykoncepcyjne na 4 dni przed okresem go przesunac ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatka_to_ja Re: Przesunac okres ...? 02.01.06, 22:05 moze zapytaj tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15080 Odpowiedz Link Zgłoś
laff.irynda Re: Przesunac okres ...? 02.01.06, 22:31 wiecej szczegolow... jak dlugo bierzesz? jakiego rodzaju tabsy etc... Zazwyczaj wszytsko napisane jest dokladnie w ulotce. Przy jednofazowych sa dwa sposoby: 1. po prostu bierzesz tabletki bez przerwy siedmiodniowej tyle ile chcesz przesunac... np zamiast 21 tabletek (normalnie) 25, 28, 30, mozesz wziasc nawet cale (drugie) opakowanie bez przerwy 7miodniowej, ale moze pojawic sie plamienie. pozniej robisz przerwe (7 dni) standardowo i rozpoczynasz kolejne NOWE opakowanie 2. zamiast 7miodniowej przerwy robisz 4, 5, 6 dni przerwy. zawsze przerwe mozesz skrocic ale nie wolno jej wydluzac! osobiscie wyprobowalam pierwszy sposob. mam jedno opakowanie takie wlasnie na kilkudniowe przesuniecia jelsi mi 'nie pasuje' okres :) i nie mam wiekszego problemu jednak przy wydluzaniu o wiecej niz tydzien pojawia mi sie plamienie. wiecej info i dokladniejsze znajdziesz u swojego Gina lub po prostu w ulotce poczytaj dokladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blackroses Re: Przesunac okres ...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 15:14 Najlepszy i najbezpiercznejszy sposób na przesunięcie okresu to wcześniejsze wzięcie pierwszej tabletki podczas 7 dniowej przerwy. Więc na przykład jak chcesz przesująć sobie okres o 3 dni wcześniej to 3 dni wcześniej zaczynasz nowe opakowanie. Bardzo nie polecam przedłużania 7 dniowej przerwy. Jak chcesz przesunąć okres do przodu to proponuję Ci rozłożyć to na 2 lub więcej miesięcy i rozpoczynanie nowego opakowania kilka dni wczesniej niz zwykle niż przedłużanie przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś